Netspeed'e geçmeli miyim?

• Konuyu başlatan Lyon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.690
LOL konusunda NetSpeed'in gerçekten problemleri var. Sosyalde çok fazla ping sorunundan bahseden vardı. Ping konusunda bulunduğun yerde eskiden aldığın internetin kalitesi iyi idi ise eğer Millenicom'u da önerebilirim.

Şimdi sorun şu ki sen internetini iptal etmişsin. Yani senin internet bağlantını saha dolabından kesmiş olma, diğer bir yandan da önceden hizmet aldığın portun başkasına verilmiş olma ihtimali var. Eğer dediğim durumları olmuşsa sana yeniden port ayarlayıp bağlantı çekmeleri gerekecek. Yani kablolamayı baştan yapmak zorunda kalabilirsin. Direkt geçişte kurulum ile uğraşmıyorsun, o yüzden hali hazırda internetin olup olmadığını sordum.

Hani 25-30ms'e kadar sabit olacak şekilde sorun değil benim için. Binaya dış yalıtım yapıldığı için o kablo altta kaldı, şimdi dışardan yeni kablo çekersek gizleyemeyiz çirkin gözükecek o yüzden önemli bu benim için. 30 TL fazla verip aynı hızı TTNET'den de almak istemiyorum açıkcası o kadar res çektik adamlara tekrar geliyorum demek de istemiyorum :D Peki ben bu port olayından müşteri hizmetlerine nasıl bahsedebilirim? Port diyince anlayacaklar mı acaba?
Ayrıca millenicom ile netspeed arasına 3 tl fiyat farkı var milleni daha mı iyidir ki?

Müşteri hizmetlerine eski ISS'mi tamamen iptal ettim diye söylerseniz yönlendirmeyi ona göre yaparlar. Kablo konusunda şöyle ki saha dolabından sizin binadaki telekom kutusuna kablo çekilir. Ordan evdeki modeme kadar olan kabloyu sizin çekmeniz gerekir. Eğer o telekom kutusundan modeme kadar zaten kablo var ise bağlantısını kutudan ayarlamak mümkün olabilir. Net bişey diyemeyeceğim gerçekten. Ayrıntılı olarak müşteri hizmetlerindeki kişiye bahsetmeniz yararınıza olacak.

Ben Netspeed kullanıyorum alacağın hizmet altyapı kalitene göre değişir. Ayrıca LOL de normalden fazla ping olması durumuda düzeldi. Ben şu anda 12-13 ping alıyorum.

Bunu nasıl anlayacağım ki? TTNET'ken LoL'de 13-14ms alıyordum.

Onu bugün düşündüm biraz ama sözleşmede biz taahhüt sözünü modem, kablo ve montaj ücreti için veriyoruz ve ben o kabloyla başka internet kullanıcaksam bir şey yapmamaları gerek değil mi?
Bende TTnet ten netspeede geçtim pingler aynı ama LOSS var. ancak senin mahallende yada o yakında kullanan biri varsa test yap öyle anlarsın. Çünkü Netspeed bununla ilgili çözümde üretmiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı