Netmaster CBW-700v (11n) vs Airties RT-211

Sertaç Benli

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde 3 adet modem var. Bunlardan biri gelen bağlantıyı aldığım netmaster CBW-383z4 Docsis 3.0 modemim. Boşta olan diğer iki modemden birini router olarak kullanmayı düşünüyorum. Ama hangisi daha verimli olur karar veremedim. Fikirlerinizi öğrenmek isterim. Diğer modemlerim;

Netmaster CBW-700v (11n) Docsis 2.0
Airties RT-211
 
Merhaba.
Al birini vur ötekine, Router olarak kullanmaktaki amaç nedir?
Cihazlar üzerinde Eth WAN özelliği mevcut değil.
 
Netmaster

Müdür Router olarak kullanıcam Accses Point değil. Mesh le işimiz yok. Şu anda her ikiside router olarak kullanılabiliyor. Benim öğrenmek istediğim hangisi daha verimli.
 
@Sertaç Benli

1. CBW-383z4 Docsis 3.0 bağlantıyı aldığım modem bu diyorsunuz ki diğer modemlerinizden daha iyi.
2. CBW-383z4 Docsis 3.0'dan alacağınız kabloyu elinizdeki diğer modemlere bağlar ve kablolu yada kablosuz olarak yayın yaparsanız ki (elinizdeki diğer modemlerin DHCP sunucusunu kapamanız gerekir) olur size Access Point.
3. Diğer 2 adet modeminizden birini CBW-383z4 Docsis 3.0 ön tarafına bırakıp bridge moda alır ve CBW-383z4 Docsis 3.0'ı bunların arkasına çekerseniz anlamsız bir yapı olur zaten. zira 383z4 te Eth WAN var ise, kullandığınız hatta uygunlukları ayrı bir soru, uygunsa yapılır.
4. Öncelikle Router nedir? Ne ise yarar? Ne amaçlarla kullanılır? Router'de olması gereken temel özellikler ve geliştirilmiş Router'lere eklenmiş ek özellikleri inceleyip okumanızda yarar var.
5. Router = Route yapmaktan türeyen bir kelime olmakla birlikte, Route işlemi ağ üzerindeki farklı IP aralıklarının birbirlerine erişmesi işlemidir. Bu işlemi Router veya Route amacı ile kullanabileceğimiz işletim sistemlerimiz yapabilir.
6. Örnek: Bir yerde bulunan bir bilgisayarın IP Adresi : 192.168.0.10 ise diğer bilgisayarın IP adresi 192.100.100.10 ise normal olarak bunlar birbirlerine erişemezler (haberleşemezler) ancak arada Route yapabileceğiniz bir cihaz veya işletim sistemi kullanıyorsanız. Route işlemi ile bu iki IP adresini birbiri ile haberleştirebilirsiniz.
7. Bir cihaz bu işlemleri temel olarak yapamıyor ise Router değildir. Cihazlarınız üzerinde route ekleme ve yapılandırma tablosu var ise buradan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
8. Cihazlarınız üzerinde böyle bir tablo yok ise Router olarak kullanamazsınız.
9. Böyle bir durumda CBW-383z4 Docsis 3.0 modeminizin üzerinde bulunan LAN portlarına bağlayacağınız diğer cihazınız (hangisi hoşunuza gidiyorsa ve içerisinde route yapılandırması var ise) eski ürünler oldukları için ve üzerlerinde Ethernet WAN bulunmadığı için bu işlemi kolaylıkla sağlayabileceğinizi sanmıyorum, route tablosundan (cihazlarda mevcut ise) elle manuel olarak gerçekleştirmeniz gerekebilir.

EK: Şunu düşünebilirsin bu cihazlar üzerinde neden Router yazıyor.
Çünkü kendi üzerine bağlanan cihazları birbirlerine eriştiriyorlar ve kendi içlerinden bu işlem için dinamik route oluşturuyorlar.

Hepimizin kullandığı ADSL/VDSL modemler, kendi içlerinde route yapmaktadır. Böylelikle kablo ile ve kablosuz olarak modeme bağlanan istemciler route sayesinde birbirlerine erişebilirler.

Modem : Dial up internet bağlantısı zamanlarında kullanılan ürünler modemdir. Route yapmaz.
PCI ADSL modem : Modem'dir, route yapmaz.
Modem ile Router'ın birleşmiş hali: Modem/Router'dir. Hem internete bağlar hemde Route yapar ancak kendi içinde dinamik veya statik olarak.

Router : Router olarak kullanabileceğiniz ayrı cihazlardır.
Burada kafa karışıklığınız oluyor ise altını da çizmiş olayım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı