Nereden lisans alınır?

UKQQ

Centipat
Katılım
14 Mart 2023
Mesajlar
39
İncehesap'tan topladığım driver güncelleştirme her şeyi hazır geldi. Windows'u sıfırdan kurmaya ihtiyaç bile duymadım fakat deneme sürümü geldi. Bunu lisanslı yapmak için ne yapmam gerekiyor?
OEM alma diyen cok normal de alırım ben fark etmez ama nerede almam daha güvenli olur?
 
Saglamlisans'dan aldım ben daha önce birçok alan kişi var sorun çıkmıyor. Bir keresinde e-PTT AVM'den satın almıştım fiyat bayağı uygundu o da sorunsuz gelmişti halen o lisansı kullanıyorum ancak kafam rahat olsun diyorsan saglamlisans doğru tercih olacaktır.
 
Nereden ne almalıyım daha sağlıklıdır?
Sağlamlisans'dan alman sağlıklı olur, OEM keyler üreticilerin kendi cihazlarının üzerinde verdiği keylerdir. Bir cihazda kullanıldıktan sonra key o anakarta ait olur ve başka bir anakartta aynı lisans kullanılamaz.
Retail biraz daha sıkıntısız ve ucuz olabiliyor.
 
Bu güne kadar hep OEM key kullandım bir kere sıkıntı yaşamadım maliyetsiz ve sorunsuzdur neyini tavsiye etmiyorlar?

Şirketler satın aldığında arta kalan keyler vs diye duydum ve o kodlar böyle satıldığı patlarsa anakarttaki girdiğim kod patlar Windows kurulumudna sıkıntı olur vs. Tarzında bir şeyler duydum parasında kesinlikle değilim adamakıllı bir kurulum yapayım benim için yeterli.
 
Şirketler satın aldığında arta kalan keyler vs diye duydum ve o kodlar böyle satıldığı patlarsa anakarttaki girdiğim kod patlar Windows kurulumudna sıkıntı olur vs. tarzında bir şeyler duydum parasında kesinlikle değilim adamakıllı bir kurulum yapayım benim için yeterli.

Böyle bir olay var ancak milyonda bir ihtimal gibi bir şey bu yıllardır birçok makinede bu şekilde kurulum yaptım hiçbirinde sıkıntı olmadı, yine de tercih meselesi.
 

Geri
Yukarı