Neovim kullanılır mı?

asdwhalo

Centipat
Daha fazla  
Hepinize merhaba sosyaller! Bugün size danışacağım şey başlıkta yazdığı gibi neovim kullanılır mı, kullanılırsa nasıl kullanılır konusunda olacak. Diyeceksiniz ki "VS Code ya da vscodium kullan" ve haklısınız da! Neden vs vscodium gibi editörler varken neden neovim? Normal de VS Code kullanan birisi olarak Microsoft'un telemetrisi canımı sıkmaya başladı ve codiuma geçtim ama eklentiler tam bir hayal kırıklığı oldu çünkü codium eklentileri garip bir siteden alıyor ve oyun geliştime ve web eklentileri yok. İşte bu yüzden başlıktaki soruyu size soruyorum sosyaller. Mesajlarınızı, önerilerinizi ve yardımlarızı bekliyorum:

Son düzenleme:
Merhaba, Neovim kullanılır kullanılmasına da kod editörleri kişinin isteklerine göre değişebilen bir şey. Vim seviyosanız ve kullanmak istiyorsanız direkt Neovim kullanabilirsiniz illa vscode veya başka bir metin editörü kullanmaya gerek yok. Eğer ki IDE'leri konuşacak olsaydık burada işler değişebilirdi ancak metin editöründe çok bi olay yok. Plugin desteği yeterliyse, kullanımından zevk alıyosanız, kullanırken rahatsanız istediğinizi kullanabilirsiniz. Neovim'in pluginleri gayet yeterli ve güzel, eğer vim kullanabilseydim ben de neovim kullanırdım ancak kullanamadıgım için VSCode kullanıyorum.

Merhaba, neovim kullanılır kullanılmasına da kod editörleri kişinin isteklerine göre değişebilen bir şey. Vim seviyosanız ve kullanmak istiyorsanız direkt neovim kullanabilirsiniz illa VS Code veya başka bir metin editörü kullanmaya gerek yok. Eğer ki IDE'leri konuşacak olsaydık burada işler değişebilirdi ancak metin editöründe çok bir olay yok. Plugin desteği yeterliyse, kullanımından zevk alıyosanız, kullanırken rahatsanız istediğinizi kullanabilirsiniz. Neovim'in pluginleri gayet yeterli ve güzel, eğer vim kullanabilseydim ben de neovim kullanırdım ancak kullanamadıgım için VS Code kullanıyorum.

Cevabın için teşekkürler Leprosy.
Aslında bende hayatımda hiç neovim kullanmadım ama başlamayı düşünüyorum.

Cevabın için teşekkürler leprosy.
Aslında bende hayatımda hiç neovim kullanmadım ama başlamayı düşünüyorum.

Rica ederim, çok fazla neovim dediğin için vim de kullanmadığını düşünüyorum. O yüzden bilgi vermek isterim. Bilgin varsa da bilmeyenler için bir fikir olmuş olur. Neovim, vim tabanlı bir text editörü. Burada asıl herkese sıkıntı çıkaran kısım vim. Çünkü Vim'i kullanmak ciddi anlamda çok zor. Öğrenmek için zaman harcamak lazım, pratik yapmak lazım.

Örneğin en temel komutları:
Dosyayı kaydetmek için :w
Dosyayı kaydettikten sonra çıkmak için: :q
Dosyayı kaydetmeden çıkmak için: :q!
Dosyayı kaydedip çıkmak için: :wq
Bulunduğun satırı kesmek için: dd

Gibi gibi komutları öğrenmen lazım. Ama öğrenebilirsen işte o zaman herkesten daha hızlı kod yazabilirsin. 😄
Mesela imlecin bulunduğu yerden itibaren 10 satırı silmen gerekiyorsa ben hep d10 yazıyordum tak diye 10 satır siliniyordu bunun gibi işleri hızlandıran çok fazla komut var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı