Neden SSD + HDD şeklinde sistem kuruluyor?

Wallywestrt

Hectopat
Katılım
3 Mart 2020
Mesajlar
1.159
Makaleler
1
Sistemleri Full SSD yapmak yerine neden SSD + HDD şeklinde kuruyor insanlar? HDD'de normal uygulamalar bile yavaş çalışmıyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemleri Full SSD yapmak yerine neden SSD + HDD şeklinde kuruyor insanlar? HDD'de normal uygulamalar bile yavaş çalışmıyor mu?

Evet genel olarak HDD'de uygulamalar yavaş çalışıyor. Mantık olarak da SSD fiyatları yüksek olduğu için 120-240 GB SSD alınıp sadece Windows ve programlar kurulup yanına da 1-2 TB HDD alınıp ucuza depolama yapmış oluyor.
 
Hocam Ana sistem ve önemli uygulamaları ssd ye önemsiz ve şık kulllanıkmayanları Hdd ye kuruyorlar , bu sayede daha ucuza hallediyor.
 
Artık 2023 itibari ile orta-yüksek sistemlerde HDD kullanılmamasından yanayım ben. Zaten aklı olan 1TB HDD yerine gider 480GB SSD koyar. Eğer veri çoksa onu da bilgisayarda tutup performansı niye azaltasın taşınabilir HDD alırsın.
 
HDD, dosya depolamak için kullanıldığı zaman çok da yavaş değil. HDD üzerine işletim sistemi kurulduğunda tam bir işkence haline geliyor. Bunun sebebi ise yanıt süresinin çok uzun olması. Fotoğraf vs. gibi dosyaları depolamak için SSD üzerinde tutmanın çok bir anlamı yok. Oyunlarda ise belli bir yavaşlık olacaktır ama yine üzerinde işletim sistemi çalıştığı zaman ki oyun açtığınızdan daha hızlı olacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse SSD'ye işletim sistemi kurulması HDD'yi ise depolama olarak kullanmak daha mantıklı ev kullanıcıları için.
 

Geri
Yukarı