Neden mi Atatürk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Durmazzali47
İçerik tarihi bilgi olarak güzel... de anlamadığım bir nokta veya mantık hatası var.
O bahsettiğiniz kötü durumları ortaya çıkaranlar kahraman olarak mı anılıyor şu anda?
Örnek ters olmuş veya uymamış değil mi?
Tabi ki de kötü anılıyorlar, ben kişi olarak bakmıyorum ki olaya. Medeni ve demokrasi diye gösterdiğimiz bu ülkelerde demokrasi ne acı sınavlardan geçmiş onu göstermeye çalışıyorum. Örnek ters değil, her ülkenin demokrasiye geçişten sonra yaşadıklarını aktardım.

Son düzenleme:
Türk bir bireyin şuanda doğabilmesinin tek kaynağı.

Tabi ki de kötü anlıyorlar, ben kişi olarak bakmıyorum ki olaya. Medeni ve demokrasi diye gösterdiğimiz bu ülkelerde demokrasi ne acı sınavlardan geçmiş onu göstermeye çalışıyorum. Örnek ters değil, her ülkenin demokrasiye geçişten sonra yaşadıklarını aktardım.
Keşke kimse kişi olarak bakmasa ama kişi olarak bakılmasa demek bile linç sebebi olur.
Yaşım oldukça ileri...
Geçen yıla kadar bende demokrasi demokrasi dedim hep..

Şu anda dediğim şey ise... Seçim şekli bakımından demokrasi bu ise olmasın, kurra ile seçsek bundan 100 kat daha iyi olur. Çünkü algıyı ve bilgiyi yönetenler seçer, seçmen değil..ABD keyfinden demokrasi bahanesi ile ülkeleri işgal etmiyor veya savaş açmıyor. Çünkü demokrasi adı altında yöneteni seçmek istiyor, hepsi bu.

Keşke kimse kişi olarak bakmasa ama kişi olarak bakılmasa demek bile linç sebebi olur.
Yaşım oldukça ileri...
Geçen yıla kadar bende demokrasi demokrasi dedim hep..

Şu anda dediğim şey ise... Seçim şekli bakımından demokrasi bu ise olmasın, kurra ile seçsek bundan 100 kat daha iyi olur. Çünkü algıyı ve bilgiyi yönetenler seçer, seçmen değil..ABD keyfinden demokrasi bahanesi ile ülkeleri işgal etmiyor veya savaş açmıyor. Çünkü demokrasi adı altında yöneteni seçmek istiyor, hepsi bu.
Bu ayrı bir başlık, hakkında bir konu açarsanız tartışırız. Sadece şunu söyleyeyim; demokrasi sandıktan ibâret bir sistem değildir, Türkiye bunu kazanamadan kaybetti. Bugün neden böyle oldu sorusunun asla tek bir cevabı yok. Onlarca başlığı tartışmamız gerekiyor.

Bu ayrı bir başlık, hakkında bir konu açarsanız tartışırız. Sadece şunu söyleyeyim; demokrasi sandıktan ibâret bir sistem değildir, Türkiye bunu kazanamadan kaybetti. Bugün neden böyle oldu sorusunun asla tek bir cevabı yok. Onlarca başlığı tartışmamız gerekiyor.

Tamamen haklısınız...
Aslında bu başlık altında ve bu konu ile ilgili şeyler de yazmak isterdim ama mümkün değil. Tabu.
Atatürk T.C.'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve tarihteki en büyük devlet adamlarından biridir. Bu benim inancım.
Ama hiçbir fikri veya yaptığı benim Tab'um değil. Küçük bir fikir jimnastiği ile devrimlerle alakalı olumsuz bir şey söylesem linç ederler.
Tartışma ortamı yok. Zaten tam da yüzden bu haldeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen haklısınız...
Aslında bu başlık altında ve bu konu ile ilgili şeyler de yazmak isterdim ama mümkün değil. Tabu.
Atatürk T.C.'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve tarihteki en büyük devlet adamlarından biridir. Bu benim inancım.
Ama hiçbir fikri veya yaptığı benim Tab'um değil. Küçük bir fikir jimnastiği ile devrimlerle alakalı olumsuz bir şey söylesem linç ederler.
Tartışma ortamı yok. Zaten tam da yüzden bu haldeyiz.
Çünkü dönemi, dönemine göre değerlendirme bilincine sahip değiliz. Ben o ilk mesajımda arkadaşa onu anlatmaya çalıştım aslında.
Atatürk'ün "bu konusu hatalı, bakın bugün asla böyle olmamalı" dememiz gereken pek çok icraati var. Ama bunu söylesek, sanki kutsal bir şeye isyan ediyormuşuz ithamında bulunuyorlar.
Atatürk çok büyük biridir ama dönemi için bile hata olan karaları ve adımları var.
Ama Türkiye'de sadece Atatürk konusunda değil her konuda tartışma ortamı çok zayıf. Herkes sizin gibi kendini kibarca ifade etmiyor, hemen saldırıya geçiyor.

Böyle konulara genelde Türk düşmanları musallat oluyor ki sanırım burada da şu an var. Bu tür kişilere küfürsüz cevap verilmez arkadaşlar. Böyle kişiler ne derseniz deyin sürekli üste çıkmaya çalışır ve ülkenin kurucu lideri ve tarihi hakkında klavye arkasından iğneleyici laflar edebilirler. Bu tür primatlara cevap vermeyiniz. Basın engeli geçin. Atatürk'ün liderliğini anlayabilecek kapasitede değiller. Boşa uğraşmayın.

Son düzenleme:
Bir hissimi paylaşmak istiyorum, diğer konular heyecanlı bir maç, tatlı bir sohbet gibi gelirken bu tip konular cenaze evi gibi hüzünlü, durgun geliyor. Biz gerçekten 2 çift laf edemez hale mi geldik?

Sayın @Daiquiri
@Recoo adlı kullanıcı kendi fikirlerini aktardı, hakaret etmedi. Bu düşman olarak itham edilmesini gerektirmemeli, ifade özgürlüğüdür bu. Yanlış bilgi veriyorsa, bu düzeltilir. Gerçekten Türk düşmanı ise, gene cevap veririm ama ona değil, onun söylediği yanlışların doğrusunu merak eden ve tartışmaya açık olan ılımlılar için. Sağlıcakla kalın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı