Neden SSD Alınmalı?

MertKazanci

Decapat
Merhaba SSD almayı düşünüyorum da oyunda özellikle farkları neler? Ani FPS düşüşlerini engeller mi? SSD neden almalıyım?
Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ani FPS düşüşlerini engelleme gibi bir özelliği yok, bir HDD gibi hareketli parçaları olmadığı için aşırı hızlı çalışıyor (120-1000MB/sn aralığında) bu yüzden de bilgisayarınızın açılış hızını, oyunlarınızın yüklenme hızlarını önemli şekilde düşürüyor.
Tek artısı hızlı yazma/okuma becerileri değil, ulaşım zamanları da oldukça düşük 5-10ms gibi ulaşım süreleri var.

Ani FPS düşüşlerini engelleyebilir, HDD'ye kurulu oyunda FPS drop varken aynı oyunu SSD'ye kurunca FPS drop olmayabiliyor. Bunun dışında, eğer sistem SSD'ye kurulu ise bilgisayarın açılış hızını baya bir arttırıyor. Açıldıktan sonra simgelerin gelmesini bekleme, bilgisayarın kendine gelmesini bekleme vb. şeyler olmuyor. Bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra boot, kilit ekranını açma, chrome açma, youtube açma işlemlerini sırasıyla 10-12 saniyede yapabiliyorum mesela. HDD olsa bu sürede bilgisayar daha kilit ekranına gelmezdi bile büyük ihtimalle. Oyunlar için yaratacağı en büyük fark yüklenme zamanları olacaktır.

Oyunlarda FPS dususunu azaltabilir. Nasil derseniz mesela PUBG de parasutle yere indigin an dokulari yüklüyor bi taraftan pc. Oyun HDD olursa bu gecikiyor bazen ve drop giriyor. Goruntude baya kotu oluyor. 2. Onemli olay ise mesela CS:GO oynuyosun rekabetcidesin. Cat diye internet gitti. Hemen geri baglanman lazim. Boyle durumlarda SSD harika oluyor. Cok hizli yukluyor haritayi.

FPS'de artış olmayacaktır fakat oyunlardaki takılmalar, droplar ve oyunun hızlı açılması, dokuların hızlı gelmesi ve bilgisayarın 10 saniye gibi bir sürede açılması gibi hızlanmalar olur ve rahatlarsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı