Nesa uzantı virüsü nasıl temizlenir?

Veyrn

Hectopat
dasdas.PNG

Bilgisayarımdaki bütün fotoğraflar böyle oldu, bunları kurtarmanın bir yolu var mı?

JPG olarak görünüyor Icon'ları, açabiliyor musunuz? veya .nesa kısmını silip .jpg olarak ayarladığınızda açabiliyor musunuz? Virüsün türünü ve çalışma mantığını anlamak lazım. Onun dışında ilk önce anti-virüs yazılımlarını deneyebilirsiniz. İşe yaramazsa o kısma geçeriz.

JPG olarak görünüyor Icon'ları, açabiliyor musunuz? veya .nesa kısmını silip .jpg olarak ayarladığınızda açabiliyor musunuz? Virüsün türünü ve çalışma mantığını anlamak lazım. Onun dışında ilk önce anti-virüs yazılımlarını deneyebilirsiniz. İşe yaramazsa o kısma geçeriz.
.nesa kısmını silip jpg yaptım değişen birşey olmadı

STOP ransomware yeni varyantından biri.

Çözümü yok, dosyalarını ve her klasörde olan notuyla beraber yedekleyip bekleyin.
Kaspersky ile tarama yapın yedeklemeden önce.

Son düzenleme:
STOP ransomware yeni varyantından biri. Çözümü yok, dosyalarını ve her klasörde olan notuyla beraber yedekleyip bekleyin.
Kaspersky ile tarama yapın yedeklemeden önce.
Kaspersky ı başlattım 30 dk önce kadar bekliyorum şuan
1.PNG

Dosya Ekleri

• 4.PNG
    4.PNG
    2,3 KB · Görüntüleme: 88
  • 2.PNG
    2.PNG
    11,5 KB · Görüntüleme: 88
  • assa.PNG
    assa.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 94
Dün geceden bu saate kadar ben de uğraşıyorum ama ne yaptıysam olmadı. Harici harddisk'e bulaştı blg. Format attım ama harddiski kurtaramıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Müşterilerin tüm çalışmaları burada idi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı bir işlem göremedim, anlık olarak çalışmıyor sanırım. Test etmek için virüslü bir dosya olmayan bir yerde sağlam bir jpg dosyası koyun bakalım bulaşacak mı? Eğer bulaşmazsa virüslü dosyaların yanına atın bir de orada bulaşacak mı söyleyin. Bu arada sadece .jpg dosyalarında mı var bu durum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı