Neden Windows 10'da Windows 7'deki gibi önyükleme seçenekleri yok?

EkmekArasıRam

Decipat
Makaleler
15
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1 adet ekmek. 5-6 Tane ram.
Meslek
Freelancer
Windows 10'da neden bir sıkıntı dolayısı ile kayıtsız bir kapanma olduğunda sonraki Boot'da bize güvenli mod açıp açmak istemediğimizi sormuyor? Windows 7'deki gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yok? Birkaç kere art arda kapanma yaşanırsa Boot Manager'a atıyor; oradan Kurtarma, Güvenli Mod, Komut İstemi gibi seçenekleri seçebiliyorsun.
Ama her sefer olmalı bence. Bende birkaç kezi bekleyecek kadar sabır yok.

Ama her sefer olmalı bence. Bende birkaç kezi bekleyecek kadar sabır yok.
Her seferinde açılması sinir bozucu olabiliyor bir süre sonra. Şahsen gerek duymuyorum.

Beklemek istemiyorsan Windows açılırken F9'a basabilirsin, boot etmek yerine direkt olarak menüyü açar.

Her seferinde açılması sinir bozucu olabiliyor bir süre sonra. Şahsen gerek duymuyorum.

Beklemek istemiyorsan Windows açılırken F9'a basabilirsin, boot etmek yerine direkt olarak menüyü açar.
2.Hocam, Heyecan ve ümitle F9 denemesi yaptım ama olmadı. :(
F9 anladığım kadarı ile marka bilgisayarlarda dell, acer vs gibi üretici atamışsa çalışıyor. Bende ki dell, F9 farklı açtı ama arzu ettiğimiz anlamda güvenli mod değildi.
Windows 10'da neden bir sıkıntı dolayısı ile kayıtsız bir kapanma olduğunda sonraki Boot'da bize güvenli mod açıp açmak istemediğimizi sormuyor? Windows 7'deki gibi.
1.Hocam, aynı konu beni de sinir ediyor ama sizden farklı bir nedenle. Yani neden 3 başarısız boot denemesi sonucu otomatik olsun ki. Açmak istiyorsam, açabilmeliyim.
Bu konuyu açmış olmanız nedeni ile tekrar hortladı bu derdim ve bi daha araştırdım. Sözlü anlatımlar vardı ama kafa karıştırıcı olabiliyor. Şu video ikimizin de istediği şey olmasa da çok hoşuma gitti. Çekenin ellerine sağlık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

*** Bu konu da Microsoftun bu konudaki SİNİR EDEN izahı şu: :)
Siyah veya boş ekrandan güvenli moda girme :
Not:
Cihazınızı şifrelediyseniz güvenli modda başlatmak için BitLocker anahtarınızın olması gerekir.
Güvenli moda girmeden önce Windows Kurtarma Ortamı'na (winRE) girmeniz gerekir. Bunun için cihazınızı defalarca kapatıp açacaksınız:
  1. Cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  2. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  3. Windows'un başlatıldığına ilişkin ilk işareti gördüğünüzde ( YAV BU KADAR SAÇMALIK OLUR MU, WİNDOWSUN BAŞLATILDIĞINA DAİR İŞARETİ GÖRDÜĞÜNÜZDE DİYOR BE, ZATEN AMAÇ O WİNDOWS BAŞLAMADAN, İŞARET OLMADAN GİREBİLMEKTİ)(örneğin, bazı cihazlarda cihaz yeniden başlatılırken üreticinin logosu görüntülenir) cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  4. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  5. Windows yeniden başlatıldığında cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  6. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  7. Cihazınızın tamamen yeniden başlatılmasını bekleyin. winRE moduna gireceksiniz.

Son düzenleme:
2.Hocam, Heyecan ve ümitle F9 denemesi yaptım ama olmadı. :(
F9 anladığım kadarı ile marka bilgisayarlarda dell, acer vs gibi üretici atamışsa çalışıyor. Bende ki dell, F9 farklı açtı ama arzu ettiğimiz anlamda güvenli mod değildi
Anakartlarda UEFI, Boot Menu ve Recovery tuşları farklı tuşlarda olabiliyor. Anakartın kullanma kılavuzunu kontrol edin.

Anakartlarda UEFI, Boot Menu ve Recovery tuşları farklı tuşlarda olabiliyor. Anakartın kullanma kılavuzunu kontrol edin.
1-) Bu konuda hatalısınız. Güvenli modu kısayol ile açan istisnai anakartlar olabilir ama tek tuşla güvenli moda giriş seçeneği artık yok.
2-) Anakartın bu özelliği olmasa da bazı markaların kendilerine ait yazılımları biosa bu seçeneği sonradan ekliyor. Örneğin benim bilgisayarımda dell supportasist.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı