Neden MSI ?

Arda Şimşek

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400F - RTX 4060 - 16 GB Ram - 512 GB ssd
Meslek
Futbol Antrenörü
Forum'da eski konulara bakarken sıkca MSI mı ? Monster mı sorusuna rastladım alacağım için değil sadece merakım için soruyorum neden herkes MSI diyor ? Monster dan uzak durulmasını söylüyor ?

@Neutral

Sürekli msi inceleyip msi öneriyorlar. Bilmedikleri şeyleri önerip risk almak istemiyorlar. En azından dizüstü kısmı için geçerli bu durum. Kullanıcılara sormak en doğrusu diye düşünüyorum.

Monster'ın bilgisayarları genelde MSI'a göre daha pahalı. MSI'ın daha ucuza aynı performansı veren cihazları oluyor genelde. Bu büyük bir rol oynuyor Tercih'te.
Aynı şekilde tercihi etkileyen bir diğer faktör "Güven". MSI; Anakart, ekran kartı vb. donanım üretmesiyle de oyuncuların gözüne bir nebze önünde duruyor. Kalitesi de belli.

Ee, siz bir bilgisayar alacaksınız ve araştırıyorsunuz. Kullanıcısının bol bol olduğu, sağda solda gördüğünüz bir isim var; MSI. Yine, bakıyorsunuz firmanın her bütçeye uygun cihazı da var. Size uygun olanı yine araştırıyorsunuz. Cihazın her şeyi tamam, performansta da mükemmel. Daha ne olsun ?

Ama bunlar hep tercih meselesi. Adam Monster ister, alır. Bu anlattıklarım değildir ki "Monster kötüdür, almayın".

2500TL'ye MSI firması da biliyor GTX860M yerleştirmesini, o kadar saf değil. Monster'ın tek amacı yüksek grafik yongası bulunduran sistemi ucuza satmak. Gerisi rezalet.

Sadece 2500TL'lik ürünlerde de geçerli değil bu durum. Sen direk bu laptopun içinde harika grafik yongası var, hemen almalıyım dersen o iş yaş. MSI bu işleri de düşünüyor yaparken.

İşlemci olsun, grafik işlemci olsun şişirip şişirip koyuyorlar. İnsanlar sorgulamadan "oo GTX 860M varmış hemde o fiyata" diyerek alması, benim gözümde Casperin sadece "i7 işlemcimiz var" diyerek insanlara sunmasından farkı yok.
"Kaliteden şaşma" MSI

O zaman 3000TL lik 850m'li bir MSI 3000TL lik 860m'li bir Monsterdan daha iyi performans veriyor.

O zaman 3000TL lik 850m'li bir MSI 3000TL lik 860m'li bir Monsterdan daha iyi performans veriyor.
Tam olarak öyle değil, şöyle anlatmaya çalışmak isterim;
Örneğin Msı'nın klavyesi SteelSeries tarafından geliştiriliyor, kasası fırçalanmış aliminyum, çok şık bir tasarıma sahip ve çeşitli geliştiricilerle birlikte dahada fiyatı artıyor.
Monster'de sadece donanıma yatırım yapılmıs olarak düşünelim; klavyesi, hoparloru sıradan olanlardan ve kasasıda plastikti sanırım. O fiyata alabileceğin en yüksek donanımı sunmaya calısıyor ve buna fiyat-performans deniyor, bunu yapmaya calısırken kalite ve dış görünüşten ödün vermek gerekiyor haliyle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı