Netgsm geçiş süreci

Merhabalar forumumuzda operatörün yeni olmasından kaynaklı bir merak ve Bilgi eksiği var. Sizin için deneyimlerimi derlemek istedim.

5 Nisan
Malum operatörlerin fiyatlarından dolayı başvuru yaptım.

5 Nisan 2024/15.16
Web sitesi üzerinden 149₺ karşılığında (90₺ sim +59₺ kargo) sim kartımı siparişini verdim.

Screenshot_2024-04-10-17-10-54-27_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

5 Nisan 2024/ 19.43
Aynı günün akşamı Aras kargo'dan Mesaj geldi ( Bazı kullanıcılara Hepsijet ile gidiyormuş)
Screenshot_2024-04-10-17-15-06-60_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

6 Nisan 2024 12.00
Bir gün sonra
Öğle saatlerinde sim kartım elime ulaştı.
IMG20240406120918.jpg
IMG20240406121130.jpg
IMG20240406122118.jpg

6 Nisan 2024/ 13.00
E-devlet ile abonelik ile onayladım ve kimlik resmini ekledim. Ve Başvuru kimlik belgesi onay bekliyor aşamasında duruyordu ve aradan 4 saat geçti.
Screenshot_2024-04-10-17-27-08-40_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

6 Nisan 2024/17.00
Netgsm müşteri hizmetlerini aradım ve bayrama kadar yetişirse iyi olur dedim.
Temsilci ben burdan bölgeleri onayladım devamı geçiş yapacağınız operatör Vodafone'da dedi .

7 Nisan 2024/12.55
Vodafone'dan bu şekilde bir mesaj geldi ve işlemlerin başladığını anladım.
Screenshot_2024-04-10-17-35-31-17_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

7 Nisan 2024/20.45
Netgsm'den gelen SMS
Screenshot_2024-04-10-17-36-27-52_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

8 Nisan 2024/18.35
Saat 8 Nisan 2024 18.35 sularında hattım koptu ve 18.47 saatinde Netgsm Hattım açıldı. Sim kartında yazıldığı gibi APN ayarlarını yaptım ve bağlantım kuruldu.

Ve E-devlet'te bu şekilde gözüktü.
IMG_20240410_174212.jpg

Banka Testleri

Ve gelelim en merak edilen kısıma. SMS konusunda ben Akbank-Vakifbank-Papara kullanıyorum

Akbank
Akbank Sim kart blokesi koydu ve Mobilden kaldırdıktan sonra alışveriş Smsleri sorunsuz geldi.
5/6 tane test yaptım.

Vakıfbank
Vakıfbank'ta ise hiçbir bloke ve kısıtlama işlemi olmadan sorunsuz devam etti. Yine aynı şekilde 5/6 test yaptım sorun olmadı.

Papara

Papara'da 5 tane SMS testi yaptım ve 3 SMS geldi ve 2 Tane SMS gelemedi.

Müşteri temsilcisinin dediğine göre bir kesinlikle gelenleri söylüyoruz. Diğer bankalardan bugün gelebilir yarın sorun olabilir. Mağdur olunmaması için kesin olarak gelenleri web sitemize ekliyoruz dedi.

+'lar
Ben Vodafone'den geçiş yaptım.

Çekiş gücü ve internet hızı tatmin etti.

Turkcell Alt yapısı olaması çekim olarak iyi.

-'ler

VoLte ve Vowifi desteği olmadığı için Aramalar birkaç saniye geç bağlanıyor.

Aramalarda inceden bir cızırtı oluyor.

Mobil uygulamadaki kalan kullanım geç geliyor ancak *123# kombinasyonu ile doğru gösteriyor.

Banka konusunda sıkıntı olabilir ancak benim başıma gelmedi sorunun taşınan hatlardan çok genellikle 0510 lu yeni numaralarda oluyor. Demişlerdi farkı forumlarda.

Deneyimlerimi aktardım umarım yardımcı olabilmisimdir okuduğunuz için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG20240406122118.jpg
    IMG20240406122118.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 190
  • IMG20240406121130.jpg
    IMG20240406121130.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 170
  • IMG20240406120918.jpg
    IMG20240406120918.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleme:
Dün sabah Ankara'ya uçtum. Hava alanında indiğimden itibaren tüm gün hiç sorun yaşamadım. Bugün de otobüsle döndüm. Ankara- İstanbul arası yol boyu ara ara konuşma ve net denemesi yapmış oldum. Ben bir sıkıntı görmedim. İnternet de hızlı.

Banka dışında sms almayı denediğim firmalar; Trendyol Yemek, Yemek Sepeti, Ajet.
Hiç bir firmada sorun yok sadece bankalarda sorun var. İlk zamanlar google, facebook (insta whatsapp vs) gibi firmalarda da vardı ama çok hızlı çözüldü.

...

Ek olarak bazı arkadaşlar fanboyluk yapıp bu firmayı kötülüyorlar forumda çok görüyorum fanboyluğunu yaptığı firmalar da onları bu şekilde kazıklamaya devam ediyor.

Hiç bir firmada sorun yok sadece bankalarda sorun var. İlk zamanlar google, facebook (insta whatsapp vs) gibi firmalarda da vardı ama çok hızlı çözüldü.

...

Ek olarak bazı arkadaşlar fanboyluk yapıp bu firmayı kötülüyorlar forumda çok görüyorum fanboyluğunu yaptığı firmalar da onları bu şekilde kazıklamaya devam ediyor.
Siz söyleyince hatırladım; evet, Google'dan da kod aldım.

Yani bu kadar cüzi miktarda paket alınca, ufak tefek şeyler olsa da ben görmem şahsen.. Ki olmadı..

Kaldı ki diğer tüm operatörleri de zamanında gezmiş bir insanım. Hepsinde mutlaka kampanyalar, ücretlendirme, telefonun kapalı çıkması vb sıkıntıları yaşadım geçmişte ara ara..

Ailem tatilden İstanbul'a döndüğü gibi, ilk iş onları da bu firmaya geçireceğim.

Tüm söylediklerinize katılıyorum. Hele bir başka forumda, çok daha olumsuz şeyler yazmışlar. Firmanın sorunu bence kendini yeterince savunamaması. Mesela bahsettiğim yerde bir de temsilcileri var ama çoğu haksız şikayet havada kalmış. Belki de eleman azlığı var bu konuda bilemiyorum.. Belki de onlar da kendilerine güvenemiyor henüz eksikliklerden dolayı. Ama en azından düzgün olan şeylerini öne çıkartmalılardı.

Siz söyleyince hatırladım; evet, Google'dan da kod aldım.

Yani bu kadar cüzi miktarda paket alınca, ufak tefek şeyler olsa da ben görmem şahsen.. Ki olmadı..

Kaldı ki diğer tüm operatörleri de zamanında gezmiş bir insanım. Hepsinde mutlaka kampanyalar, ücretlendirme, telefonun kapalı çıkması vb sıkıntıları yaşadım geçmişte ara ara..

Ailem tatilden İstanbul'a döndüğü gibi, ilk iş onları da bu firmaya geçireceğim.

Tüm söylediklerinize katılıyorum. Hele bir başka forumda, çok daha olumsuz şeyler yazmışlar. Firmanın sorunu bence kendini yeterince savunamaması. Mesela bahsettiğim yerde bir de temsilcileri var ama çoğu haksız şikayet havada kalmış. Belki de eleman azlığı var bu konuda bilemiyorum.. Belki de onlar da kendilerine güvenemiyor henüz eksikliklerden dolayı. Ama en azından düzgün olan şeylerini öne çıkartmalılardı.
Tahminime göre şuan çok fazla reklam ve tanıtım yapmıyorlar. Bizlerden gelen geri dönüşlere göre kendilerini biraz daha geliştirip sorunlarını azalttığı taktirde reklamlara ve tanıtımlara başlayacaklardır. En önemlisi bu banka sorununu dahi çözmesi yeterli aslında.

Banka sorunun haricinde şuan diğer operatörler gibi salla kazan, hediye çarkı, sil süpür gibi hediye programı yapmaları gerek ki bunu yapacaklarını da açıkladılar.

Tahminime göre şuan çok fazla reklam ve tanıtım yapmıyorlar. Bizlerden gelen geri dönüşlere göre kendilerini biraz daha geliştirip sorunlarını azalttığı taktirde reklamlara ve tanıtımlara başlayacaklardır. En önemlisi bu banka sorununu dahi çözmesi yeterli aslında.

Banka sorunun haricinde şuan diğer operatörler gibi salla kazan, hediye çarkı, sil süpür gibi hediye programı yapmaları gerek ki bunu yapacaklarını da açıkladılar.
Ben Bimcell'deydim. Ayrı düşünmeyin, direk Türk Telekom. Son 3 aydır bana verdiği Sil Süpür'lerde 1 kez dahi dakika çıkmadı. Çıkan internet paketlerini de kullanmadım bile. Çogu kez günlük 1Gb ve günlük net paketleri çıkmaya başlamıştı.

Turk Telekom'daki diğer arkadaşlarım da, neye ihtiyacımız varsa, o çıkmıyor diyordu. Ben dakika, onlar internet beklerken; onlara da hep dakika çıkıp internet çıkmıyordu. Çıksa da ya günlük ya da sadece sosyal medya interneti.

Velhasıl uzun zamandır ben Sil Süpür'den zaten yararlanamıyordum. Böyle olanları hiç etkilemez.

Ama arkadaşlarımın tek kaygısı, çekim sorunu yaşayıp yaşamayacakları. Bu ücretlerle o da riske edilip denenebilir.

Herkes kendi bilir artık.. Ki zaten abone sayısı artınca, bu da bir gün diğerlerine yakın ücretlendirmelere başlar. Biz de artık ne kadar yararlansak kar.

Abone olurken orada önüne uyarı diye çıkan formda, kocaman şekilde bankalar, yurt dışı hattı vb konularda uyarılar var mesela. Sonra da şikayet açıyorlar böyle böyle oldu, hemen şebeke değiştirdim vs diye. Adamlar daha ne yapsın? Nasıl bildirsin?

Dışarıdan okuyan biri de, bu böyle olduysa başka söylenmeyen şeyler de olur diye korkuyor tabi.

Bu bir haktır ama anlayana...

Bizimkiler tatilden döndü. Babamın hattını da(benim adımaydı) taşımak için, sim siparişi verdim az önce.

Onun geçişi ay ortası olacak. Benimki ay sonu olunca çok anlayamadım.

15 gün boyunca, tam paket kullanım hakkı mı olacak ay başına dek?

Faturalandırma nasıl olacak?

Elinizde bu şekil bir örnek var mı acaba?

Bizimkiler tatilden döndü. Babamın hattını da(benim adımaydı) taşımak için, sim siparişi verdim az önce.

Onun geçişi ay ortası olacak. Benimki ay sonu olunca çok anlayamadım.

15 gün boyunca, tam paket kullanım hakkı mı olacak ay başına dek?

Faturalandırma nasıl olacak?

Elinizde bu şekil bir örnek var mı acaba?
Faturalandırma tam ücret almaz yine gün hesabı olarak hesaplanır ve fiyat çıkar. Paketler tam olarak yüklenir diye tahmin ediyorum.

Numara taşırsak eğer, bankalardan mesaj alabiliyor muyuz?
Belirli bankalar hariç çoğundan mesajlar geliyor. Hangi bankaları kullanıyorsunuz inceleyelim bilgi verelim.

Arkadaşlar az önce sim kartı satın aldım. Turkcellin yüksek fiyatlarından dolayı sıkıldım artık. Bir şeyi merak ediyorum en yüksek paket olan 50 GB lik paketi almak istiyorum ama sadece 50 ile 2000 dk + 50 GB paketi arasında çok fark var. Sadece 50 GB paketi alsam ek olarak aylık 100 dakika gibi bir paket alıp her ay bu ikisini birlikte kullanma şansım var mı ?

Arkadaşlar az önce sim kartı satın aldım. Turkcellin yüksek fiyatlarından dolayı sıkıldım artık. Bir şeyi merak ediyorum en yüksek paket olan 50 GB lik paketi almak istiyorum ama sadece 50 ile 2000 dk + 50 GB paketi arasında çok fark var. Sadece 50 GB paketi alsam ek olarak aylık 100 dakika gibi bir paket alıp her ay bu ikisini birlikte kullanma şansım var mı ?
Evet uygulamadan yapabiliyorsun. Görsellerden görebilirsin.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.09.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.09.jpeg
    55,8 KB · Görüntüleme: 83
  • WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.22.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.22.jpeg
    63,1 KB · Görüntüleme: 84
  • WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.34.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.34.jpeg
    31,5 KB · Görüntüleme: 77
  • WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.44.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-16 at 15.43.44.jpeg