ımyeh

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
307
Makaleler
2
Çözümler
1
Selamlar, Need for Speed: Heat'i %100, evet %100 bitirmiş ve sevmiş birisi olarak bir rehber hazırlamak ve görüşlerimi aktarmak istedim. Öncelikle gündüz yarışlarından para, gece yarışlarından ise seviye atlayıp daha iyi araçlar alabilmenizi sağlayan "rep" kazanıyorsunuz. Tavsiyem önce her iki tarafta da 120 ve 140 seviye olan yarışları bitirmeniz.

Araç satın alımı belirli bir seviyeden sonra açılıyor. Görselde el sıkışılan simgeye giderek araç satın abilirsiniz. Tamir simgesinden ise garaja girmeden aracınıza parça ekleyip çıkarabilirsiniz.

7460b2c9-aa9a-4165-9708-ac7786d38d3b.png


Oyunda Fast travel noktaları evler. Bu evleri bir kere ziyaret edip açmanız gerekiyor. Bunları açıktan sonra gündüz sorunsuz bir şekilde yarıştan yarışa evleri ziyaret edebiliyorsunuz ancak gece öyle değil. Gece yarışlarında eğer polis tarafından kovalanırsanız aranma seviyeniz artıyor ve Fast travel yapamıyorsunuz. Eğer yakalanırsanız aranma seviyenize göre o gece kazandığınız tüm repi (garajdan çıkışınızdan beri) ve aranma seviyenize göre eğer 2 seviye iken yakalanırsanız 20bin, 5 seviye aranma seviyeniz varsa 50bin coin kaybediyorsunuz. Size tavsiyem aracınızı Lamborghini gibi üst seviye spor bir araç yapmadan 3 aranma seviyesini geçmemeniz. Çok büyük ihtimalle yakalanırsınız. Eğer aranma seviyeniz 3 ve altı ise haritada bulunan atlama noktalarından (long jump) hızla geçip polislere izinizi kaybettirebilirsiniz. 4 ve 5 seviye aranmanız varsa bu işe yaramıyor. Bu seviyelerde aranmanız varsa haritada aşağıdaki görselde attığım yere gidip konteynerlerin üzerine çıkmanız gerekiyor. Genellikle arkanızdan gelemiyorlar, eğer gelirlerse aşağı atlayın ve bir daha çıkın. Tepenizde helikopter beklerse konteyner üzerinde ileri geri yapın.

1aba3f237a90724b548af1676da35399.png


c1d816ebd5b57f55e4cfe0f5e801abfe.png


Oyunda belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra gece yarışlarında "High heat races" adlı yarışlar açılır. Bu yarışlar sadece gece aktif olur. Bu yarışlara girerek sonuncu bitirseniz dahi üst seviye araç yükseltme parçaları kazanırsınız. Seviye 3 ve seviye 5 olmak üzere her gece birer tane yarışa katılabilirsiniz. Aranma seviyenizi sırasıyla 3 ve 5 yaparak bu yarışların kilidini açabilirsiniz. Polisleri kızdırarak ya da gece yarışlarına katılarak aranma seviyenizi arttırabilirsiniz. Aşağıdaki görselde seviye 3 yarışı görebilirsiniz. Aracınızla aynı seviye olmak üzere yarışlar her garajdan çıktığınız gece güncelleniyor. "Yahu ben yarışı yapmamış mıydım zaten." Demeyin boşuna. Bir gecede birer kez seviye 3 ve seviye 5 yarışa girebilirsiniz ancak seviye 5'i tamamladıktan sonra garaja dönüp tekrar girerseniz aynı gün tabii ki tekrar yarışabilirsiniz. Rep seviyenizi 50 seviye yapmadan (alttaki fotoğrafta sağ üst kısım) bu yarışların hepsini tamamlayamıyorsunuz çünkü bazı parçaları açabilmek için önce 50. seviyeye gelmek gerekiyor. Garajdaki özelleştirme parçalarını zaman zaman kontrol ederek açabileceğiniz High heat races parçası var mı bakabilirsiniz.

da79a0d5b5727ce4c478a9bc71dd3fbb.png


Oyunda bir parçayı birden fazla kez satın alabiliyorsunuz ve bunu tek araçta kullanabilirsiniz. O araçla işiniz bittikten sonra stok parçaya dönüp elinizdekini boşa çıkartıp farklı araçta kullanabilirsiniz. Özelleştirmeyi garajınızdfa yapabilir ve "inventory" yazan kısımda elinizdeki parçaları görebilirsiniz. "Part shop"tan ise yeni parçalar alabilirsiniz. Buradaki parçalar gece yarışlarından aldığınız replerle arttırdığınız seviyeniz sayesinde zamanla açılacaktır.

61cf441b32919ab6de761793301280b3.png


Gelelim oyundaki bir saçmalığa. Yarışları kazanınca size bronz, gümüş veya altın simge vermiyor. Kaçıncı bitirirseniz bitirin simge aynı. Bazı konumlarda tek yarş oluyor. Tek yarış olursa oradaki yarışı yaptığınzı anlıyorsunuz ve bir daha "ben buradaki yarışı yapmış mıydım?" Demiyorsunuz. Aşağıdaki görseldeki yarış böyle mesela. İlk yarışlar bu şekilde.

c74b90fef51a5afd85a2c594bf8b395a.png


İlerleyen yarışlarda ise aşağıdaki gibi bir manzarayla karşılaşıyorsunuz ve "ben bunu yapmama rağmen neden tiklenmiyor?" Diyorsunuz. Burada iki adet yarış olduğu anlamına geliyor. Bu yarışlarda ne yaparsanız yapın tiklenmiyor. Önemli olan yarış simgesinin etrafındaki dairenin gitmesi. Klavyeden 4 ve 6 tuşlarına basarak 1 ve 2 numaralı yarışları görebilirsiniz. X tuşuna basarak yaptığınız dereceyi görebilirsiniz.

cde978b028c04b248c540525c1270a82.png


Oyunu %100 bitirmeme rağmen bendeki görünüm bu şekilde;

aa27b5e4472923b3746367e3c96f28e0.png


Oyunda iki adet ek görev bulunuyor. Bunlardan birisi "blackmarket aston Mart'in DB11 sevkiyatı" isimli ücretsiz ek görevler. Burada size ücretsiz araç verip ıvır vızır teslimat ve bazı görevler veriyor. Haritanın sol alt köşesinde polislerden kaçmak için kullandığınız konteynerlerin etrafında bulabilirsiniz görevleri. Sanırım 30. seviyeye geldiğinizde aktif oluyor bu iki paket. Diğeri ise ücretli olarak satılan ek paket. EA Play ile gelen Need for Speed: Heat Deluxe Edition'da bu paket bulunmuyor. Oyunu ayrıca satın alırsanız gelir mi bilmiyorum.

f520e170594c703ed4bcae4db2c74a02.png


Sizlere tavsiyem drift yarışlarını en sona bırakmanız. Drift için ise gündüz yarışlarında lastik olarak drag lastiği kullanın, evet drag lastiği bu konuda daha iyi. Gece ise drift lastiği kullanın. Drag lastiği çok fazla sağ sol yaptığı için tutuş sağlamıyor, gece yarışlarında polislerden kaçamazsınız. Gündüz ise drag lastiği takıp drift etkinliklerini rahatça ve bolca puanla tamamlayabilirsiniz.

Bazı aktivitelerde (1 uzun atlama (long jump), 2 drift, 5 hız kapanı) takıldım. Bunları YouTube'dan bakarak nasıl yapıldıklarını gördüm ve hallettim. Özellike uzun atlama (long jump) görevinde delirecektim. Kendim de o görevin adını yazıp YouTube'a attım araç konfigürasyonunu. Driftteki takılmayı ise lastik değiştirerek aştım. Yukarıda belirttiğim gibi drift lastiği yerine drag lastiği kullandım ve araç yağlı zemindeymişçesine kaydı ve puanlar aktı. Hız kapanlarındaki hatam ise yeterince geriden gelmemekmiş. Bir iki tanesi sizi de delirtecektir eğer %100 tamamlamak isterseniz. Birkaç püf nokta var aracı son düzlükte kesinlikle sağ sol yaptırmamak gibi.

Origin üzerindeki component parts, the hackney dream, redline & sideways style gibi başarımları açmak için YouTube üzerindeki konfigürasyonlara baktım. Burada püf nokta aracın özelliklerini köşelere yaslamak. Mesela drift için nokta sağda olmalı gibi.

Bence oyundaki eksikliklerden birisi yarışı tamamladığınız halde tamamlamamışsınız gibi gözükmesi, araçları satın aldığınız halde araç satın alma mağazasına girdiğinizde aracın zaten satın alınmış olduğuna dair bir ibare bulunmaması. Hangi araç bende var hangisi yok nereden bileceğim? Oynayacağımdan değil koleksiyon olsun diye 134 aracın tamamını almak istedim ancak 88'de bıraktım şimdilik. Belki para kasarsam 120'ye çıkartırım, sonrası zor çünkü aynı yarışları yapıp para kasmak gerekecek.

Son olarak şuraya birkaç ekran görüntüsü atayım;

ddadf893aea920a1c29b3159856fe273.png


39ddfb19161fc094b12bfc6e9efed625.png


b2f83ca890f6543cdd034dd94c4b3025.png


Eksik toplanabilir eşyaları toplamak için Need for Speed Heat - All Collectibles and Activity Locations Guide — The Nobeds linkinden faydalandım.

Oyundaki astonmartin Black market sevkiyatı hariç tüm yarışları ve toplanabilir eşyaların %60 civarını 17 saatte bitirdim. %100 yapmak içinse 28 saat daha harcamışım ve toplam 45 saatte oyunu tamamlamışım. Oyunun çevrimiçi kısmına merak etmediğim ve çok zaman alacağı için hiç girmedim. Bu oyuna 60 Euro tabii ki verilmez ancak EA Play ile 1 aylık abonelik alıp veya ucuz bir kod bulup kesinlikle oynanmalı. Özellikle gece yarışlarında RGB sisteminiz varsa ortam gerçekten şahane oluyor.

Umarım birilerinin işine yarayan bir rehber olmuştur.
 
Vallahi helal olsun, ben sürüş mekaniğini hiç sevemedim. Söyle de söyleyebilirim, korsan indirsem pişman olurdum diyebileceğim bir oyun. Tamam Arcade oyundur illa simülasyon sürüş mekaniğini olacak diye bir şey yok ama Crew 2 kadar berbat olmasa da köte bence.
 
Vallahi helal olsun, ben sürüş mekaniğini hiç sevemedim. Söyle de söyleyebilirim, korsan indirsem pişman olurdum diyebileceğim bir oyun. Tamam Arcade oyundur illa simülasyon sürüş mekaniğini olacak diye bir şey yok ama Crew 2 kadar berbat olmasa da köte bence.
Bu kategoride Forza Horizon 4 varken çoğu kişi Forza Horizon 4 tercih edecektir bence. Yine de FH4 oynamış, bunu da oynamak isteyenlere rehber olsun diye attım. Hatta bence bu oyun FH4 kopyası olmuş. Özellikle gündüz yarışları FH4'teki festival yarışlarının birebir aynısı.
 
Bu kategoride Forza Horizon 4 varken çoğu kişi Forza Horizon 4 tercih edecektir bence. Yine de FH4 oynamış, bunu da oynamak isteyenlere rehber olsun diye attım. Hatta bence bu oyun FH4 kopyası olmuş. Özellikle gündüz yarışları FH4'teki festival yarışlarının birebir aynısı.

FH4'ü çok severek oynadım ama sürüş olarak pek benzetemedim ben. NFS'i Arkadaşımda oynadığım için de çok yarışlara girmedim. FH4 benim için şu an en iyi diyebileceğim, bana en hitap eden yarış oyunu. Aslında önceki NFS Payback oyununu bir yere kadar oynadım ve az çok keyif verdi ama onun Save dosyası ya kayboldu ya da silindi o yüzden tekrar başlayınca hiç sarmamıştı :D. İşte bu son dediğim bu oyunların özeti gibi bence. FH4'ü önce korsan oynadım birkaç kez sıfırlanmasına rağmen ve sarınca satın alıp sıfırdan başladım. O kadar sıfırdan başlamama rağmen orijinal oyunun Festival yarışları, Online kullanıcılar ile oynamak daha da zevk vermişti ama keşke ada DLC'si ücretsiz olsa demiştim. Ada DLC'si daha da katlamıştı zevkini. Artık Yeni Forza Horizon'ı bekliyorum, en dolu paketiyle almak için (tabii umarım fiyatı 1000 TL'leri görmezse :D).
 
Dostum selamlar bunu atalı baya olmuş ancak bir soru sormak isterim bende de regera var ancak max 255 basıyor altta da attığım gibi ancak bir kaç videoya baktığımda 300 400 ile giden kişiler gördüm bu neden olabılır regera bır nerf falan mı aldı hıcbır yerde bulamadım

1679224234579.png
1679224249376.png
 
Dostum selamlar bunu atalı baya olmuş ancak bir soru sormak isterim bende de regera var ancak max 255 basıyor altta da attığım gibi ancak bir kaç videoya baktığımda 300 400 ile giden kişiler gördüm bu neden olabılır regera bır nerf falan mı aldı hıcbır yerde bulamadım

Eki Görüntüle 1707224Eki Görüntüle 1707225
Bilgim yok hocam Youtube'a yazarsanız belki bulursunuz gerekli araç ayarlarını.
 

Geri
Yukarı