Netbooklar İçin En Uygun Sistem

Üzgünüm ama dosya oluşturma olayını beceremedim daha uzun bi zamanımda tekrar atmayı deniyeceğim açaba bana destek olucak bi bilginiz varmı biçimlendirme ekranında kalıyorum etx2 türünde bir biçimlendirme istiyor fakat kabul etmiyor yaptığım biçmlendirmeyi daha önce xp kurulu olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum

Diskte oluşturman gereken bölümler.
1- Root bölümü / işareti ile gösterilir. Dosya biçimini Ext4 yap. Bağlama noktasını / şeç.
2- Swap alanı. Bu alan ram'i az olan kullanıcılar için disk üzerinde ram olarak kullanabileceği bir alan ayırmak için var. Diğer adı takas alanı. Burasıda Ext4 olarak oluşturulabilir.
3- Önyükleyici kısmına hiç dokunma.
4-/home - bu bölüm tüm kişisel dosyalarının olacağı bölüm. İndirdiğin programlar , resimler vs. Bu bölümü hiç oluşturmayabilirsin. Oluşurmazsan / bölümü içerisinde yer alacaktır. Oluşturmaktaki avantaj /home bölümünü farklı bir bölüm olarak yapınca sistem çökerse sadece / bölümünü yeniden kurarsın. Kişisel dosyaların kaybolmamış olur.

resim12.png

* Gparted İle Windows’dan Linux’a Yer Ayırıyoruz | Penguen Günlüğü
Buraya da bir göz at.

Ram'in az olduğu için swap alanı için 4-5 GB yer ayırabilirsin.
Diyelim ki 100 GB HDD var. Bundan 20 gb / için , 75 gb /home için , 5 gb Swap(takas)alanı için bölümledinmi tamamdır.

@novalgin Dostum ilk önce hayırlı bayramlar. Dediklerini deneme fırsatım olmadı kurulumu yaptım fakan Bilgisayar kendi boot edemiyor sistemi F1 tuşuna basmam gerekiyor. Dediğin gibi bir kurulumu gece yaparım ama boot olayını çözmem lazım. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı