Nesa uzantı virüsü nasıl temizlenir?

Yabancı bir işlem göremedim, anlık olarak çalışmıyor sanırım. Test etmek için virüslü bir dosya olmayan bir yerde sağlam bir jpg dosyası koyun bakalım bulaşacak mı? Eğer bulaşmazsa virüslü dosyaların yanına atın bir de orada bulaşacak mı söyleyin. Bu arada sadece .jpg dosyalarında mı var bu durum?
Attığım ekran görüntüleri hala sağlam masaüstüne atmıştım şimdi virüslü dosyaların oraya atıcam

Hayır sade JPG değil bütün dosyalara benim grafik çalışmalarıma PDF-cdr-Max aklınıza ne gelirse.
@Veyrn
Dediğini yaptım harici harddiske sağlam bir JPG attım ama onun uzantısı değişmedi açılıyor ama diğerleri hala nesa uzantılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki virüsü silip silmediğimi anlayabilir miyim? Bilgisayarımda çokta önemli bir şey yok hepsini internetten vs. toplayabilirim yine.
Önemli dosyanız yoksa, aklınızda kalmasını istemiyorsanız şifreli dosyalarla da temiz format atın.

Aynı virüs dün sabah arkadaşımın bilgisayarına da bulaştı. Bu virüs yeni peydah oldu sanırım. Hiç duymadım bu zamana kadar. Çeşitli virüs programları kullanarak yayılmasını ve tekrardan üremesini engelledik. Fakat bulaşmış dosyalar nesa uzantılı olarak şifreli biçimde durmakta.

Nasıl çözeceğiz bunu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı