Netgsm geçiş süreci

Merhabalar forumumuzda operatörün yeni olmasından kaynaklı bir merak ve Bilgi eksiği var. Sizin için deneyimlerimi derlemek istedim.

5 Nisan
Malum operatörlerin fiyatlarından dolayı başvuru yaptım.

5 Nisan 2024/15.16
Web sitesi üzerinden 149₺ karşılığında (90₺ sim +59₺ kargo) sim kartımı siparişini verdim.

Screenshot_2024-04-10-17-10-54-27_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

5 Nisan 2024/ 19.43
Aynı günün akşamı Aras kargo'dan Mesaj geldi ( Bazı kullanıcılara Hepsijet ile gidiyormuş)
Screenshot_2024-04-10-17-15-06-60_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

6 Nisan 2024 12.00
Bir gün sonra
Öğle saatlerinde sim kartım elime ulaştı.
IMG20240406120918.jpg
IMG20240406121130.jpg
IMG20240406122118.jpg

6 Nisan 2024/ 13.00
E-devlet ile abonelik ile onayladım ve kimlik resmini ekledim. Ve Başvuru kimlik belgesi onay bekliyor aşamasında duruyordu ve aradan 4 saat geçti.
Screenshot_2024-04-10-17-27-08-40_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

6 Nisan 2024/17.00
Netgsm müşteri hizmetlerini aradım ve bayrama kadar yetişirse iyi olur dedim.
Temsilci ben burdan bölgeleri onayladım devamı geçiş yapacağınız operatör Vodafone'da dedi .

7 Nisan 2024/12.55
Vodafone'dan bu şekilde bir mesaj geldi ve işlemlerin başladığını anladım.
Screenshot_2024-04-10-17-35-31-17_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

7 Nisan 2024/20.45
Netgsm'den gelen SMS
Screenshot_2024-04-10-17-36-27-52_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

8 Nisan 2024/18.35
Saat 8 Nisan 2024 18.35 sularında hattım koptu ve 18.47 saatinde Netgsm Hattım açıldı. Sim kartında yazıldığı gibi APN ayarlarını yaptım ve bağlantım kuruldu.

Ve E-devlet'te bu şekilde gözüktü.
IMG_20240410_174212.jpg

Banka Testleri

Ve gelelim en merak edilen kısıma. SMS konusunda ben Akbank-Vakifbank-Papara kullanıyorum

Akbank
Akbank Sim kart blokesi koydu ve Mobilden kaldırdıktan sonra alışveriş Smsleri sorunsuz geldi.
5/6 tane test yaptım.

Vakıfbank
Vakıfbank'ta ise hiçbir bloke ve kısıtlama işlemi olmadan sorunsuz devam etti. Yine aynı şekilde 5/6 test yaptım sorun olmadı.

Papara

Papara'da 5 tane SMS testi yaptım ve 3 SMS geldi ve 2 Tane SMS gelemedi.

Müşteri temsilcisinin dediğine göre bir kesinlikle gelenleri söylüyoruz. Diğer bankalardan bugün gelebilir yarın sorun olabilir. Mağdur olunmaması için kesin olarak gelenleri web sitemize ekliyoruz dedi.

+'lar
Ben Vodafone'den geçiş yaptım.

Çekiş gücü ve internet hızı tatmin etti.

Turkcell Alt yapısı olaması çekim olarak iyi.

-'ler

VoLte ve Vowifi desteği olmadığı için Aramalar birkaç saniye geç bağlanıyor.

Aramalarda inceden bir cızırtı oluyor.

Mobil uygulamadaki kalan kullanım geç geliyor ancak *123# kombinasyonu ile doğru gösteriyor.

Banka konusunda sıkıntı olabilir ancak benim başıma gelmedi sorunun taşınan hatlardan çok genellikle 0510 lu yeni numaralarda oluyor. Demişlerdi farkı forumlarda.

Deneyimlerimi aktardım umarım yardımcı olabilmisimdir okuduğunuz için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG20240406120918.jpg
    IMG20240406120918.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG20240406121130.jpg
    IMG20240406121130.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 170
  • IMG20240406122118.jpg
    IMG20240406122118.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 190
Son düzenleme:
Merhabalar forumumuzda operatörün yeni olmasından kaynaklı bir merak ve Bilgi eksiği var. Sizin için deneyimlerimi derlemek istedim.

5 Nisan
Malum operatörlerin fiyatlarından dolayı başvuru yaptım.

5 Nisan 2024/15.16
Web sitesi üzerinden 149₺ karşılığında (90₺ sim +59₺ kargo) sim kartımı siparişini verdim.

Eki Görüntüle 2164745

5 Nisan 2024/ 19.43
Aynı günün akşamı Aras kargo'dan Mesaj geldi ( Bazı kullanıcılara Hepsijet ile gidiyormuş)
Eki Görüntüle 2164750

6 Nisan 2024 12.00
Bir gün sonra
Öğle saatlerinde sim kartım elime ulaştı.
Eki Görüntüle 2164757Eki Görüntüle 2164758Eki Görüntüle 2164759

6 Nisan 2024/ 13.00
E-devlet ile abonelik ile onayladım ve kimlik resmini ekledim. Ve Başvuru kimlik belgesi onay bekliyor aşamasında duruyordu ve aradan 4 saat geçti.
Eki Görüntüle 2164771

6 Nisan 2024/17.00
Netgsm müşteri hizmetlerini aradım ve bayrama kadar yetişirse iyi olur dedim.
Temsilci ben burdan bölgeleri onayladım devamı geçiş yapacağınız operatör Vodafone'da dedi .

7 Nisan 2024/12.55
Vodafone'dan bu şekilde bir mesaj geldi ve işlemlerin başladığını anladım.
Eki Görüntüle 2164778

7 Nisan 2024/20.45
Netgsm'den gelen SMS
Eki Görüntüle 2164779

8 Nisan 2024/18.35
Saat 8 Nisan 2024 18.35 sularında hattım koptu ve 18.47 saatinde Netgsm Hattım açıldı. Sim kartında yazıldığı gibi APN ayarlarını yaptım ve bağlantım kuruldu.

Ve E-devlet'te bu şekilde gözüktü.
Eki Görüntüle 2164785

Banka Testleri

Ve gelelim en merak edilen kısıma. SMS konusunda ben Akbank-Vakifbank-Papara kullanıyorum

Akbank
Akbank Sim kart blokesi koydu ve Mobilden kaldırdıktan sonra alışveriş Smsleri sorunsuz geldi.
5/6 tane test yaptım.

Vakıfbank
Vakıfbank'ta ise hiçbir bloke ve kısıtlama işlemi olmadan sorunsuz devam etti. Yine aynı şekilde 5/6 test yaptım sorun olmadı.

Papara

Papara'da 5 tane SMS testi yaptım ve 3 SMS geldi ve 2 Tane SMS gelemedi.

Müşteri temsilcisinin dediğine göre bir kesinlikle gelenleri söylüyoruz. Diğer bankalardan bugün gelebilir yarın sorun olabilir. Mağdur olunmaması için kesin olarak gelenleri web sitemize ekliyoruz dedi.

+'lar
Ben Vodafone'den geçiş yaptım.

Çekiş gücü ve internet hızı tatmin etti.

Turkcell Alt yapısı olaması çekim olarak iyi.

-'ler

VoLte ve Vowifi desteği olmadığı için Aramalar birkaç saniye geç bağlanıyor.

Aramalarda inceden bir cızırtı oluyor.

Mobil uygulamadaki kalan kullanım geç geliyor ancak *123# kombinasyonu ile doğru gösteriyor.

Banka konusunda sıkıntı olabilir ancak benim başıma gelmedi sorunun taşınan hatlardan çok genellikle 0510 lu yeni numaralarda oluyor. Demişlerdi farkı forumlarda.

Deneyimlerimi aktardım umarım yardımcı olabilmisimdir okuduğunuz için teşekkürler.
Merhaba.

Konunuz ve resimlerle desteklenmesi çok güzel olmuş. Elinize sağlık.

Ben de şehir dışına çıkacağımdan, bu işlemleri öncesinde bitirmek istiyordum. Yetişir mi emin olamadım.

Ama konunuzda sim kartın hemen geldiğini ve diğer kontrollerin hemen tamamlandığını görünce, bana da cesaret geldi.

Dün sabah başvurdum. Kısa süre sonra onaylanıp sim kartım kargoya verildi. Bugün öğleden sonra geldi ve e-devlet üzerinden formu onayladım. Kimliği eklediğimde ise direk canlı yayına bağlandım, öne almaları için. O an onayladılar. Talebimin şu anki şebekeme gönderildiğni dediler. Umarım benim sms.ler de yarın ulaşır.

Merhaba.

Konunuz ve resimlerle desteklenmesi çok güzel olmuş. Elinize sağlık.

Ben de şehir dışına çıkacağımdan, bu işlemleri öncesinde bitirmek istiyordum. Yetişir mi emin olamadım.

Ama konunuzda sim kartın hemen geldiğini ve diğer kontrollerin hemen tamamlandığını görünce, bana da cesaret geldi.

Dün sabah başvurdum. Kısa süre sonra onaylanıp sim kartım kargoya verildi. Bugün öğleden sonra geldi ve e-devlet üzerinden formu onayladım. Kimliği eklediğimde ise direk canlı yayına bağlandım, öne almaları için. O an onayladılar. Talebimin şu anki şebekeme gönderildiğni dediler. Umarım benim sms.ler de yarın ulaşır.
Hayırlı olsun talep şu anki oparetörünüze gönderildikten sonra 48 saat içerisinde geçiş yapıyorlar. Muhtemelen cumaya olur.

Hayırlı olsun talep şu anki oparetörünüze gönderildikten sonra 48 saat içerisinde geçiş yapıyorlar. Muhtemelen cumaya olur.
Çok teşekkür ederim.

Fiyatlar çok uygun olduğu için, açıkcası 150 lira kart parası ile bile riske girmeye değer dedim. Bazıları çok memnun bazıları hiç değil. Bakalım benim şansıma nasıl olacak =)

Çok teşekkür ederim.

Fiyatlar çok uygun olduğu için, açıkcası 150 lira kart parası ile bile riske girmeye değer dedim. Bazıları çok memnun bazıları hiç değil. Bakalım benim şansıma nasıl olacak =)
Ben memnun olanlardanım, 1 ayı geçti kullanmaya başlayalı. İnternet olarak çok iyi çalışıyor, arama sık yapmıyorum ama yaptığımda da hiç sorun çıkartmadı. Umarım sizde de güzel çalışır.

Ben memnun olanlardanım, 1 ayı geçti kullanmaya başlayalı. İnternet olarak çok iyi çalışıyor, arama sık yapmıyorum ama yaptığımda da hiç sorun çıkartmadı. Umarım sizde de güzel çalışır.
Ben de pek arama yapan biri değilim. Dışarıda planım varsa da zaten internetle uğraşmayı sevmiyorum. Uzun zamandır telefona aylık paket bile almayı bırakmıştım..Bununla hiç olmazsa her ay ufak bir paket alırım, kenarda durur diye düşündüm. Acil bir yeri aramam gerekirse veya evde nadir de olsa elektrik kesintisi olursa, wifi devreden çıkarsa vs. gibi durumlar için..

Memnun olmanıza sevindim. Belki de bölgeseldir durum.

Ben de pek arama yapan biri değilim. Dışarıda planım varsa da zaten internetle uğraşmayı sevmiyorum. Uzun zamandır telefona aylık paket bile almayı bırakmıştım..Bununla hiç olmazsa her ay ufak bir paket alırım, kenarda durur diye düşündüm. Acil bir yeri aramam gerekirse veya evde nadir de olsa elektrik kesintisi olursa, wifi devreden çıkarsa vs. gibi durumlar için..

Memnun olmanıza sevindim. Belki de bölgeseldir durum.
Aynen öyle ben de o şekilde kullanıyorum. Kullanmadığımız hizmete yüzlerce lira ödemekten iyidir.

Aynen öyle ben de o şekilde kullanıyorum. Kullanmadığımız hizmete yüzlerce lira ödemekten iyidir.
Bir de forumda herkes Volte Volte demiş. İşin komiği ben onu da varken kullanmıyordum. Hiç de öyle konuşmalarımda fark görmedim. Bimcell'deyim. Bilemiyorum Bimcell'in yani Turk Telekom'un Voltesi ile Voltesizi arası fark mı yoktur ya da benim kulağımda mı sorun var. =)

3-4 yıl önce bir kez denediğimde, Volte sesi bana çok mekanik gelmişti..Hoşuma gitmedi. Şarj falan da yiyordur diye iptal ettim.

Wowifi ile de ilgim yok.

Yani bu hat bana hitap ediyor tamamen=)

Bir de forumda herkes Volte Volte demiş. İşin komiği ben onu da varken kullanmıyordum. Hiç de öyle konuşmalarımda fark görmedim. Bimcell'deyim. Bilemiyorum Bimcell'in yani Turk Telekom'un Voltesi ile Voltesizi arası fark mı yoktur ya da benim kulağımda mı sorun var. =)

3-4 yıl önce bir kez denediğimde, Volte sesi bana çok mekanik gelmişti..Hoşuma gitmedi. Şarj falan da yiyordur diye iptal ettim.

Wowifi ile de ilgim yok.

Yani bu hat bana hitap ediyor tamamen=)
Yani ben de çok fark ettiğimi söyleyemeyeceğim ses kalitesi olarak ama söyleyen çok kişi var. Ben neredeyse hiç arama yapmadığımdan takmadım durumu ama zaten yıl sonunda getirmeyi planlıyorlarmış. Tek eksisi taahhüt seçeneği olmaması, zam gelirse direkt zamlı tarifeden ödenecek ama herhalde o da yılda 1 olur. Ben de bu sebeplerden kullanıyorum.

Yani ben de çok fark ettiğimi söyleyemeyeceğim ses kalitesi olarak ama söyleyen çok kişi var. Ben neredeyse hiç arama yapmadığımdan takmadım durumu ama zaten yıl sonunda getirmeyi planlıyorlarmış. Tek eksisi taahhüt seçeneği olmaması, zam gelirse direkt zamlı tarifeden ödenecek ama herhalde o da yılda 1 olur. Ben de bu sebeplerden kullanıyorum.
Aynı şeyi ben de düşündüm ama ne kadar da zam gelse yine diğerlerinin altında kalır diye tahmin ediyorum. En azından 1-2 sene fazla bir aboneye ulaşamazlarsa, çok zam da yapamazlar sanırım. Başka nasıl çekecekler insanları..

Biz de artık ne kadar yararlansak kar..

VoLte kapalı ortamda pek fark etmiyor. Ama ben şuan Turkcell'de kampanya var diye geçiş yaptım. Annemin hattı halen Netgsm. Seyahate çıkıyorsaniz sim kartınızı yanınıza alın zaten farklı bir işlem kalmadı büyük ihtimalle bugün SMS gelir veya gelmiştir yarın ise açılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı