NetSpeed yüksek ping

Merhaba, ocağın 14 15'i gibi Türk Telekom'dan NetSpeed'e geçişimiz tamamlanmıştı. Fakat son zamanlarda pingte yükseliş, hızda düşüş ve jitterde artış olmaya başladı. Alta, bugün yaptığım hız testini ve 2 gün önce yaptığım hem öğleden sonra hem de akşam üstü yaptığım testleri koydum. Bu arada testleri kablosuzda yaptım. Bu sorunun da modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210206_130348_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20210206_130348_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    36,7 KB · Görüntüleme: 119
  • Screenshot_20210206_130413_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20210206_130413_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 105
  • Screenshot_20210206_130929.jpg
    Screenshot_20210206_130929.jpg
    49,3 KB · Görüntüleme: 131
Merhaba, ocağın 14 15'i gibi Türk Telekom'dan NetSpeed'e geçişimiz tamamlanmıştı. Fakat son zamanlarda pingte yükseliş, hızda düşüş ve jitterde artış olmaya başladı. Alta, bugün yaptığım hız testini ve 2 gün önce yaptığım hem öğleden sonra hem de akşam üstü yaptığım testleri koydum. Bu arada testleri kablosuzda yaptım. Bu sorunun da modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Testleri kablo bağlantısı ile yapın. 2.4 GHz ile bağlantısı yapıyorsanız bu değerler normal.

Testleri kablo bağlantısı ile yapın. 2.4 GHz ile bağlantısı yapıyorsanız bu değerler normal.
Kabloluda da aynısı oluyor fakat kablosuzdaki kadar düşmüyor. Ayrıca telefonda 60 65 mbps falan görebiliyorum pingim de en fazla 21 çıkıyordu. Fakat son zamanlarda bazı saatler jitter uçuyor ping de uçuyor tek o değil hız da baya düşüyor yani olması gerekenden baya az oluyor ve bilgisayarda da öyle.

Prime time zamanlarda NetSpeed firmasının genel problemi bu galiba. Çevremde aynı sorundan muzdarip arkadaşlarım ISS değiştirerek çözebildiler. Müşteri hizmetleri ile konuştuğunuzda problemi her zaman sizin tarafınıza yükleyeceklerdir.

Modemi kapatmayı denediniz mi?

İSS'nizin bir status sayfası varsa oradan anlayabilirsiniz belki. Mesela Comnet kullanıyorum. 1 defa kesinti olmuştu. Direk Status sayfasında Down yazdı. Eğer öyle bir sayfa varsa bakabilirsiniz. Status Netspeed yazın bir bakın belki vardır. Netspeed ile görüşün bizlik bir problem yok derlerse tekrar bir göz atarız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı