Rehber Neden Samsung G8 OLED önermiyorum?

İyi forumlar, arkadaşlar.

Bugün sizlere Samsung G8 OLED monitöründen bahsetmek istiyorum.
İnanılmaz özellikleriyle hem akıllı TV hem de monitör olarak kullanılabilen bu harika cihaza hemen sahip olmalısınız, değil mi? Ama durun, sizleri bekleyen bazı problemler var:
  1. G-sync desteği bulunmamaktadır.
  2. Kutu içeriğinde HDMI 2.1 bağlantı kablosu yer almamaktadır çünkü HDMI portu yazılımsal olarak bozuk. Samsung da suçu kabloya atmış.
  3. VRR (Değişken Yenileme Hızı) aktif olduğunda titreme sorunu yaşanabilmektedir.
  4. Monitör bazen uykudan uyandırmada sorun çıkarabilmektedir.
  5. Monitör bazen uyku modundan çıkmamada sorun yaşatabilmektedir.
  6. HDR ve VRR aynı anda kullanılamamaktadır.
  7. HDR özelliği hiç çalışmayabilmektedir.
  8. HDMI 2.1 ile 12 bit renk derinliği ve 120Hz yenileme hızı desteği alamayan kullanıcılar bulunmaktadır.
  9. HDMI 2.1 ile görüntü dahi alamayan kullanıcılar mevcuttur.
  10. Hoparlörünün ses seviyesi kendiliğinden yükselebilmektedir.
  11. Monitörde fan bulunmaması, sessizliği tercih etmenin bir sonucu olarak ekran ömründen ödün verilmiştir. (Diğer G-sync desteklemeyen OLED monitörlerde bile fan bulunmaktadır, ancak Samsung sessizlik için fanı göz ardı etmiştir.)
  12. Fan eksikliği ABL (Oto Parlaklık Sınırlaması) için önemli bir sorun teşkil etmektedir ve otomatik parlaklık stabilitesini etkileyebilmektedir.
  13. Samsung'un resmi olarak OLED yanığı (burn-in) garantisi sunduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
  14. Tüm bu sorunlara rağmen fiyatı 1500 dolar seviyesindedir.
Özellikle firmware bazlı sorunlar gittikçe ilginç bir hal alıyor. Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

HDMI sorunlarıyla ilgili açılmış bir konu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın bu monitöru hiç kullanmayıp internetten sorunları bulup yazdığına eminim. 4 ay önce aldım söylediklerinin arasında sadece sesin kendi kendine yukselmesi doğruydu onu da ben aldıktan 2 hafta sonra yazılım guncellemesi ile çözduler. Parası yetmeyip suçluyor gibi hissettim.

G8 tamamen kronik sıkıntıları olan ve düzelmesi zor görünen problemlere sahip. Parası yetmeyip suçlama tabirini kabul etmiyorum. Gayet de yazdıkları doğru arkadaşın.
Benim param yetiyordu ama gidip Alienware AW3423DWf aldım hatta 3 adet aldık. Konunun parayla bir ilgisi saçma ve terbiyesizce.

Ben de gözü karartıp alayım şu monitörü diyordum ama bi ikilemde kaldım. Samsung'u aradım 2 sene içinde oluşan oled yanıkları garanti kapsamındadır dendi ilçemdeki servisle de görüşüp teyit ettim ama kronik sorun kelimesi beni bi tık düşündürdü. Yorumlarınıza göre Dell daha başarılı ve 3 yıl garanti veriyor ama çerçeve olarak samsung'u tercih ederdim şıklık konusunda. Kararsızım epey.

Alienware AW3423DWf kullanıyorum. Samsung ile aynı paneli kullanıyor. Smart TV özellikleri olmadığı için G8 de bulunan mevcut sorunların hiçbirini yaşamadım. Safkan bir monitör.
HDR konusunda da hiçbir problem yaşamadım. G-Sync modülü bulunmuyor ancak NVIDIA kontrol panelinden G-SYNC açılabiliyor ve çalışıyor.
10 bit 100 Hz ve 8 bit 165 Hz arasında çalışıyor. Ancak ben 8 bit dithering ile 10 bit arasında bir fark göremediğim için 165Hz 8 bit modunda çalıştırıyorum.
Monitörün ayarları çok basit. Kullanıcı arayüzü kolay. Üstelik Dell'in kendi yazılımını indirirseniz Windows altından da monitörün özelliklerini kontrol edebiliyorsunuz. Sürekli fiziksel düğme ile ayarlara girmenize gerek yok.
Masaüstünde sdr, oyun ve videolarda HDR şeklinde kullanıyorum.
Burn-in için çeşitli güvenlik metodları bu monitör içinde geçerli. 4 saatte bir kendisi pixel Refresh yapıyor. Bunu isterseniz erteleyebilir ve ilk standby da otomatik yap da diyebilirsiniz ( ben öyle yapıyorum )
Samsung'dan bir artısı da kullandığı portlar standart. Düz DP ve HDMI port kullanıyor. Dolayısıyla elinizde daha iyi bir DP kablosu veya HDMI kablosu varsa kullanabilirsiniz. Micro DP ve HDMI değil yani.
Ben yaklaşık 24 bin liraya aldım. Samsung ile arasında 6-7 bin lira fark var. Bence kesinlikle daha iyi bir çözüm.

Bende aldım iade ettim ekranda kılcal çizikler vardı. BU açılmamış bir ürün ilk ben açtım sanırım fabrikada yada üstünü kapladıkları kağıt çiziyor. Sende de var mı?

Bu fiyatta bir monitör için kabul edilemez saydığımdan iade ettim..Yenisini söyleyeceğim monitörü çok beğendim ama aynı şey olur mu ondan korkuyorum.

Alienware AW3423DWf kullanıyorum. Samsung ile aynı paneli kullanıyor. Smart TV özellikleri olmadığı için G8 de bulunan mevcut sorunların hiçbirini yaşamadım. Safkan bir monitör.
HDR konusunda da hiçbir problem yaşamadım. G-Sync modülü bulunmuyor ancak NVIDIA kontrol panelinden G-Sync açılabiliyor ve çalışıyor.
10 bit 100 Hz ve 8 bit 165 Hz arasında çalışıyor. Ancak ben 8 bit dithering ile 10 bit arasında bir fark göremediğim için 165Hz 8 bit modunda çalıştırıyorum.
Monitörün ayarları çok basit. Kullanıcı arayüzü kolay. Üstelik Dell'in kendi yazılımını indirirseniz Windows altından da monitörün özelliklerini kontrol edebiliyorsunuz. Sürekli fiziksel düğme ile ayarlara girmenize gerek yok.
Masaüstünde sdr, oyun ve videolarda HDR şeklinde kullanıyorum.
Burn-in için çeşitli güvenlik metodları bu monitör içinde geçerli. 4 saatte bir kendisi pixel Refresh yapıyor. Bunu isterseniz erteleyebilir ve ilk standby da otomatik yap da diyebilirsiniz ( ben öyle yapıyorum )
Samsung'dan bir artısı da kullandığı portlar standart. Düz DP ve HDMI port kullanıyor. Dolayısıyla elinizde daha iyi bir DP kablosu veya HDMI kablosu varsa kullanabilirsiniz. Micro DP ve HDMI değil yani.
Ben yaklaşık 24 bin liraya aldım. Samsung ile arasında 6-7 bin lira fark var. Bence kesinlikle daha iyi bir çözüm.

Şu an hala kullanıyorsanız deneyimlerinizi anlatır mısınız? Sıkıntı var mı şu anda? Almayı düşünüyorum.

Şu an hala kullanıyorsanız deneyimlerinizi anlatır mısınız? Sıkıntı var mı şu anda? Almayı düşünüyorum.

Evet halen kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısı yok. İnanılmaz memnunum. Klasik monitör özelliklerinde olduğundan akıllı yazılım barındırmıyor Samsung tarafı gibi. Tak çalıştır. Son Firmware ile HDR 1000 de tamamen düzeldi.
Kesinlikle tavsiye ederim.

İyi forumlar, arkadaşlar.

Bugün sizlere Samsung G8 OLED monitöründen bahsetmek istiyorum.
İnanılmaz özellikleriyle hem akıllı TV hem de monitör olarak kullanılabilen bu harika cihaza hemen sahip olmalısınız, değil mi? Ama durun, sizleri bekleyen bazı problemler var:
  1. G-sync desteği bulunmamaktadır.
  2. Kutu içeriğinde HDMI 2.1 bağlantı kablosu yer almamaktadır çünkü HDMI portu yazılımsal olarak bozuk. Samsung da suçu kabloya atmış.
  3. VRR (Değişken Yenileme Hızı) aktif olduğunda titreme sorunu yaşanabilmektedir.
  4. Monitör bazen uykudan uyandırmada sorun çıkarabilmektedir.
  5. Monitör bazen uyku modundan çıkmamada sorun yaşatabilmektedir.
  6. HDR ve VRR aynı anda kullanılamamaktadır.
  7. HDR özelliği hiç çalışmayabilmektedir.
  8. HDMI 2.1 ile 12 bit renk derinliği ve 120Hz yenileme hızı desteği alamayan kullanıcılar bulunmaktadır.
  9. HDMI 2.1 ile görüntü dahi alamayan kullanıcılar mevcuttur.
  10. Hoparlörünün ses seviyesi kendiliğinden yükselebilmektedir.
  11. Monitörde fan bulunmaması, sessizliği tercih etmenin bir sonucu olarak ekran ömründen ödün verilmiştir. (Diğer G-sync desteklemeyen OLED monitörlerde bile fan bulunmaktadır, ancak Samsung sessizlik için fanı göz ardı etmiştir.)
  12. Fan eksikliği ABL (Oto Parlaklık Sınırlaması) için önemli bir sorun teşkil etmektedir ve otomatik parlaklık stabilitesini etkileyebilmektedir.
  13. Samsung'un resmi olarak OLED yanığı (burn-in) garantisi sunduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
  14. Tüm bu sorunlara rağmen fiyatı 1500 dolar seviyesindedir.
Özellikle firmware bazlı sorunlar gittikçe ilginç bir hal alıyor. Bkz:

HDMI sorunlarıyla ilgili açılmış bir konu:

Peki ne önerirsiniz monitör olarak

Çok iyi monitör, kullandığım açık ara en iyi monitör. Eleştirecek olduktan sonra tanrıda bile kusur bulursun. Fiyatı biraz yüksek bizim ülkemizde elektronik ürünlerin tek eleştirim bu. Yani bir monitore bu kadar para vermek mantıklı değil esasında ama bu da samsungla alakalı değil tam olarak.

Merhaba,
Bahsi geçen monitörü 2024 Kasım indirimlerinde aldım. 21.5 K fiyat oled bir monitör için ucuz gibi dursa da genel anlamıyla neredeyse hiç şikayetim yok. Tazeleme hızı ve hdr ayarlarını nvidia üzerinden değil de windows ayarlarından yapınca çoğu sorun çözülüyor bilginize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı