Nefes açlığı

nkmeth008

Hectopat
Merhaba iyi günler dilerim. Sizlerle ufak bir sorunumu paylaşmak istiyorum. 22 yaşındayım ve yaklaşık 8 yıldır maalesef sigara kullanmaktayım. Son 1 yıldır kullanımı bayağı azalttım ve son bir aydır ise 2 gün içmiyorum bir gün içiyorum gibi gidip geliyor ama ben sorunun bununla alakalı olmadığını düşünüyorum. Corona virüs ortaya çıkmadan önce gayet sağlıklı bir hayatım vardı ancak corona virüs ortaya çıktıktan iki ay sonra yoğun bir nefes açlığı ve nefes yetersizliği ile karşılaştım. Ancak bu durum sürekli olmuyor sadece nefes almayı düşündükçe oluyordu. Bir ödev yaparken, oyun oynarken tamamen ortadan kalkıyor. İlk başıma geldiğinde bu durum mayıs 2020 zamanıydı ve doktora gittim. Mr, röntgen, kan tahlili ve ekg gibi testlere girdim ve tertemiz çıktım.

Daha sonra sorun bir anda kesildi. Ancak şu son 2 haftadır bu durum ile karşı karşıyayım. Kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Ateş, halsizlik vs. gibi hiçbir sorunum da yok ancak aldığım nefes bana yetmemeye başladı. Vakalar çok fazla arttığı için doktora da gidemiyorum. Corona virüs olduğumu da sanmıyorum çünkü 2 haftadır ailemde bir sorun da yok. Psikolojik olduğunu düşündüğüm bir durum kendisi. Sağlıkçı, psikoloji veya bu durumu daha önce yaşayan arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Not olarak bir şey daha belirteyim. Kendimi bildim bileli ağızdan nefes alma alışkanlığım mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tahliller temiz çıktıysa. Ve nefes açlığınızın yanında dalgınlık, baş ağrıları, sindirim ve boşaltım problemleri odaklanamama, kalp atışınızı duyma ve çarpıntı vb. de varsa anksiyete sorunlarına işaret eder.

Merhaba. Hocam; bu konudaki kendi kişisel fikrimi belirteyim. Bu şekliyle olması da çok muhtemel, çünkü ben de bunu direk düşündüğümde ara sıra yaşıyorum ayni sorunu. Aklınıza o anda nefes almayı getirdiğinizde, bu düşünce doğrudan bir strese, bu da çok doğal olarak normal kalp atışlarının daha da artmasına neden olup, burundan alınan normal nefes size nefes yetmiyor, ayni çok hızlı koşup yorulup biraz durup soluklandığınızda bu sırada mecburen ağızdan alınan nefeste olduğu gibi daha çok nefes almanız gerekiyor. Bunun her zaman olmaması, ders çalışırken, oyun oynarken, vb. kendinizi meşgul edecek bir oyalanma kaynağını bulduğunuzda, nefes almayı hiç düşünmediğinizde olmaması bunun kuvvetle muhtemelen psikolojik kaynaklı olabileceğini bana düşündürüyor. Normal dahiliyeci bir doktor yerine bence psikolog doktora görünmüş olabilmeniz bu konuda daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ağızdan nefes alma alışkanlığı burundan alınana kıyasla, havadaki toz, yabancı maddeleri, vb. hiç süzmeden alınan filtresiz bir hava olduğu için bu alışkanlıktan kendinizi en kısa zamanda mutlaka kurtarmaya çalışın. Kolay gelsin.

Merhaba. Hocam; bu konudaki kendi kişisel fikrimi belirteyim. Bu şekliyle olması da çok muhtemel, çünkü ben de bunu direk düşündüğümde ara sıra yaşıyorum ayni sorunu. Aklınıza o anda nefes almayı getirdiğinizde, bu düşünce doğrudan bir strese, bu da çok doğal olarak normal kalp atışlarının daha da artmasına neden olup, burundan alınan normal nefes size nefes yetmiyor, ayni çok hızlı koşup yorulup biraz durup soluklandığınızda bu sırada mecburen ağızdan alınan nefeste olduğu gibi daha çok nefes almanız gerekiyor. Bunun her zaman olmaması, ders çalışırken, oyun oynarken, vb. kendinizi meşgul edecek bir oyalanma kaynağını bulduğunuzda, nefes almayı hiç düşünmediğinizde olmaması bunun kuvvetle muhtemelen psikolojik kaynaklı olabileceğini bana düşündürüyor. Normal dahiliyeci bir doktor yerine bence psikolog doktora görünmüş olabilmeniz bu konuda daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ağızdan nefes alma alışkanlığı burundan alınana kıyasla, havadaki toz, yabancı maddeleri, vb. hiç süzmeden alınan filtresiz bir hava olduğu için bu alışkanlıktan kendinizi en kısa zamanda mutlaka kurtarmaya çalışın. Kolay gelsin.

Tam olarak doğru bir yardım oldu. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı