Netmaster cbw 383Z4 vs mercusys MR70X

disintegrators

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler.

Netmaster CBW-383Z4 modem ve Kablonet 100 Mbit bağlantım var.

Uzak odada Wi-Fi bağlantısı çekimi az. Wi-Fi kanalı, modem yüksekliği vs hepsini denedim sonuç alamadım. Modemin yerini değiştirme ve modemden çekmeyen odaya modemden kablo çekme ihtimalim yok.

Wi-Fi çekimini arttırmak için fişe takılan Tenda A9 repeater sipariş vermiştim, fakat kullanmadan iptal ettim.

Çünkü Online video seyrederken bu aralar Wi-Fi komple gidiyor, modem yanında bile Wi-Fi çekmiyor, modeme reset atmadan Wi-Fi gelmiyor. Kablolu bağlantıda problem yok. 9 senelik modem. Sanırım Wi-Fi problemi var, ısınma vs bilmiyorum.

Kablonet'lerin modemleri sanırım sıkıntılı.
Taahhüt devam ediyor, fiyat olarak uygun olduğu için Kablonet değiştirmeyi düşünmüyorum.

Mevcut modemi bridge moda alıp, kablosunu kapayıp, başlıkta belirttiğim Mercusys MR70X router ile kablosuz bağlantıya çevirsem diğer uzak odada kablosuz performansindan verim alabilir miyim? Ev 120 M.2 3+1.

Ayrıca bu router in kurulumu kolay olur mu, sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

İyi günler.

Netmaster CBW-383Z4 modem ve Kablonet 100 Mbit bağlantım var.

Uzak odada Wi-Fi bağlantısı çekimi az. Wi-Fi kanalı, modem yüksekliği vs hepsini denedim sonuç alamadım. Modemin yerini değiştirme ve modemden çekmeyen odaya modemden kablo çekme ihtimalim yok.

Wi-Fi çekimini arttırmak için fişe takılan Tenda A9 repeater sipariş vermiştim, fakat kullanmadan iptal ettim.

Çünkü Online video seyrederken bu aralar Wi-Fi komple gidiyor, modem yanında bile Wi-Fi çekmiyor, modeme reset atmadan Wi-Fi gelmiyor. Kablolu bağlantıda problem yok. 9 senelik modem. Sanırım Wi-Fi problemi var, ısınma vs bilmiyorum.

Kablonet'lerin modemleri sanırım sıkıntılı.
Taahhüt devam ediyor, fiyat olarak uygun olduğu için Kablonet değiştirmeyi düşünmüyorum.

Mevcut modemi bridge moda alıp, kablosunu kapayıp, başlıkta belirttiğim Mercusys MR70X router ile kablosuz bağlantıya çevirsem diğer uzak odada kablosuz performansindan verim alabilir miyim? Ev 120 M.2 3+1.

Ayrıca bu router in kurulumu kolay olur mu, sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.
Evet, bu router ile çekme, hız sorunları vs hepsi çözülecek. Ben de Infinity 401 ile yanına Archer C80 almıştım. Sorun çözüldü ve evim sizinki gibi aynı.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Umarım benimde problemim çözülür, bütçeme göre MR70X'te karar kılmıştım. Bunu sipariş geçiyorum.

Kurulum ve ayarlarda problem yaşarsam, buradan tekrar rahatsız edeceğim.

Evet bende dediğiniz gibi modemden kablo ile routeri bağlamayı düşünüyordum. Modemin bulunduğu yerde, yanında yer var.

10-15 yıl önce, kablosuz başka netmaster cxc-150 model modemim vardı, kablo ile tplink model routere bağlayarak, iyi bir kablosuz bağlantı almıştım o dönem.

Köprü mod vs birşeyler hafızamda kalmış. Umarım kurulumu uğraştırmaz.

Tamamdır, köprü moduna almam. Modemden direkt kablo ile router a bağlarım.

Direkt kablo ile bağlandıktan sonra router in kablosuz u otomatik aktif oluyor mu yoksa, ilk kurulum için routerden kablo ile PC aracılığı ile mı router arayüzüne girmek gerekiyor.

Bir diğer sorumda,

Modemden gelen kabloyu Router daki wan yazan girişe mi yoksa lan yazan girişe mi takmak gerekir?

Kusura bakmayın, acemi olunca çok soru soruyorum.

Tamamdır, köprü moduna almam. Modemden direkt kablo ile router a bağlarım.

Direkt kablo ile bağlandıktan sonra router in kablosuz u otomatik aktif oluyor mu yoksa, ilk kurulum için routerden kablo ile PC aracılığı ile mı router arayüzüne girmek gerekiyor.

Bir diğer sorumda,

Modemden gelen kabloyu Router daki wan yazan girişe mi yoksa lan yazan girişe mi takmak gerekir?

Kusura bakmayın, acemi olunca çok soru soruyorum.
WAN'a takmak zorundasınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı