Neden pahalı bilgisayarlar topluyorsunuz?

Şimdi sana mantıklı gelenin hepimize mantıklı gelmesini istemen ve düşünmen kadar saçma bir şey olamaz. Senin için 144Hz Ultra oynarken multiplayer oyunda karşındakine avantaj sağlamak mantıksız hatta saçma gelebilir ama bir başkası için bu olmazsa olmaz olabilir.

Kaldı ki bu renkler gibidir. Senin sevdiğin rengi ben sevmeyebilirim. Bu da aynı şey. Ben düşük sistemde oyun oynamaktan o FPS'nin çok düşmesinden rahatsız olan bir adamım. Oyun detaylarını kaybetmeden devamlı iyi performans almayı istemek benim kişisel tercihim ve zevkim. Bunun sana mantıksız gelmesi başkasına mantıklı gelmesi doğal bir şey.

Ama bunu bir genelleme gibi belirtmek işte bu rahatsızlık verici bir durum. Misal birisi dese param var alıyorum sana ne kardeş dese ne diyebilirsin?
Bu konulara fazla girmemek insanların kişisel tercih ve seçimlerine mantıksız gibi genelleme yapmamak daha yararlı olur.
 
Yukarı da birisi ortalama kullanılan sistem fiyatı 14-15k arası demiş evet çok doğru bir yorum zaten Steam verilerine göre en çok kullanılan ekran kartı 3060 deniliyor Türkiye'de çoğu kullanıcı da bu tarz sistemler topluyor gerçi toplamak daha pahalı oluyor kampanya sistemler 14-15 k arası değişiyor mesela ben birkaç ay önce 14K ya aldım Last of Us hariç tüm oyunları 1080p Ultra ayarlarda DLSS kapalı bir şekilde akıcı olarak oynadım DLSS 1080p de oyunları bence çok kötü yapıyor Witcher 3 de DLSS kalite modunda oynadım zamanın da 750 Ti ile 720p de oynamaya çalışıyordum 50k sisteme para verilir mi amacına bağlı yayın vb yapacaksan elbette verilir ya da alkol sigara kullanmıyorsundur ev geçindirmiyorsundur işin vardır öyle verilebilir mesela ben bir meslek sahibi olduğum zaman mevcut sistemi satıp üzerine kredi çekip o zaman hangi sistem çıktıysa onun orta veya bir tık üst sistemini almayı düşünürüm çünkü ev geçindirme derdim olmuyor aylık harcıcağım para 3-4 bini geçmez e parayı nerede kullanacağım tabii ki de beni mutlu edecek şeylere yönelirim evet çok pahalı ama yapacak bir şey yok düzelmez de bu ekonomi dua edelimde aynı düzey de kalsın dolar vb teknolojiyle yarışamazsın alırsın en iyisini bir bakmışsın onun üstü çıkmış telefon alırken de aynısını yaşadım iPhone 13 ilk çıktığında Teknosa'da güzel indirimle satılıyordu o gün bende telefon alıyordum 13 serisini 3.5 bin TL'ye kaçırdım hayat böyle mantıklı düşünüp paranı güzel harcıyacaksın Türk toplumun da hep bu vardır kendini sıkıcaksın hep bir kısıtlama bir türlü şu huyumuzu üstümüzden atamadık insanlar ne ile mutlu oluyolarsa ona yönelmeli her şeyi düşüne düşüne kafayı sıyırıyoruz abi misal iki bin TL bütcenmi var ona göre yaşa on bin TL bütçen mi var ona göre yaşa hayatını sonuçta bir kere geliyoruz hayata dediğim gibi ev geçindirmiyorsanız fazla zorlamayacaksa kredi çekip alınabilir parası varsa zaten adam hiç düşünmeden alır.
 
Vallaha neden çok pahalı topluyorlar bende bilmiyorum 8 GB RAM'li ve dahili grafik kartlı bilgisayarımdan en sevdiğim oyunları 35-40 FPS ile oynuyorum. Ama bence şöyle gerekçeleri olabilir;
-Arkadaşlarına hava atmak,
-Yazılımla uğraşmak,
-En son çıkan oyunları Ultra grafiklerde +100 FPS ile oynamak için bence yani, hani olur mu olur belli olmaz.
 
Herkesin bilgisayar kullanım amacını sadece oyun oynamak üzerine endekslememek lazım. Çalıştığı sektörde yüksek işlem gücü gerektiren bir sisteme ihtiyacı olabilir. Oyun geliştirmek, program yazmak, fotoğraflar üzerinde profesyonel çalışmak, video kurgu-montajı yapmak, müzik üretmek gibi birçok alanda yüksek işlem gücüne ihtiyaç var. Haliyle bunları mütevazı sistemlerde yapmak vakit kaybı yaşatır. Vakit kaybı yaşamak da nakit kaybıdır ve bu istenen bir durum değildir.
 
Yılda 3-4 tane PC'yi zorlayan oyun çıkıyor, geri kalanları ise ortalama bir PC'de iyi çalışacak oyunlar. O 3-4 oyunu da orta grafiklerde oynarsınız. Buna rağmen neden çok pahalı PC'ler topluyorsunuz?
Bu açıkçası kişiye göre değişir senin için öyle olabilir ama bu herkes için öyle olacak diye bir şey yok herkes istediğini toplayabilir belki o insan uzun vadeli PC almak ve kullanmak istiyor yıllık değştireceğine uzun ömürlü PC almak ister doğal ve mantıklı olarak, niye o kişi sürekli PC değiştirmekle uğraşsın ki?
 

Geri
Yukarı