Neptune Pro 4, nozzle iç yapıya sürtüyor

alpa3rslan

Hectopat
Neptune Pro 4 satın almış bulunmaktayım ve sürekli olarak baskılar alıyorum. Baskıları alırken nozzlenın iç yapıya sürterek ses çıkardığını farkettim. Bu örme sırasında oluyor ve Nozzle sıcaklığını düşürdüğümde sürtünmeler azalıyor. Bu nedenle bazen baskı alırken yapı veya destek yıkılıyor, hiçbir sorun olmasa dahi bu durum canımı sıkıyor ve çözüm bulamıyorum.
Yazılım olarak da yazıcı ile birlitke gelen flashın içindeki cuda yazılımını kullanıyorum.

Sorunun videosunu eklemeyi unutmuşum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denediğim çözümler:
Z ekseni ayar somonlarını gevşetip sıkmak vb.
Nozzle Sıcaklığı Düşürme(205)
Akış düşürme(%90 ve %95)
Eksen Ayarlama
1704122010416.png

Z hop Ayarlaması (All seçiliydi)

Filament ve Cura Ayarlarım.
filament porima premium
Cura ayarlarım(Detay için Drive'a Yükledim): 1.01.2024.curaprofile
1704122250895.png

Son düzenleme:
Aynı sorunu Creality V3 SE ile yaşıyorum ve benim için tek çözüm dolgu hızını düşürmek hocam. Bende de duvarlarda sorun yok, sadece dolguya sürtüyor. Dolgu hızını kademeli olarak düşürüp test edebilirsiniz.
Örneğin ben 180 mm/s'den başlayıp 60 mm/s'ye kadar her birinde 20 mm/s düşürerek ayrı ayrı test yapıp sürtmeyen hızı yakalamaya çalışıyorum.
Ya da sıcaklığı artırmak da bir yere kadar çözüm oluyor ancak bu sefer de PLA için ısı gereksiz seviyeye çıkıyor. Sizde ise tam tersi olmuş

Aşağıda linkini eklediğim konunun son sayfasında attığım fotolarda sürtme sebebini işaretleyerek belirtmiştim. Dolgu hızı ne kadar artarsa işaretli kısımlar o kadar eksik ve çapaklı kalıyor ve nozzle sürtme yapıyor. Dolgu hızı düşürüldüğünde o kısımlar olması gerektiği şekilde yazılıyor ancak ciddi zaman kaybına sebep oluyor. 1 aydır çözemediğim için mecburen dolgu hızını düşük tutmak zorunda kalıyorum.

Baskıya sürttüğünde baskıyı sonlandırıp bu şekilde fotoğraf çekip bakarsanız sorunun aynı olup olmadığını görebilirsiniz.

reddit üzerinden bazı yabancı kaynaklarda flow düşürmek iç yapı örme biçimi değiştirmek gibi bir dizi çözümler sunmuşlar ama tam olarak net bir çözüm elde edemedim. Bilgili birinin bu konuyu aydınlatması çok iyi olacak gibi düşünüyorum. Yada en azından bu sorunla karşılaşmadan temiz bir şekilde baskı alan birinin Neptun 4 Pro cura profilini paylaşması çok iyi olacak gibime geliyor.

X ekseni yazıcının kasasına sağda ve solda aynı uzaklıktaysa gyroid infill kullanırsan ve hızı 200 ve altında kullanırsan sorun yaşamazsın ama bunlara ek olarak MVS limiti de kullanman gerek. MVS, Cura'da yok, Prusaslicer ya da Orcaslicer kullanman gerek. PLA için ben 17 kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı