NetSpeed kullanıcılarının internete erişememesi ve ülkedeki tekelleşmeyi engellemek

Mesajı farklı duyu organlarıyla okumamanızı tavsiye ederim. Gözünüzle görün, dilinizle sesli bir şekilde okuyun. TT yaptı diyen yok, "TT muhtemelen saldırılar için açık kapı bırakıyordur." dedim. Boş konuşuyorsunuz. TT fanboyu olduğunuz belli, belki de firma göndermiştir sizi buraya trollük yapın diye.

Fahiş ücretler verip 20 Mbps internetinizle keyifli internet surfleri dilerim. Ayrıca firmam değil, NetSpeed bile kullanmıyorum ben.

Ayrıca burada sorun yaşayıp da aylarca, yıllarca çözüm getirilmemiş ne üyeler gördük. "Sağlam firma" dediğiniz firmalardan ikisi Starlink'in Türkiyeye gelmesine engel oldu, biri verilerini bile koruyamıyor. Kaç milyon tane veri internete TurkNet'in veritabanlarından. Eleştirel bakmak yerine fanboyluk yapıyorsunuz. Sağlam firma yok Türkiyede, bunu önce bir aklınıza sokmanız lazım.

Son düzenleme:

Yok ben 1000 Mbps alıyorum ve sizin 2 GB indirmeye çalışmaya zorlandığınızda ben çoktan rahat 20 GB indirmiş oluyorum. Ağlamaya devam edecek sizsiniz. Bilgisayarım eski ona rağmen kablolu 920 Mbps alıyorum, yeni olsa 1000 alırdım. 2-3 aya da yeni bilgisayar ile 1000 Mbps kablolu alırım muhtemelen.

Konuyu da ağlama duvarın çevirmişsiniz. Ucuza kaçarsan sonu bu olur zaten ağlamaya hiç gerek yok. Dediğiniz firmaların kendi altyapıları bile yok maalesef Millenicom çocukluğumdan beri vardı yanılmıyorsam eskiden reklamlara da çıkardı ama bu firmalar pek kalitesiz maalesef TT, Turkcell Superonline, TurkNet gibi firmalarla yarışamaz. Mesela TurkNet bile TT'den alıyor onun bile sistemi daha iyi, kimse siber saldırı yapsa bile etkilenmiyor ayrıca yayıncı dostu olduğu söylenir. Upload'u yüksek tutar ha işi yayıncı olmayan için TT yeterlidir. Superonline kullanmadım ama yıllardır telefon hattı Turkcell'e ait ben böyle güzel hizmet görmedim. Her hafta salla kazan ile 5 GB YouTube verdiğini hatırlarım şimdi de Tumbara çıktı eminim sabit telefon ve interneti de iyidir böyle kampanyalar olan firmalar lazım ucuza 100 liraya vaat satan değil. Bak vaat verdi şunu yapacağım, bunu yapacağım dedi. Sistem kapasitesinden fazla kişiyi aldı sonra güvenlik açığı oluştu hop yurt dışından siber saldırı ondan sonra da TT suçlu diye ağla dur sen.

Kusura bakmayın bu konunun onaylandığının farkında bile değildim ancak söylediğinize gelince TTTNET'in direkt saldırdığının ispatını tarafsız olarak söyleyemiyoruz çünkü elimizde sadece Netspeed'in yayınladığı veriler var. Ancak bu verilerden yola çıkarak TTNET'in bu işin içinde bir şekilde parmağı olduğu olayı mevcut. Bu saldırılar için açık kapı bıraktığı da olabilir, saldırılara göz yumduğu da olabilir, saldırıları kendi koordine ettiği de olabilir fakat bunların hangisi doğru kullanıcılar olarak kesin olarak söyleyemiyoruz.

Bana kalırsa sadece verilerden yola çıkarak Türkiye içi saldırılarının neredeyse hepsinin TTNET bağlantısını kullanıldığının paylaşılması tesadüften biraz öte. Ayrıca saldırı engelleme protokollerinden en basiti saldırıların çıktığı bağlantı noktalarına bant kısıtlaması uygulayarak hızlarını en aza çekmek olmakta. Bunun uygulandığı bağlantı noktalarını da (internette sorun olduğunda farklı serverlara pingler atarak) kontrol ederseniz Netspeed'in paylaştığı saldırı noktaları ile uyuşuyorlar.

Parmağı olsa bile 3 haftadır niye çözülmüyor parayı alırken iyi, çakallar faturayı kesmeyi biliyorlar, sabrettiginiz icin teşekkür ederiz diyor birde utanmadan, 3 ay kuralı var birde allah belasını versin böyle rezil kepaze sistem yönetim olamaz, ben istediğim gün istediğime geçebilmeliyim kardeşim bana niye 3 ay dayatıyorsun, bu adamlar nede olsa 3 ay bana mahkum deyip elinden geleni yapıyorlar, 100mbit interneti 33mbite düşürmüşler çakallar, böyle birseye haklari yok, asla bulaşmayın imkanı olan defolsun bıraksın çakalları, türk telekomdan şaşmayın, ucuz etin yahnisi bu kadarz aksam oldumu cort, millet bu 3. Parti iss lerin bir boka yaramadığını görmüş oldu.

Fatura konusunda hizmet bedeli iadesi için süreci belgelerseniz iade alabilirsiniz. Kendileri iade sunmazsa bile THH ile bu belgeleri göstererek faiziyle iadesini alırsınız.

DDOS ve botnet saldırıları basit bir işlem ile durdurulamaz. Bu yönde profesyonel kişiler gerekir ve bunlra genellike büyük ticaret şirketleri veya teknoloji şirketlerinde IT olarak çalışan insanlar. Netspeed'de bu nitelikte insanlar olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sürekli IP değiştiren bir saldırıya karşı bant daralması ile önlem almaya çalışmak dışında hızlı ne yapılmasını bekleyebilirsiniz ki. Saldırı noktalarını belirlemek ve kısıtlama alanlarını daraltmak özellikle de sadece belirli saatlerde yaşanan saldırılar ve acemi çalışanlarla zaman alacaktır.

Üstte belirttiğim aynı şekilde farklı internete geçip cezasını ödeyebilir sonrasında hizmetin eksik verildiğini ve karşı tarafın taahhütte yer alan hizmet şartlarına uymadıklarını savunarak THH'den bu cezanın iadesini talep edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…