Netspeed Bufferbloat ve Speedtest sonuçları nasıl?

xrking

Kilopat
Merhaba,
Türk Telekom'un verdiği modemi çıkarıp kendi Keenetic modemimi taktım ve QoS ayarlarını yapılandırdım. Ancak, oyunlarda yaşadığım paket kaybı ve yüksek ping sorunu devam ediyor. Oynadığım oyun Faceit/CS2 bazen düşük ping alıyorum ama genelde yüksek ping ve paket kaybı. Kullandığım internet firması Netspeed halen sorunu çözemediler 15 gündür bekliyorum. Bazen 1080p canlı yayın izleyemiyorum Twitch de.
Ayrıca, internet hızımda QoS ayarladığım için doğal olarak düşüş meydana geldi:
  • indirme hızı: 100 Mbps → 80 Mbps
  • yükleme hızı: 23 Mbps → 21 Mbps
Aşağıda Speedtest Bufferbloat ve pingplotter test sonuçlarını paylaşıyorum. İnceleyerek sorunun kaynağı hakkında yorum yapabilir misiniz? Sorunu çözmek için önerilerinizi bekliyorum.
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform

Dosya Ekleri

• test85.114.146.46.png
    test85.114.146.46.png
    198,9 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba,
Türk Telekom'un verdiği modemi çıkarıp kendi Keenetic modemimi taktım ve QoS ayarlarını yapılandırdım. Ancak, oyunlarda yaşadığım paket kaybı ve yüksek ping sorunu devam ediyor. Oynadığım oyun Faceit/CS2 bazen düşük ping alıyorum ama genelde yüksek ping ve paket kaybı. Kullandığım internet firması Netspeed halen sorunu çözemediler 15 gündür bekliyorum. Bazen 1080p canlı yayın izleyemiyorum Twitch de.
Ayrıca, internet hızımda QoS ayarladığım için doğal olarak düşüş meydana geldi:
  • indirme hızı: 100 Mbps → 80 Mbps
  • yükleme hızı: 23 Mbps → 21 Mbps
Aşağıda Speedtest Bufferbloat ve pingplotter test sonuçlarını paylaşıyorum. İnceleyerek sorunun kaynağı hakkında yorum yapabilir misiniz? Sorunu çözmek için önerilerinizi bekliyorum.
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform

Modeme Wi-Fi ile mi bağlısınız? Modeme erişimden itibaren paket kaybı başlıyor. Bufferbloat değerleriniz gayet iyi durumda.

@Emre Nxt Kablolu kullanıyorum. 2-3 tanede telefon var bağlı olarak evdekilerin ama onların hızlarını kısıtladım yeterli oluyor. Modemde mi sorun var acaba?

@Emre Nxt kablolu kullanıyorum. 2-3 tanede telefon var bağlı olarak evdekilerin ama onların hızlarını kısıtladım yeterli oluyor. Modemde mi sorun var acaba?

Önceki TT'nin verdiği modemi denediniz mi? Onda da aynı sorun varsa sorun ISS kaynaklı.

Şunu da belirtmek isterim. Son olaylardan sonra bende de ara ara paket kaybı oluyor. Ben TurkNet VDSL kullanıyorum ama benzer sorun bende de var. Belki ülke geneli bir sorun da olabilir.

@Emre Nxt Aynı ya. Anlamadığım şey şu bufferrbloat değerleri çok iyi ama ben sorun yaşıyorum anlayamadım. Acaba fiber kutudan daireye çektikleri kablo mu kalitesiz

@Emre Nxt aynı ya. Anlamadığım şey şu bufferrbloat değerleri çok iyi ama ben sorun yaşıyorum anlayamadım. Acaba fiber kutudan daireye çektikleri kablo mu kalitesiz.

Kabloda sorun olsaydı internet bağlantınız kopardı. Bence sorun Netspeed kaynaklı gibi duruyor.
Farklı bir firmaya geçiş yapıp öyle deneyebilirseniz sorunu belirleyebilirsiniz. TurkNet'i mesela 3 ay deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı