Nefes almakta zorlanıyorum

Swezy Emre

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben nefes aldıgımın farkına varınca cok daralıyorum. Boyle nefesimi tam alamıyormuşum gibi yarıda kalıyor hissi veriyor. Sigaradan mı bilmiyorum ama ailemde astım geçirmiş biri de var. Doktor yeri değil biliyorum ama yaşamış veya nedenini bilen var mı? Hastaneye gidersem ailem sigara içtiğimi öğrenecek diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ben nefes aldıgımın farkına varınca cok daralıyorum. Boyle nefesimi tam alamıyormuşum gibi yarıda kalıyor hissi veriyor. Sigaradan mı bilmiyorum ama ailemde astım geçirmiş biri de var. Doktor yeri değil biliyorum ama yaşamış veya nedenini bilen var mı? Hastaneye gidersem ailem sigara içtiğimi öğrenecek diye korkuyorum.

Kanki yaş kaç ki senin?

Dışarıya çık, nefes egzersizi yap. Rahatlarsın. Nefes egzersizini bilmiyorsan yazayım. Uzun ve yavaş bir şekilde nefes al, 10-15 saniye boyunca tutmaya çalış, geri nefesini ver. Bunu 10-15 kere tekrarla.

En doğrusunu sen bilirsin ama ailenin öğrenmesi bu şekilde göğüs darlığı ve nefes sorunu çekmenden daha az tehlikeli bence. Elbette öğrenmelerini istemezsin ama bunun içinde bence bırakmayı dene belli bir süre (aniden değil yavaşça) eğer nefes alışverişin rahatlarsa sigara kaynaklı olduğunu anlarsın elinden geldiğince azaltırsın ama eğer değişiklik olmazsa bence ailene önce kendin salonda doğru zamanda sigara içtiğini artık pişman olduğunu vb. söyler biraz edebiyat yaparsın. Kızdıklarını anladığındaysa bunu onlara söylemenin çektiğin nefes sıkıntısıyla alakalı olduğunu bu yüzden onların yardımına ihtiyacın olduğunu söylersin. Eğer karşılık olarak sigara içersen böyle olur derlersede sigarayı elinden geldiğince azalttığını hatta başarabilirsen bıraktığını söylersin. Ama onların bu bilgiye hastanede erişmelerindense senin ağzından duymalarını tercih ettiğini söylersin. Bu bence hem onları belli bir seviyede yumuşatır hem de sana olan sağlıkla ilgili koruma içgüdüsüyle üstüne daha çok düşerler. İnşallah sağlık problemini rahatça atlatırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı