Netspeed önermiyorum. Netspeed'de bu aralar akşam vakti aşırı derecede ping dalgalanması sorunu çıkıyor. Bu nedenle Online oyun oynamak bile işkenceye dönüyor.
75 Mbps Netspeed VDSL hattım vardı ve bu sorunları son 1 ayda birebir yaşadım. Üstelik CGNAT'ta bile değildim, statik IP kullanıyordum. Ona rağmen ping dalgalanması sorunu yaşıyordum.
Forumda da bu sorunu yaşayan birçok insan var. Ben de daha fazla dayanamadım ve Netspeed aboneliğini iptal ettim. Aslında direkt olarak geçiş yapacaktım fakat hat sahibi abim olduğu için ve ben hattı kendi adıma alıp engelli indirimi almak istediğim için iptal etmek zorunda kaldım (hat devri mümkün değilmiş). TurkNet başvurusunda bulundum, Cuma gününe randevu aldım. Cuma günü ekipler gelip işlem yapacaklar.
Şu anda evde internet yok fakat en azından ping sorunu da yok. Mobil internetim ile bilgisayardan bağlanıyorum, inanın Netspeed'de yaşadığım ping sorunundan eser yok. Netspeed'de akşam vakti Hypixel'de oyun oynamak neredeyse imkansız hale geliyordu. Lobiye girmek bile 10-15 saniye sürüyordu. Oyunda da sürekli ping dalgalanması oluyordu. Hatta kimi zaman tam adamla kapışırken oyun 3-4 saniye tamamen kilitleniyordu. Geri gelince de ölüyordum. Turkcell mobil internet ile bağlanıyorum şu anda, o sorundan eser yok.
Umarım TurkNet'te de bu sorun olmaz.
İkisi arasından hangisini önerirsin derseniz yorumum yok. Çünkü sadece Netspeed'i tecrübe ettim, TurkNet hiç kullanmadım. Ancak Netspeed önermiyorum.