Bir süre hizmet aldım Netspeed'den. Paket kaybı sorunu yaşadım. Ki bu sorun sadece bana özel bir şey değil, Ankara civarındaki bütün Netspeed kullanıcılarının yaşadığı bir sorundu. Netspeed'in Ulus hop'undaki cihazı sıkıntılı olduğu için oluyor bu durum. Teknik elemanlarla (bakın müşteri hizmetlerinden bahsetmiyorum bile zira en ufak bir bilgileri yok yaptıkları iş ile ilgili) defalarca bu konuyu konuştum. Farkında olduklarını fakat yüksek maliyetli olacağı nedeniyle bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Bu durum yaklaşık 3 ay önceydi. Diğer forumlardan da gördüğüm kadarıyla bu sorun hala çözülmedi. Açılan bir sürü konu var bununla ilgili son zamanlarda da. Müşteri hizmetleri ve teknik ekipleri kesinlikle profesyonel değil ve çözüm odaklı değiller.
Hizmet almaya başlar başlamaz CGN'de olacaksınız. Bu durumdan kurtulmak için olur da Statik IP almak isterseniz size verdikleri Statik IP normalde CGN'de olduğunuz zaman çıkış yaptığınız ağ geçidiyle aynı olacak. Burada bile sahtekarlık var. Verdikleri Statik IP bile CGN arkasından veriliyor. Bu Statik IP'nin mantığına aykırıdır. Bu durumu da görüştüm teknik ekiple ve hemen böyle bir durumun olmayacağını söyleyip inkar etmeye başladılar. Trace sonuçlarını gönderince de bir yanlışlık olmuş olabileceğini, bu durumun normal olmadığını belirttiler. Fakat bu durum bu şekilde devam etti. Düzeltilmedi.
Sonuç olarak müşteri hizmetleri ve teknik ekibi var diye kesinlikle güvenmeyin. Bilgisiz, amatör ve sadece bilgisiz kullanıcıların gazını almak için koyulmuşlar oraya. Eğer standart bir kullanıcıysanız ve bu tarz teknik detaylardan pek anlamıyorsanız ve bir şekilde Netspeed'den hizmet alırsanız yarın birgün ''Netspeed anlık ping artışı ve paket kaybı problemi'' tarzı başlıklar açmanız olasıdır. Yine de bu işler şans işi, iyi bir hizmet de alabilirsiniz. Burada iyi yazana da kötü yazana da güvenip iş yapmayın. Taahhüt olmadığı için deneyin ve kendiniz görün en iyisi.