Netspeed Ping Sorunu

Patates23

Hectopat
Arkadaşlar 8 Haziran 2019'da Netspeed başvurum tamamlandı ve o gün içinde internetim bağlandı kullanmaya başladım. Daha önce aynı binada aynı modem ve kablolarla TTnet'ten 16Mbps hızda ADSLl internet kullanıyordum. Taahhütüm bitince bir arkadaşımın tavsiyesiyle Netspeed'e geçtim fakat internet bağlandığı gibi yüksek ping problemi ve kopmalarla karşılaştım, desteği aradığımda altyapınızla alakalı dediler hızınızı 12Mbps'ye düşürürsek sorun kalmaz dediler ben de neyse tamam dedim düşürdüler.

İnternet kesintisi çözülse de ping sorunum hala devam ediyor. Lol'de 79 ping ile oyuna başlıyorum aralarda 180-190 lara çıkıp düşüyor. TTnet kullanırken ping sorunum yoktu. Netspeed ile görüştüğümde teknikdestek@netspeed.com.tr ye mail atmamı söylediler, attım.

Fakat sistemimde bir arıza olmadığına dair bana geri dönüş yaptılar bunun sebebi ne olabilir, bu sorunu nasıl çözeceğim? Kablolarımı, modemimi değiştirdim ping sorun devam ediyor. Binada sorun olamaz çünkü zaten her şey aynıyken daha önce hiçbir problem olmaksızın TTnet kullanıyordum. Hatta Netspeed'den gelen çalışanlar yeni kablo getirmedi bile ankastreme direkt eskiden TTnet'in bağladığı kabloya sinyal verip gittiler. Kaç kere aradım Netspeed'i yardımcı olmuyorlar teknik destek de arıza gözükmüyor diyor.

İnternetten hız testi yaptığımda ise pingim tuhaf bir şekilde 22-68 arası gidip geliyor ancak sadece bir kez 68 olduğunu gördüm genelde 22-35 arasında bir değer alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paket kaybı vardır. Netspeed firmasının kronik sorunu, çok fazla kullanıcı şikayetçi. Forumda bir sürü konu mevcut. Pingplotter programını indirin ve program ile www.google.com, vie.valve.net, www.twitch.tv için trace testi yapın ve ekran görüntüsünü paylaşın burdan.

Kaç dakikalık bir işlem yapmam gerekiyor ve bu tarama yapılırken interneti kullanmayı tamamen bırakmalı mıyım?

Ben de TT alt yapısını ve o firmanın internetini kullanıyordum. 2019 Ocak ayında Netspeed'e geçtim ben de. TT en fazla 50 Mbps hız veriyorken, Netspeed 75 Mbps hız verebileceğini söyledi ve ben de altı aydır kullanıyorum. LoL ben de giriyorum ve önceki TT'dan kullandığım ile ping değerleri hemen hemen aynı(bazen 3-5 pingim daha düşük oluyor). Belki arkadaşımızın dediği gibi paket kaybı sorunu da olabilir.

Süre pek farketmez zira varsa hemen çıkar zaten. 30 saniye-1 dakika yeterli olacaktır. Aynı zamanda interneti kullanmayı bırakmanıza da gerek yok.
Buyrun,

Dosya Ekleri

• google.ping.PNG
    31,4 KB · Görüntüleme: 372
  • twitch.ping.PNG
    31,4 KB · Görüntüleme: 342
  • steam.ping.PNG
    31,5 KB · Görüntüleme: 301
Tam olarak söylediğim gibi. Paket kaybı var ciddi anlamda. Gayrettepe hop noktasındaki cihazda başlıyor. Dediğim gibi Netspeed kullanıcılarının çoğunda bu sorun var, bazıları sizin gibi farkediyor bazıları ise ne olduğunu bile anlamadan kullanıyor. Netspeed bu konunun farkında fakat çözmek istemiyorlar. Yapabileceğiniz tek şey sağlayıcı değiştirip bu saçmasapan merdiven altı amatör firmadan kurtulmak. Ben o şekilde çözdüm ve şimdi bedava bağlayalım hatta üstüne para verelim deseler Netspeed kullanmam ve kimseye de önermem.

Bugün yine teknik destekten mail geldi hattınızda arıza yoktur diye bu ss leri onlara da atayım mı? Ben sürekli bunları darlasam telefonla maille falan yine de işe yaramaz mı?

Ve son olarak şu an yaz tatilindeyim, üniversite açıldığında şehir değiştireceğim ve buradaki interneti sadece ailem kullanacak onlar için de bu paket kaybı sorun olmayacak fakat üniversite için Antalya'ya gittiğimde hangi internet sağlayıcısını kullanmalıyım? TTnet vs 90-100 lira fatura çıkartıyor o da biraz sıkıntı açıkçası öğrenci için.

@Eryd Merhaba, bende Netspeed kullanıcısıyım bende arkadaşa önerdiğiniz testi yaptım merak ettim durum nedir diye bakabilir misiniz?
İlk 2 ekran görüntüsü temiz hocam. Fakat 3.resimde 6 ve 7. hoplarda var paket kaybı. Gayrettepe-Eskişehir-Ulus omurgasında. Farkettiyseniz konu sahibinde de aynı hopta sıkıntı var. Buradaki bng/ssg cihazları yanlış konfigüre edilmiş. 8-9 aydır bu böyle. Neredeyse bütün Netspeed kullanıcılarında var bu sorun, ben kullanırken vardı, 9 ay geçti hala aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…