Neden PC topluyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Toplamadan kastın nedir?
Hazır alayip ayrı parçalar almak mı? Yoksa ayrı parçaları kendi birleştirmek mi? Diğer türlü olanlarda spesifik olarak toplama kelimesinin kullanımı gereksiz geliyor.
Mesela insanlar masaüstü almak sanmış. O toplamak değil. Masaüstü almak. Sistem toplamak ile laptopun direkt alakası yok.
Bazilari da bilgisayar almak olarak değerlendirmiş.

Ilki ise daha ucuz olduğu için. Keza istenen parçaları elde etmek de var. Firmalar hazır sistemlerde istenmeyen veya yeterince iyi olduğu düşünülmeden parçalar kullanabiliyor.
Ikincide toplayan kişinin yapacağı hatalar veya istenmeyen hareketleri (bkz. kafasına göre Windows kurma, kendince düzgün olan kablo yönetimi vb.) gibi şeylerden kurtulmaya ek olarak toplamanın eğlencesi.
 
İfadeler: eth
Başlıkta da belirtiğim gibi, neden PC topluyorsunuz? Ne anlamı var?

Hazır sistemlerde anakart ve ekran kartı uyumlu oluyor diyelim bi' bakıyorsunuz işlemcisi uyumlu değil. O yüzden kendimiz bir şeyler seçince daha uyumlu oluyor. Hem eğlenceli, hobi olarak görebilirsin
 
İhtiyaç var. Ayrıca masaüstü laptopa göre daha ucuz. Sen kullanmayacağın bir ürüne para öder misin? Bu da öyle bir şey.
 
Onun yerine laptop var aynı özellikteki bir laptopu 30 bine almak varken neden 50 bin ila 100 bin verelim.
Kağıt üstünde aynı gözükse de (yine aynı değil ama neyse), laptoplarda en basitinden ekran kartılarının güçleri sınırlandırılmış olur çünkü laptoplarda hacmi fazla soğutucu ve fanlar kullanılamıyor maalesef. İşlemci de aynı şekilde.
 
Benim dediğim aynı özellikte bir oyuncu laptopuna 30 bin vermek varken neden oyun kasasına 100 bin verelim.
 
Laptop veya diğer mobil şeyler bizi kesmez.
 
Benim dediğim aynı özellikte bir oyuncu laptopuna 30 bin vermek varken neden oyun kasasına 100 bin verelim.

Aynı özellikteki mobil sistemler masaüstü ile aynı performansta olmuyor, ayrıca laptopta yükseltme seçeneğiniz çok kısıtlı.
 
Benim dediğim aynı özellikte bir oyuncu laptopuna 30 bin vermek varken neden oyun kasasına 100 bin verelim.

1.Aynı özellikte gözüken laptoptan alabileceğin verim ile kasadan alabileceğin verim aynı değildir.

2.Toplamak zaten daha ucuz kral sen ne yaşıyorsun?
 
Benim dediğim aynı özellikte bir oyuncu laptopuna 30 bin vermek varken neden oyun kasasına 100 bin verelim.

RTX 4090 Mobile ekran kartına sahip laptopla, masaüstü 4090 aynı güçte değil masaüstü belki ikiye üçe katlar performans olarak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…