Neden ülkemizde işlerim istediğim gibi gitmiyor?

Ponstaneforte

Kilopat
Katılım
24 Kasım 2016
Mesajlar
1.098
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ülkemi çok seviyorum, bu coğrafyada doğduğum için Allah'a şükürler olsun ama sürekli tahammül sınırlarım zorlanıyor ve istediğim hiçbir iş rayında gitmiyor. Bu tamamıyla sistemin suçu. Ailevi sebeplerle bırakmak zorunda kaldığım üniversite kaydıma devam edeyim diyorum, kaydım silinecekmiş. Bu yıl bunu öğreniyorum. Nedeni ise 2014'te gelen yeni yönetmeliğe göre 7 yılda mezun olamayanın kaydı silinirmiş. Ondan önce sorun yoktu böyle bildiğim kadarıyla. Kaydımı başka okula aldırayım diyorum, bu sefer de 5 yıldan önce verdiğin derslerden muaf olamıyorum.

Hastalığıma çare bulunsun diye hastaneye gidiyorum, doktora yana yakıla dert anlatıyorum mahcubiyet yaşayıp. Doktor da ben sana anca ilaç yazar yollarım deyip klasik faydasız ilaçlar yazıyor. Olan sağlığıma oluyor. Hele o muayene olana kadar gördüğüm muamele içler acısı. Marmara benim memleketim 100 yıldır belki. Şehrin ve gemilerin pisliği o denize akıyor ve şu an deniz mahvoldu. Senede 15 gün iznim var ve gurbetten gelip çocukluğumun denizine giremiyorum.

Toplu taşıma kullanmak istiyorum, indirimden faydalanma hakkım olduğu için basıyorum kartımı. Sistem indirim deyince şoförün ve otobüsteki halkın canı sıkılıyor. Bir mağazaya girip fiyat sormak suç işlemek gibi, mecbur almak zorundaymışsın gibi muamele görüyorsun. Hele markasız eski kıyafetinizle gittiniz mi tahammül edemiyorlar. Bir taraf ağzını açamayan kesim, bir taraf ağzına geleni söyleme hakkı bulan bir kesim olmuş. Biz susan tarafı oynayacağız. Ağzımızı açarsak ceza alırız, sürekli baskılanıyoruz iyi niyetimizden.

İşte mobbing görmeyen yoktur sanırım. Patrona oynayanlar haksızlığa uğrayanlar işi olmayan işlerin yüklenmesi, o çalışırken birilerinin sürekli yatış olması... Sürekli strese sokulmak fırçalanmak çok normal. Bir iş kurayım diyorum, her yerde dükkanların kira fiyatı astronomik. Her giren batmış, sen de batma diyor. Diyorum ki aylarca para biriktirip yurt dışına gezmeye mi gitsem ama kolay kolay vize çıkartmayan çok ülke var. Bırak Avrupa'yı Karadeniz'de bile ortalama otel aile için uçuk fiyat çıkarıyor.

Derdim şikayet etmek değil ama bu güzel ülke; bu denizi, bu mobbingi, bu stresi, bu tahammülsüzlüğü, bu kötü muameleyi hak etmiyor. Bir eğitim sistemi bu şekilde mağdur etmemeli okumak isteyeni veya Türk insanı işe sevinerek koşarak gitmeli. Neye elimi attıysam altından tekrar deneyiniz çıkıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı