Hocam sağlıkla ilgili endişelenmenize gerek yok. Bu veri kontrolcüden geliyor ve önemi yok. Bu diskinizin kullandığı kontrolcü ile ilgili bir durum. Sağlıkla ilgili verileri firmalar genelde pek özenerek hazırlamıyor.
Şu rehberimi okuyarak durumu daha iyi anlayabilirsiniz:
SSD kullanan herkes sağlığı düşse de konu açsam der gibi sağlık takip eder olmuş. Ben de doğru bilinen bazı yanlışlar hakkında rehber niteliğinde bir konu açmak istedim. Tam olarak rehber oluyor mu emin değilim ama bence oluyor. Her sağlık düşüşü sorun değildir! Sebep ise şu: SSD'ler sağlık...
Ancak arkadaşların dikkat etmediği bir mesele var. Bu firmware ve seri numarası fake Kingston A400'lerin numarası ile aynı.
Yani nereden aldıysanız size sahte disk satmışlar.
Eki Görüntüle 1799471
Sağlık düşüşünün de sebebi büyük ihtimalle bu. Ben olsam diski gittiği yere kadar kullanırdım ama çok önemli verilerimi saklamazdım. Tahminimcd 1-2 yıl daha gidecektir.
Düzelme: Kontrol ettim de. Sizin diskiniz sahte değil. Sadece sahte A400'ler sizin diskin klonuymuş. Yani endişelenecek bir şeyiniz yok. Netac'ın ben sizi hemen yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum.