Nerede bu Half-Life 3?

Herkesin yıllar önce bitirdiği Half-Life 2'yi ben yeni bitirdim. Ama sonu çok kötü bitti. Half-Life 3 çıkar mı sizce?

Alyx, petibörüm benim. :)
Alyx'den önce yapılmaya çalışılmış sanırım fakat bu fikir akıllarına yatmamış. Çünkü 3 için açıkta kalan kısımları Alyx dolduruyor. Half-Life Alyx yerine 3 çıksaydı kafanızda soru işaretleri oluşurdu. Alyx bu boşlukları doldurmak için geldi. Kısaca 3 belki yeni yeni yapılmaya bile başlanmış olabilir. Belkide kim bilir yapmışlardır da Alyx ile biraz bizi hazırlamak istiyorlardır :)
 
Half Life 3'ün beğenilme ihtimali çok düşük, artık öyle çizgisel ilerlediğin hikayeli FPS oyunları beğeni görmüyor. Max Payne gibi oyunları devri biteli çok oldu, ne Crysis geliyor ne Bioshock ne de başka bir şey. Zaten Valve da bunu biliyor olacak ki normal bir PC oyunu çıkarmak yerine VR oyunu çıkarıyor.

Half Life'ın sevilmesinin nedeni zamanına göre bir ilki başarmış olmasıydı, ama şu an çıkarsanız Half Life kafasında bir oyun, vasatın ötesine gidemez. Çünkü Half Life'ın yaptıklarını artık indie oyunlar bile yapabiliyor. İnsanlar daha geniş oyunlar istiyor artık, Half Life gibi oyunlar tadımlık oluyor sadece.

Şimdi de VR oyunu yapıp tekrar bir ilki başarmaya çalışıyor Valve, başka türlü sevilecek bir oyun yapamayacaklarının onlar da farkında.
 
HL Alyx çıkışndan sonra da açıkladılar HL 2 zamanında hem motor hem oyunu aynı anda geliştirince ebeleri nasıl belleniyo. Source 2 sonunda çıkışını yaptı ve HL 3 yargı dağıtmaya gelecektir ama en az 5 6 senesi var ve bana göre VR cihazlarının yaygınlaşmasını da bekliyor olabilirler. HL gibi bir her oyununda devrim barındıran bi oyunun düz bir PC oyunu olacağını sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı