Netspeed vs TurkNet

Netspeed.



Şu aralar İnternet çok değil ama az bir şey yavaşladı ama evdekiler değiştirelim diyemiyorum çok sorun olmuyor bende
Gerçi uzun zamandır FPS Online girmiyorum bilmiyorum.
Hocam memnun musun peki? Ne zamandan beri kullanıyorsun, hangi mahallede oturuyorsun bir de? Online fps oyunlarında deneyimini paylaşabilir misin?
 
Bana özel falan değil. Herkes dediğiniz gibi yaşamıyor fakat bu sorunu yaşayan birçok insan mevcut. O yüzden ben TurkNet'e geçiyorum.

Ayrıca maalesef sadece birkaç kişi değil, forumlarda epey şikayet var. Bir de eğer altyapımda sorun olsaydı Tracert testinde modem hariç tüm hoplarda sorun olurdu. Ancak modemden sonraki ilk hop olan 100 ile başlayan IP adresi, yani Netspeed'in iç sunucularından biri hiç ping sorunu yaşamıyordu. Hemen ardından gelen 10 ile başlayan IP'ye sahip sunucu ise yüksek ping veriyordu. Sonra ise diğer tüm hoplarda ping artmaya devam ediyordu. Sabah vakti test yapınca tüm hoplar normal görünüyordu. Bu yüzden de Netspeed'i iptal ettim, TurkNet'e geçiyorum.
Herkes sorun yaşıyor galiba bi ben yaşamıyorum, torpil müşteriyim sanırım. Şikayetvar'a girince Netspeed'in hemen çözdüğünü görmüştüm. Bizim evde en az 6 cihaz bağlanıyor ping sorunum olmuyor. Yüksek boyutlu dosya indirirken en fazla 10 ms gecikme artışı oluyor ama zaten Netspeed'e geçince pingim 2-20 arası oyundan oyuna düşüş oldu. Bi upload düşük veriyor sanırım o kadar. Bu arada altyapım 71 destekiyor ama bana 75 download sağlıyorlar.

1669882693151.png
 
Netspeed'in bu olayı kapasite sorunundan kaynaklı. Yalnız 2-3 gündür akşamları tam emin olmamakla beraber iyi gibi, detaylı test edeceğim ilk fırsatta.
 
Turktelekom'dan Netspeed'e geçtim yaklaşık 3-4 ay önce "100Mbps Ultimate Fiber" paketini aldım. Genel olarak memnunum fakat ETS2 TruckersMP'ye bağlanmıyor. (Çok oynamıyorum zaten bilginiz olsun eğer ki oynuyorsanız.)
 
Turktelekom'dan Netspeed'e geçtim yaklaşık 3-4 ay önce "100Mbps Ultimate Fiber" paketini aldım. Genel olarak memnunum fakat ETS2 TruckersMP'ye bağlanmıyor. (Çok oynamıyorum zaten bilginiz olsun eğer ki oynuyorsanız.)
ETS2 TruckersMP'ye bağlanamıyorsanız modem ayarlarından MTU değerini 1440 yaparsanız sorun kalmıyor bilginize.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı