Neden Türkiye'de dandik ve kronik sorunlu klavyeler çok satılıyor?

Öncelikli yani başlıca neden paranın azlığı. Ekonomik anlamda gerçekten sıkıntılı olduğumuzdan dolayı, üzerine ailelerin de "400 lira bir klavyeye, fareye verilir mi yauw" gibi söylemleri sayesinde ucuz ürünler rağbet görmekte. Her alanda giyimden tutun, elektronik bir aksama kadar.
 
Merhaba arkadaşlar. Hepsiburada'da girip klavye kategorisine girdim. Sonra ise filtreyi sadece oyuncu klavyelerini listeleyecek şekilde ayarladım ve sıralama seçeneği olarak da "En Çok Satanlar" seçeneğini seçtim. Karşıma çıkan liste beni şaşırttı. Liste şu şekilde;

Eki Görüntüle 1005211

Gördüğünüz gibi listenin birinci sırasında Gamepower Warlock Compact var. Biz Sosyal'de Gamepower ürünlerini tavsiye etmiyoruz fakat o kadar sesimizi duyurmamıza rağmen hala Gamepower klavyeler çok fazla satılıyor.
Listenin 4. sırasında ise Logitech G213 var ki o da her ne kadar Logitech olsa da kronik sorunlu. Tuşları çabuk sertleşiyor, tuş basmama sorunları ortaya çıkıyor ve RGB'si sönük kalıyor.
Listede ayrıca çoğunlukla Rampage klavyeler mevcut ki onlar zaten dandik ve Sosyal'de tavsiye edilmiyor. Listedeki diğer klavyeler de yine daha önceden hiç duymadığım markaların klavyeleri ve muthemelen onlar da kalitesiz.

Neden bu tarz dandik veya kronik sorunlu klavyeler Türkiye'de çok fazla satılıyor? O kadar yaptığımız uyarıları görmüyorlar mı acaba?

Sanırım "kLavYemE Baq IşıQlı mIşıQlı" demek için.

YouTube'da bilgisiz insanlar yönlendiriyor ve "ışıklı mışıklı ab" diye gezinenler var. Ben de zamanında YouTube'dakilere inanmıştım.

İyi ki elimde kaliteli bir klavye var. Sistem toplarsam bir gün klavyeye almak için uğraşmam 10 saat kalitelisini bulmak için.
 
Halkımız cahil olduğu için. Işıklı mışıklı olunca alıyorlar hemen. Bir de halkımızı dolandırmayı sevenler var saçma sapan markalara sponsorluk olup milleti kandırıyorlar.
 

Geri
Yukarı