Netflix hesabım çalındı

Merhaba arkadaşlar,
Dün ben mışıl mışıl uyurken biri, muhtemelen yeni yükselen abonelik fiyatlarının hırsıyla hesabıma girmiş. Fakat herhangi bir şey izlemeden üyeliği iptal etmiş. Tam olarak amacını anlayamadım. Kart bana değil bir tanıdığıma ait ve Netflix'i onun kartı üzerine kurmuştuk. 1 yıla yakın kullanıyorduk fakat o sonradan kullanmayı bıraktı ama ödemeye devam etti. Şimdi hesabım çalındı ve abone iptal olduğu için hesabı geri alsam bile tekrar ödeme bilgileri girmem gerekir mi? Çünkü tekrar ödeme bilgileri istemeye utanıyorum. :D Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Netflix üyeliği kurtardıktan sonra ödeme yöntemini de kurtarır mı yoksa tekrar girmek zorunda mıyız?

Eki Görüntüle 907156
Parolanı her sıfırlayınca ödeme yöntemi gitmemeli. Sıfırlayınca anlarsın zaten ama belki kartın güvenlik kodunu isteyebilir 3 haneli.
 
Parolanı her sıfırlayınca ödeme yöntemi gitmemeli. Sıfırlayınca anlarsın zaten ama belki kartın güvenlik kodunu isteyebilir 3 haneli.
Ben Netflix'in güvenlik yöntemlerine güvenmediğim için her ay düzenli olarak şifremi değiştiriyordum. Herhangi bir şey sormuyordu.
 
Farklı bir IP adresinden girildiğinde böyle bir mail geliyor.
1614929108844.png

Büyük ihtimalle tanıdık bir IP adresinden giriş yapılmış.
Tanıdık ipden girince gelen mailin bir ekran görüntüsü örneği.
1614929245440.png
 
Merhaba arkadaşlar,
Dün ben mışıl mışıl uyurken biri, muhtemelen yeni yükselen abonelik fiyatlarının hırsıyla hesabıma girmiş. Fakat herhangi bir şey izlemeden üyeliği iptal etmiş. Tam olarak amacını anlayamadım. Kart bana değil bir tanıdığıma ait ve Netflix'i onun kartı üzerine kurmuştuk. 1 yıla yakın kullanıyorduk fakat o sonradan kullanmayı bıraktı ama ödemeye devam etti. Şimdi hesabım çalındı ve abone iptal olduğu için hesabı geri alsam bile tekrar ödeme bilgileri girmem gerekir mi? Çünkü tekrar ödeme bilgileri istemeye utanıyorum. :D daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Netflix üyeliği kurtardıktan sonra ödeme yöntemini de kurtarır mı yoksa tekrar girmek zorunda mıyız?

Eki Görüntüle 907156

merhaba büyük ihtimal brute Force ile düşürülmüş hesap account generatorlerde paylaşılacak acilen şifrenizi değiştirip . Ve önceki şifreyle uzaktan yakından alakası olmayan şifre koyunuz telefonunuza ya da bilgisayarınıza keylogger bulaşmış olabilir Kaspersky tarama yapın.

Ek tavsiye: Yeni e-posta açın
 
Merhaba büyük ihtimal brute Force ile düşürülmüş hesap account generatorlerde paylaşılacak acilen şifrenizi değiştirip 2AD yi aktif ediniz. ve önceki şifreyle uzaktan yakından alakası olmayan şifre koyunuz

Ek tavsiye : Yeni Eposta açın
2FA özelliği var mı ki Netflix'te? Bilseydim aktif ederdim fakat o kadar bakmama rağmen bulamadım öyle bir şey.
 
Ben farklı cihazlarda ve farklı yerlerde kullandığımda hiç böyle bir mail gelmiyordu. Nasıl aktif ettiniz?
Otomatik olarak olan bir durum. Türkiye'ye geldiğimde farklı bilgisayardan girmeye çalışında bununla karşılaşmıştım. Belki aynı ülkeden giriş yapıldığında böyle bir uyarı vermiyordur.
 
Büyük ihtimalle ''Bedava generatörler'' de kullanılacak hocam, geçmiş olsun.
E-postamı değiştirip ödeme yöntemini iptal etmiş hocam nerede kullanırsa kullansın artık pek umrumda değil.

Ayrıca Netflix Destek Ekibi ile de görüştüm. Kart bilgilerini istiyorlar. Fakat dediğim gibi elimde bilgiler olmadığından ve kart sahibi ben olmadığımdan hesabı geri alamadım.
 
2fa özelliği var mı ki Netflix'te? Bilseydim aktif ederdim fakat o kadar bakmama rağmen bulamadım öyle bir şey.

Pardon yanlışlıkla yazmışım :( 2ad yok Netflix'te ama sizin şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor. Ve e postanızı. Ve bu tek yerde kullandığınız şifre değil bence forum sitelerindede aynı şifreyi kullanıyorsanız onları da değiştirin.
 
https://haveibeenpwned.com/ bu siteden hesabın kayıtlı olduğu e mail adaresini kontrol edin. Eğer güvensizlik bulursa daha önceden çalınmış Facebook, Spotify uygulama verilerinin içinde sizinkilerde vardır mesela çalınan Spotify bilgilerinizdeki e posta ve şifre netflixinizde de aynıysa hesabınız çalınmış olabilir her sitede farklı şifre koyun.
 

Geri
Yukarı