Netspeed düşük hız problemi ve port değiştirme

Percival

Kilopat
Makaleler
3
Netspeed İnternet kullanıyorum, 7 ay oldu ve berbat olsa da parasına göre idare ediyorum. 35 Mbps paketim var ve altyapım çok iyi ama 20 üstünü göremiyorum, akşam 3 olduğu bile oluyor, arıyorum güncelleme yapıyorum şimdi diyor bir baktım internet tamamen koptu yani telefonun ucundakileri aramayın boşuna kendiniz çabalayın. Telekom'da tanıdık varsa getirip yaptırtın Netspeed teknik ekibi yok. Neyse dün sabah uyandım DSL ışığı yanmıyor aradım anlıyorum diyorlar başka bir halt yok neyse o gün internetsiz geçti mobil paketi yedik bitirdik, bu sabah 8:00'da aradılar kapının önündeyiz başka adrese gitmişler Netspeed adresi bile yanlış vermiş, adam geldi modeme baktı ben de kutuya bakın orayı bozmuşsunuz 2015'de benim hattımı başkasına bağlamıştınız 16 gün TTNet bana sorun sende modemde dedi ve yardımcı olmadı 16 gün internetsiz kaldım sonra kabloyu kestim aradım dediler. İnternet var gözüküyor bende kablo yok kestim nasıl oluyor sonra çaktılar köfteyi gelip yaptılar gece gelmişler yakalayıp dövemedim karaktersiz kitapsız ahlaksızları, neyse sabah adam baktı ben iç tesisatı kontrol ettim cihazı bağladı telefonla konuşuyor, saha dolabından bozmuşlar bir de. Bana kaç aydır bağlısın diyorlar 7 ay diyorum 5 yıldan fazladır TTNet kullanıyordum hattımı taşıdım benim portumu çalanı deşerim sinyalini verdim. Bana TürkNet geçenler oluyor hata oluyormuş bende etiket yok mu nasıl karışıyor diyorum? Yani Türk Telekom'un adındaki Türk kelimesini şerefimiz için sildirmemiz lazım. Hızım 33'den 10'a düştü bunu bilerek yapıyorlarmış müşteriler geri gelsin diye, ulan TTNet senin 2 yıl taahhütlü 16 Mbps paketin 100 lira ben 56 TL'ye AKN'de kalktı 35 paket kullanıyorum bunun 15'ini alsam yine kardayım. Bu kansız çalışanları ben nereye şikayet edebilirim? Beni çok yoruyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tamamen altyapı sorunu olarak görüyorum ben dört aydır NetSpeed kullanıyorum, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım ufak tefek kesintiler dışında, zaten Facebook'tan yazdığım zaman hemen yardımcı oluyorlar.
Altyapıda sorun yok santral kaynaklı ve telekom çalışanlarının yaptığı sahtekarlık sadece teşekkürler.
Bana da TürkNet'e geçiş sırasında benzerini yapmışlardı. Ne lanet firma bu Türk Telekom.
3 kere aynısı yaptılar 7 aylık abone olduğum için bir şey yapamıyorlar düzeltiyorlar 1 aylık olsam hemen koparacaklar, el altından para alıyorlar TTNet için boş port olmadığı için çalıyorlar diye düşünüyorum. Ben 5+ yıllık TTNet hattımı taşımıştım yoksa boş port bulmak imkansız. BTK bu tür şikayetlerle ilgileniyor mu bunları oraya yazayım ben, 3 kere oldu artık yuh be kardeşim utanma arlanma da yok hızlı hızlı yapıp kaçıyorlar. 2 kere'de saha dolabına araba çarpmış dediler baktım dolaba hiçbir şey yok.

Merhaba hocam, @Silinen üye katılıyorum benimde hemen hemen 4 ay bitti 5. aya giricem NetSpeed kullanıyorum tık demiyor vallahi. NetSpeed'ten önce TürkNet kullanıyordum sizin durumunuzun aynını arada sırada yaşıyordum akşamları TT(la)net bunu kasıtlı olarak yapıyor bencede. Çevremde de TT(la)net kullanan bir çok kişi var 80 90 veya 100 TL gibi rakamlar ödeyip 4Mbps 8Mpbs hız alanlar var hepsinede öneriyorum NetSpeed'i. Sizin probleminiz maalesef dediğim gibi malum kan emici firmanın işine benziyor. Umarım problemi kısa sürede çözebilirsiniz.

Merhaba hocam, @Silinen üye katılıyorum benimde hemen hemen 4 ay bitti 5. aya giricem NetSpeed kullanıyorum tık demiyor vallahi. NetSpeed'ten önce TürkNet kullanıyordum sizin durumunuzun aynını arada sırada yaşıyordum akşamları TT(la)net bunu kasıtlı olarak yapıyor bencede. Çevremde de TT(la)net kullanan bir çok kişi var 80 90 veya 100 TL gibi rakamlar ödeyip 4Mbps 8Mpbs hız alanlar var hepsinede öneriyorum NetSpeed'i. Sizin probleminiz maalesef dediğim gibi malum kan emici firmanın işine benziyor. Umarım problemi kısa sürede çözebilirsiniz.
Problemi çözdüm hepsi kan emici telekomun oyunuymuş. Bana sokağın başındaki kutudan kendi evime çektiğim 200 metrelik dış hat kablosunu değiştirmem gerektiğini bile söylediler aradım Netspeed biz 1 metresini bile karşılamıyoruz dedi. Telekom kablosu değiştirmek yerine telekoma geçsem daha karlı oluyorum dedim orada benim jeton bu sefer tamamen emin bir şekilde düştü. Neyse kendim dahil oldum artık uzmanlaştığımız için bu sahtekarlara dersini verdim şuan hızım 3'ten 25 Mbit'e çıktı hepsi saha dolabında döndürdükleri sahtekarlıklar işte beni caydıramadılar bu sefer kablolara mı hasar veriyorlar ne yapıyorlarsa hız düşüyor. Netspeed çok pasif bir firma hiç karışmıyor bir etkisi yok mesela 1 aydır İnternet kopuyor düşüyor yükseliyor ama müdahale edemiyorlar kendin uğraşacaksın. Aradım bir kişiyle görüştüm santralden kaynaklı hız düşüp kalkması da vardı onunda etkisi var tabi yoksa en iyi günde 20 üstü görmüyordum.
1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Problemi çözdüm hepsi kan emici telekomun oyunuymuş. Bana sokağın başındaki kutudan kendi evime çektiğim 200 metrelik dış hat kablosunu değiştirmem gerektiğini bile söylediler aradım Netspeed biz karşılamıyoruz dedi 1 metresini bile kutuya kadar bırakıyoruz dedi, bende zaten kutuya kadar gelen kablo yerin altından gelen telekom kablosu değiştirmek yerine telekoma geçsem daha karlı oluyorum dedim orada benim jeton bu sefer tamamen emin bir şekilde düştü. Neyse kendim dahil oldum artık uzmanlaştığımız için bu sahtekarlara dersini verdim şuan hızım 3'ten 25 Mbit'e çıktı hepsi saha dolabında döndürdükleri sahtekarlıklar işte beni caydıramadılar bu sefer kablolara mı hasar veriyorlar ne yapıyorlarsa hız düşüyor. Netspeed çok pasif bir firma hiç karışmıyor bir etkisi yok mesela 1 aydır İnternet kopuyor düşüyor yükseliyor ama müdahale edemiyorlar kendin uğraşacaksın. Aradım bir kişiyle görüştüm santralden kaynaklı hız düşüp kalkması da vardı onunda etkisi var tabi yoksa en iyi günde 20 üstü görmüyordum.
Lanet olası firma işte maalesef ki. Malum firmayı elden ele dolaştıran zihniyete birşey diyemiyorum.

Benim Netspeed aboneliğim 1 yılı dolduracak yakında. Öncesinde TTNET abonesiydim. Bölgesel olarak altyapı sorunları vardı. 5-6Mbit alabiliyordum. Netspeed'e geçişimden 1-2 ay sonra bulunduğum bölgede bir altyapı çalışması yaptı TTNET. Daha sonra da yine altyapı ile alakalı sorun yaşadım. Şunu söyleyebilirim ki Netspeed müşteri hizmetlerinde teknik destek anlamında yeterli bilgiye sahip. İletişime geçtiğimde teknik bilgi verdiğimde karşılığını alabiliyorum. TTNET sanırım call center şirketleriyle de çalıştığı için gerçekten sorunu çözecek kişilerle iletişim kurmanız biraz şans işi oluyor. Benim yaşadığım sorunlar arızalı portlardan kaynaklanıyor sanırım. Bugüne kadar kısa sürede çözüm sundular(Netspeed).

En son yüksek ping sorunu yaşadım. TTNET kaynaklı olduğunu bildiğim için çözülmesine fazla ihtimal vermesem de Netspeed'i arayıp sorunu anlattım. 2 saat sonra çözüldü. Anlattığınız gibi sorunun çözümünde TTNET'in bölgesel tavrının önemli olduğunu düşünüyorum.

Benim Netspeed aboneliğim 1 yılı dolduracak yakında. Öncesinde TTNET abonesiydim. Bölgesel olarak altyapı sorunları vardı. 5-6Mbit alabiliyordum. Netspeed'e geçişimden 1-2 ay sonra bulunduğum bölgede bir altyapı çalışması yaptı TTNET. Daha sonra da yine altyapı ile alakalı sorun yaşadım. Şunu söyleyebilirim ki Netspeed müşteri hizmetlerinde teknik destek anlamında yeterli bilgiye sahip. İletişime geçtiğimde teknik bilgi verdiğimde karşılığını alabiliyorum. TTNET sanırım call center şirketleriyle de çalıştığı için gerçekten sorunu çözecek kişilerle iletişim kurmanız biraz şans işi oluyor. Benim yaşadığım sorunlar arızalı portlardan kaynaklanıyor sanırım. Bugüne kadar kısa sürede çözüm sundular(Netspeed).

En son yüksek ping sorunu yaşadım. TTNET kaynaklı olduğunu bildiğim için çözülmesine fazla ihtimal vermesem de Netspeed'i arayıp sorunu anlattım. 2 saat sonra çözüldü. Anlattığınız gibi sorunun çözümünde TTNET'in bölgesel tavrının önemli olduğunu düşünüyorum.
Ben küçük bir il'de yaşıyorum burada çevreden herkes soygunun ve verilen 5 Mbit hızın kandırmaca olduğunun farkına vardığı için neredeyse saha dolabının yarısından fazlası TurkNet ve Netspeed bağlı. Bunların içinde bir kaç abone benim evraklarını hazırlayıp Netspeed aboneliğine geçirdiğim kişiler, TTNet bu yüzden sahtekarlık peşinde. TTNet bana 16 Mbit üstü hattınız desteklemiyor onlar bizim altyapıyı kullanıyor veremez dediler ama şuan 30Mbit alıyorum hattım 50'ye kadar destekliyor. Millenicom fiber b2 bir şey dedi bana anlamadım 82 Mbit kadar alabiliyorum oradan herkes kendi verdiği hız kadar sallıyor işte. Netspeed gerçekten kalitesiz bir firma sadece bizim gibi altyapısı iyi olanlar için sorun çıkmadığı için iyi. Telefonun başındaki teknik ekipten 2 erkek var bunlar bilgili sağlam kişiler teknik bilgileri iyi ama kızlar anlıyorum deyip geçiyor süs yani. Altyapı telekomun olduğu için dönen sahtekarlıklara bir şey diyemiyorlar ve müdahale çapları yok. Benim 8 gün İnternet'imin santral kaynaklı sorun nedeniyle 1 Mbit olduğu günler oldu, etki etmeleri uzun sürüyor. Ama şuan 56 TL'ye 30 Mbit veren bir firma yok yani büyük nimet. TTNet 16 Mbit İnternet, 75 GB AKN, hız düşümü 3Mbit, upload 0.05 olan rezil paketi 78 TL'ye veriyordu ve disk falan abone yapmışlar 81 TL'ye çıkmıştı faturam + taahhüt. Bunları sürgün etmek lazım devlet her şeyi parsel parsel satmış gelen giden Türk milletini soyuyor.

Abicim bende bunlardan bıktım yıllardır fahiş fiyatlar ödüyorum bile bile o kadar canımı sıkıyor ki eskiden olsa bir şey demiyordum ama bu zamlardan sonra özellikle can yakıyor. Ayrıyetten 24mbs net artık yetmemeye başladı açıkçası başka bir firmaya geçmek beni korkutuyor şu lanet TTNET'ten stabil bir şekilde hizmet almak için 4 yılımı harcadım, aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Birde bu kadar fazla mağdur var herkes şikayetçi ama hiç bir şey yapamıyoruz vallahi planlayıp taksimde eylem yapasım var bunlara gerçekten bir düzen lazım.. (aynı şekilde bilgisayar parçası fahiş fiyatları gibi)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı