Neden yeni nesil render işlemcilerinde iGPU bulunmaz?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bu soruyu oldukça merak ettim. 10980XE ve 3990X gibi işlemcilerde noden iGPU olmaz? Bunları kullanan kişilerin GPU'su bozulsa ne yapıcaklar, Google'a bile giremeyecekler mi? Açıkcası net cevabı bilmiyorum, belki daha fazla çekirdek sığdırmak için yer açıyorlardır yada iGPU performans kaybı yaşatıyordur. Düşünceleriniz nelerdir?

Bunları kullanan kişilerin GPU'su bozulsa ne yapıcaklar, Google'a bile giremeyecekler mi?

Bu insanlar bu türden şeyleri düşünmeyecek kişiler de ondan :) Bu işlemcilerin yanına bir ton para verip aldıkları ekran kartlarının bozulması onlar için işlerinin aksaması demek. Bu süre zarfında kimsenin "Dahili grafik işlemcim olsaydı da Google'a girebilseydim" diyeceğini düşünmüyorum.

Üstelik internete telefonunuzdan da girebilirsiniz 😀

Benzer işlemciyi alan kişiler yanına ekran kartı alıyor. Zorunluluk gibi düşünülebilir. Çünkü bu sınıf işlemcileri alan insanlar, ekran kartı olmadan amacına ulaşamıyor. Haliyle boşa para ve zaman kaybı(üretim, geliştirme, test süresi ve aklıma gelmeyen nice durum) olacaktır. Hiç çalışmayacak GPU için üretim yapmak firma açısından mantıksız.

Ekran kartının bozulduğunu varsayalım, muhtemelen çalıştıkları tedarikçi 1 gün içinde yeni kartı sağlayacaktır.

Bu tip ürünlerle haşır neşir oluyorsanız, eski olsa bile yedek bilgisayarınız vardır...

Zaten en üst seviyeye işlemcileri bunlar. Hiç kullanılmıycak grafik birmini niye koysunlar. Hem yer açılıp daha fazla performans sağlaması için kullanılıyordur. Hem de zaten yüksek olan fiyatını mümkün olduğunca aşağıda tutmak içindir.

Adobe render alırken grafik işlemcileri karıştırabiliyor bazen, GPU üzerinden alacağına gidip iGPU üzerinden render almaya çalışıyor. Öteki nedeni ise iGPU'ya harcanacak yeri saf işlem gücüne ayırmak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı