Neden şimdiki yapıtlar çok gösterişli?

Barınma en temel ihtiyaçtır, ne lüks ne gösteriş ne de pahalılık ugramamali yanına yöresine. Toplumda en düşük maaşla çalışan da rahatlıkla giderebilmeli bu ihtiyacını. Bu sağlandıktan sonra herkes bütçesine, zevkine göre lüks de yapsın gösterişli de yapsın çok önemli değil. Ancak konut, gıda, sağlık gibi temel ihtiyaç sektörlerinde öncelik ihtiyaçları karşılamak değil de lüks, şatafat olursa bu kabul edilemez bir durumdur. 70-80 senelik insan ömründe toplumun yüzde 90ı geri kalan yüzde 10unu rahat yaşatmak uğruna çalışıp bir de ömrü boyunca bir evi bile olmadan yaşıyorsa yemişim binaların lüksünü, gösterisini. Ki zaten bu tarz toplumlar tarihi de okursak cok fazla varlıklarını sürdüremezler, Allah sonumuzu hayretsin yani.
Ve işin absürt yanı çalışmak için harcadığı hayatının yarısından fazlası ucuz kalite de geçiriyor. Çalışarak zengin olmak diye bir şey yokken dahi kast sistemi devreye giriyor.

Ben şahsen ABD banliyölerini seviyorum, ama Türkiye'ye uygulanamaz. Hem gösterişli hem de dayanıklı bir apartmanda oturmayı çok isterdim.

Görünümden önce sağlamlığı önemli. En ufak bir şeyde bina zarar görecekse ne yapayım böyle görünüşü? tamam görünüşü önemseyen birisiyim ancak sağlam olmadıktan sonra değil.

Yapıların gösterişli olmasının bir önemi var mı? 6 Şubat 2023 depreminde gördük. Neredeyse büyük bir çoğunluğu yıkıldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapıların gösterişli olmasının bir önemi var mı? 6 şubat 2023 depreminde gördük. Neredeyse büyük birçoğunluğu yıkıldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Malatya insanı düzelmez kimse kusura bakmasın ya da baksın.
Depremden sonra ki mayıs Haziran aylarında hala çarşı bölgesinde elektrik yoktu.

1 tane yanan elektrik direği yoktu.
Hırsızlar cirit atıyor.
Bu durumdan rahatsız olan var mıydı?
Hayır.
Gittiler konteyner kente 1 oda 1 mutfak yerde 5 kişi kaldılar duş sırasına girdiler.
Elektrik su kira ödemedikleri üstüne bir de klimaları oldukları için zevkten 4 köşe oldular.

Keyiflerine bakıyorlar.
Üniversite durağının olduğu muhip aynı Hindistan sokak lezzetlerine dönmüş.

Malatya da Malatyalı olanlar oranı 2016 da %33
Gerçek Malatya halkı olsaydı bu durum bu kadar olur muydu?
Bilemem.
Gerçek Malatya halkı derken 30 50 sene önce gelen değil 150 200 sene öncesinin insanları.
Yazık Malatya'ya 2000'lerin başı merkez bankasından tut fuzuli caddesine kadar her taraf ağaçlık yeşillikmiş ya şimdi?

Ben şahsen ABD banliyölerini seviyorum, ama Türkiye'ye uygulanamaz. Hem gösterişli hem de dayanıklı bir apartmanda oturmayı çok isterdim.

Bizim halka fazla.
Çadır vereceksin yeter.

@kaganaslan007, Malatya önceden çok güzel yerdi gerçekten. Son hâlini ben de beğenmiyorum. Deprem öncesini bahsediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı