Rehber Neden Redmi Almamalısınız?

Sizlere neden Redmi alınmamalı, sebepleri ile söyleyeceğim. Düzeltmemi istediğiniz kısımlar var ise eleştirilere açığım.

Dandik Yazılım
Redmi serisinin en büyük sorunu yazılımdır. MIUI veya yeni adıyla HyperOS, stabilizasyon açısından berbat bir sistemdir. Telefonu yorar, birkaç yıl içerisinde telefonu aşırı yıpratarak telefonun ölmesine sebep olur, bildirim panelinde 30 FPS veren 1 senelik bir Redmi görürseniz hiç şaşırmayın.

Buglar ve Düzelmeyen Hatalar

Redmi cihazlarda inanılmaz fazla bug var, ana ekrandan rastgele simgelerin kaybolması mı dersiniz, navigasyon çubuklarının kafasına göre devre dışı kalması mı dersiniz en sinir bozucu tüm buglar bu markada. İşinizi yarıda bırakmak için ideal.

Telefonun Sistem Arayüzündeki Reklamlar
Telefonun dosya yöneticisi, MP3 oynatıcısı, depolama temizleyici ve güvenlik kısımlarında yani adamlar yapabildikleri her yere reklam koyuyor. Bu reklamlar ayarlardan kapatılamaz, çoğu kullanıcı kişiselleştirilebilir hizmetler seçeneğini kapatınca reklam gidiyor der ama bu sadece reklamları sizin zevklerinizin dışında reklam vermesine sebep oluyor.

Dandik Malzeme
Redmi cihazlar genellikle dandik dış kasa malzemeleri kullanır. Mesela Redmi telefonlar en küçük darbede köşeleri göçüp yamulabiliyor, dandik plastik çerçeveleri çatlayıp ezilebiliyor. Ayrıca gözlem ve deneyimlerime göre en çabuk çizilen ekran Redmi'de diyebilirim.

Dandik Kamera ve Kamera Yazılımı
Redmi cihazların kameraları kaliteli değildir, son modeller düzgün ışık alan ortamda çok iyi fotoğraf çekebiliyor ama yeni nesil cihazlar video konusunda, eski nesiller ise hem fotoğraf hem de video konusunda tamamen vasatlar. Gelip 2014 model LG G4'ün kamerasını test etsem Redmi Note 13 Pro'yu bile çözünürlük ve renk Kalitesi açısından "çok rahat" tokatlar hem fotoğraf hem de videoda. OIS görüntü sabitleyici videoda aşırı bulanıklık yapıyor, 6 senelik Samsung'un EIS ile çekilen videosu bile Redmi'nin OIS ile çekilen videosundan daha net ve titreşimleri daha az.

Kullanıcı Güvenliği
Redmi kullanıyor iseniz pek de güvende olduğunuzu söyleyemem. Müzik dinlerken 60 dereceye ulaşan bir telefona güvenmemelisiniz. Aynı şekilde hiçbir zorlu şartlara maruz bırakılmamış genelde çekmecede yedek telefon olarak duran bir Redmi Note 12 var elimde, kasasının kenarında hafif açıklık var muhtemelen bataryası şişmiş üstelik oda koşullarında, kuru ortamda ve az kullanımda. Bomba gibi telefon.

Söyleyeceklerim bu kadardı. Eğer sorularınız olursa sorabilirsiniz, ben buradayım. İyi sosyaller!
 

Geri
Yukarı