Netmaster CBW-383Z4 Kablosuz bağlantı sorunu

disconnect

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
18
Selamlar,
Bilgisayar, Acer AOD 270, her driverı güncel durumda.
Modem, Netmaster'ın CBW-383Z4 modelli modemi, güncel firmware'e sahip.

Sorunum şu;
Bilgisayarla modemin yakınından (1 m. çapında bir alan) bağlansam hiçbir sorun yaşamadan bağlanıyorum. Fakat ne zaman biraz uzaklaşıyorum (yak. 3 m.) modem 4 diş çekmesine rağmen internete bağlanmıyor. Bazen ağa bile erişim yapamıyorum, "Windows ... ağına erişim yapamadı." uyarısı çıkıyor.

Her çözümü denedim;
modeme neredeyse hiçbir ayar girmeme rağmen bir ayarı yanlışlıkla çevirdiğimi düşünerek fabrika ayarlarına getirdim yine düzelmedi.
Aynı bilgisayarda TP-Link 422G güncel driverlı ağ adaptörüyle bağlantı yapmayı denedim ama yine aynı sorun ile karşlaştım.
Evde farklı bilgisayar yok fakat telefon ile deniyorum onda bir sıkıntı yok, hatta çok az çektiği bir yerde bile bağlantıyı sıkıntısız yapıyorum.

Bu sorunu çözecek yorumlarınızı bekliyorum...

Son düzenleme: Geçenlerde @Recep Baltaş ile @Ali Güngör bu modemin firmware güncellemesi nasıl yapılacağı konusunda bir videoları vardı. Bu soruna da yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Ben de de aynı modem var salonda 2 dişe düşüyor. Acaba modem için bir yükseltici filan var mı? Yardım ederseniz sevinirim.
 
Sayın Kullanıcımız,
Yaşadığınız problemle ilgili olarak öncelikle 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı aramanızı rica ederiz. Destek uzmanlarımız kablosuz ayarlarınızı uzaktan bağlantı ile kontrol edip sorununuzun çözümü için yardımcı olacaklardır.

Saygılarımızla,
NetMASTER
 
@NetMASTER teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alarak aradım ve uzaktan erişim sağlanarak kısa bir süre içinde sorunum çözüldü.
Sorun; 'Kablosuz' başlığının altında bulunan 'Kontrol Kanalı' kısmındaki farklı bir kanal denenerek çözülmüştür.
Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı