Dolara Yatırım Yapılır mı?

Euro 5 kuruş artarken dolar 10 kuruş artıyor diyebiliriz. Eğer bu böyle devam ederse tabii ki Dolar Euro'yu geçer. Dolar daha doğru. Ayrıca bildiğim kadarıyla bankaya yatırırsan paran yavaş yavaş artıyordu sanırım. Hesap ücreti falan var mı tam bilmiyorum.

Yaşım 18'den az olduğu için bankada hesap açabilirmiyim bilmiyorum. Ailem de dolara yatırım yapmaya başlayacak. Ben zaten fazla uğraşmıyorum bu konularla. Zaten alacağım dolar kumbaramda bekleyecek. Şimdi alırsam 7 olunca bozdururum yani.

300-500-1000TL gibi rakamlar için yatırım yaptığınıza değmez arkadaşlar. Şöyle; 5000TL ve üzeri bir paranız varsa yatırım yapılabilir elbette. Ben 5000TL yatırım yapmayı düşündüm ancak değmez dedim açıkçası.

Yatırım işi büyük paralarla oluyor ne yazık ki.

Yaşım 18'den az olduğu için bankada hesap açabilirmiyim bilmiyorum. Ailem de dolara yatırım yapmaya başlayacak. Ben zaten fazla uğraşmıyorum bu konularla. Zaten alacağım dolar kumbaramda bekleyecek. Şimdi alırsam 7 olunca bozdururum yani.
Ailenle beraber yap bence. Ne kadar toplu olursa o kadar iyi olur.

300-500-1000TL gibi rakamlar için yatırım yaptığınıza değmez arkadaşlar. Şöyle; 5000TL ve üzeri bir paranız varsa yatırım yapılabilir elbette. Ben 5000TL yatırım yapmayı düşündüm ancak değmez dedim açıkçası.

Yatırım işi büyük paralarla oluyor ne yazık ki.
Ailenle beraber yap bence. Ne kadar toplu olursa o kadar iyi olur.

Ailem zaten çok daha büyük bir miktar yatırım yapacak. Daha da uzun vade düşünüyor onlar. O yüzden tek başıma yapmak istiyorum ben. Kar etmek gibi bir amacım yok zaten. Alım gücünü korumasını istiyorum bu paranın. Değmez mi buna?

Ailem zaten çok daha büyük bir miktar yatırım yapacak. Daha da uzun vade düşünüyor onlar. O yüzden tek başıma yapmak istiyorum ben. Kar etmek gibi bir amacım yok zaten. Alım gücünü korumasını istiyorum bu paranın. Değmez mi buna?
O zaman babanızın üstüne bir hesap açıp aile parasını oraya yatırın annen de senin üzerine hesap açsın. Sen de kendi paranı oraya yatır. Kar yapamassın yani yapamassın derken şöyle diyorum. Dolar yükselince senin paranda yükselicek ama alacağın eşyalarda yükselicek öyle düşün.

Aynen öyle alım gücünün korunmasını istiyorum bu paranın. Fiziksel olarak döviz bürosundan aldıktan sonra bankaya yatırmama gerek var mı? Hesap açma işlemleriyle falan uğraşmak istemiyorum evde bekletsem sıkıntı olur mu?

Ayrıca zaten bu parayı dolara çevirdikten sonra biriktireceğim diğer parayı da dolara çevirmeyi düşünüyorum. Sizce dolardan sonra yine dolar mı devam etmeliyim yoksa Euro mu?
Dolar euro ya da altın hangisini istiyorsanız elinize para geçtikçe alıp bir kenara atabilirsiniz. Banka ile uğraşmanıza gerek yok. Hatta bankada ek masraf bile çıkabilir dediğiniz gibi. Elinize para geçtikçe yatırım yaparsınız. Bu yatırımı yaparken de kuru takip edip 3-5TL kar edebilirsiniz.

Dolar yükselince senin paranda yükselicek ama alacağın eşyalarda yükselicek öyle düşün.

Ben de öyle düşünüyorum zaten. TL olarak biriktirsem dolar daha fazla ilerleyeceği için param erimiş olacak. Ama dolar olarak biriktirsem ne geri gideceğim ne ileri. Geri gitmekten daha iyi olduğu için dolar birikimi düşündüm. Kar yapmak gibi bir amacım yok zaten.

Dolara yatırım yaparsan kar etmis olmazsın. Ama var olan paran değerini korumuş olur.
Liranın değeri sürekli düştüğü için, sen kar elde etme amacı ile paranı tekrar çevirdiğin zaman her şeyin fiyatı artacak. Bu şekilde bir kazancın olmaz.
Ama Lira değer kaybetmese, sadece dolar artsa o zaman kar yapabilirdin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı