Nelere yatırım yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annelerimize sorsak onlar da bu cevabı verecektir. Her akıllı Türk vatandaşının her dönemde bildiği ve birikiminin değerini korumak için izlediği yoldur. Ekonomist olmaya gerek yok. Bu yatırım elinizdeki birikimin değerini korumaktır. Kar etmek değildir.

Kısa vadede döviz olabilir. Uzun vadede altın.

Bunun dışında ''Dolar neden yükseldi?'', ''Nasıl düşer?'', ''Dolar bozdurursak değeri düşer mi?'' gibi sorularla konuyu meşgul etmeye gerek yok bence. Son zamanlarda bu konularda bilgilendirici bir çok video çıktı. Çok da güzel anlatıyorlar. Öğrenmek isteyen, bilgisini teyid etmek isteyen araştırsın izlesin bu videoları. Bilen daha çok öğrenir yanlış bilen de doğrusunu.

düşüncen çok saçma

Asıl dolarımız var ise tl'ye çevirmemiz lazım ki dolar düşsün değil mi ?
Dolar piyasadaki dolar miktarı yüzünden sadece yükselip düşmüyor. Siyasi nedenler de etki ediyor.

Elbette öyle, varsayım yaparak yüksek miktarlar için konuştum zaten 10 bin civarları.

Hahahahaha, sadece gülerim buna. 2 sene önce dolarları bozdurun dediler 1TL=2.5$'dı, pek düşmüşe benzemiyor değil mi? Çıkarın bi' at gözlüklerinizi de bakın çevrenize insanlar ne halde. Gerçi siz hep 50TL'lik alıyordunuz değil mi? Sizene ki dolardan, öyle değil mi? (!)
1TL = 2.5 Dolar olsa ülke tavan yapardı zaten 1 dolar 2.5TL olmasın o? Ayrıca o sıralar dolar 3TL falandı.

Değerli yorumlarınızı okuduğumdan anladığıma göre döviz yatırımından kar söz konusu değil sadece paramın değerini korurum çünkü TL değer kaybetmeye devam ediyor, bende böyle düşünmüştüm. Döviz ve altından başka kar amaçlı yatırım ne olabilir fikri olan var mı?

Döviz ve altından başka kar amaçlı yatırım ne olabilir fikri olan var mı?
Borsadan hisse senedi satın alabilirsin. Şu kriz durumunda bile kar edebileceğini düşündüğün bir firma varsa sağlam, onun kağıtlarından alabilirsin. Bir ara Aselsan hisselerini alanlar iyi kar ettiler. Ben tavsiye etmem ama. Gidişat kötü.

Elindekini korumanın en iyi yolu altın. Dünya ekonomi tarihi bunu böyle anlatır. Dolar bile ilk kez Amerikan Merkez Bankasında basılırken 1 Dolar 1 gr altın karşılığı basılmıştır. Doların şu an dünya piyasasında bu kadar söz sahibi olmasının en önemli sebeplerinden biridir bu.

Borsadan hisse senedi satın alabilirsin. Şu kriz durumunda bile kar edebileceğini düşündüğün bir firma varsa sağlam, onun kağıtlarından alabilirsin. Bir ara Aselsan hisselerini alanlar iyi kar ettiler. Ben tavsiye etmem ama. Gidişat kötü.

Elindekini korumanın en iyi yolu altın. Dünya ekonomi tarihi bunu böyle anlatır. Dolar bile ilk kez Amerikan Merkez Bankasında basılırken 1 Dolar 1 gr altın karşılığı basılmıştır. Doların şu an dünya piyasasında bu kadar söz sahibi olmasının en önemli sebeplerinden biridir bu.
Hisse senedi almayı düşündüm ama dediğiniz gibi şu an güvenebileceğim bir firma bulamadım varsa arkadaşların fikri belirtirlerse sevinirim. Altın konusunda size katılıyorum, dün bu konuyu açtığımda dolar 5.17 seviyelerinde idi galiba şu an 5.25 ve artıyor altında 200 civarıydı şu an 204 olması lazım altın yatırımı mantıklı olucak gibi gözüküyor en azından değer kaybetmez diye düşünüyorum, döviz ve altının bu kadar hızlı yükselmesi gözümü korkutuyor ekonomik olarak.

Kısacası düşüncem Bitcoin uzun vadede kâr içindir düşüncem

Bende şuan sana gülüyorum niye dolar bozdurun diye çağrı yaparlar düşsün diye piyasada çok olunca dolar düşer herneyse anlatmicam

Ayrıca 2 sene öncede halk'dan birkaç kişi değil restoranlar da kampanya yaptı mesala 100 dolar bozdurana istediği yemek bedava heryerde oldu bu

Sen şimdi dolardan banane ben ekmeği dolarla mı alıyorum da diyorsundur.
Hahhahahaa, birde neymiş bedava yemek veriliyomuş dolar bozdurana, zaten doları bozdurup restorana gidene kadar yemeğe ödeyeceğinin 2 katını kaybediyorsun.
Bu kadar sığ olan insaların var olduğuna inanamıyorum. Gerçi %52’lik bir kısmı oluşturuyordunuz, şaşırmamak lazım, nedeni ne bilmiyorum artık yeterli oksijeni alamıyorsunuz sanırım.

1TL = 2.5 Dolar olsa ülke tavan yapardı zaten 1 dolar 2.5TL olmasın o? Ayrıca o sıralar dolar 3TL falandı.

Ufak bi yazım hatası yapmışım, neyse işte neyin ne olduğunu herkes biliyor zaten, onu anlayamayacak kadar düz birisinin de burada işi olmazdı zaten. 3 değil, 3.5 olsun senin için. Bu, doların şuan 5.5’e dayandığını, çok kısa zamanda bu kadar yükselmesinin normal bir şey olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Kısacası düşüncem Bitcoin uzun vadede kâr içindir düşüncem

Bende şuan sana gülüyorum niye dolar bozdurun diye çağrı yaparlar düşsün diye piyasada çok olunca dolar düşer herneyse anlatmicam

Ayrıca 2 sene öncede halk'dan birkaç kişi değil restoranlar da kampanya yaptı mesala 100 dolar bozdurana istediği yemek bedava heryerde oldu bu

Bitmiş bir Bitcoin'i yatırım tavsiyesi olarak göstermeniz bilginizi ortaya yeterince koydu. 100$ Bozdurmayıp bizi dinleselerdi, şimdi 1 hafta istedikleri yemekleri yerlerdi.

Dolar 5 Lira oldu ya! Hükümet yaptı bunları! Euro aldı başını gidiyor!
Gider gider. Sen bu zihniyet ile elin adamının ulusal parasına kendi paranı yatır ülkede dolar rezervi azalsın, kurlar artsın sonra neden kurlar yükseldi.
Birşeye yatırım yapacaksan hiç kimsenin para birimi olmayan altına yatırım yap. Altın uzun vadede kar yaptıran bir araçtır. Verdiğiniz fikir ile vizyonunuzu az çok görebildik gerçekten. Bu tür insanların bu şekilde daha çok zengin olma istekleri yüzünden dolar kurları artıyor fakat nedense kurlar için de en çok konuşan bu kişiler!

Evet millet yüzünden oluyor bunlar hep, anlamaktayım seni.

@Hardpart Tavsiyem yeni çıkmış ve artacağını düşündüğün kripto paralara 50-100₺ atman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı