New York'ta PC Toplanacak yer

Mehmet Can Gurel

Hectopat
Yer
Acıbadem/Istanbul
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir bir oyuncu bilgisayarı satın almak için para biriktiriyorum. Şu ana kadar 1500 $ biriktirebildim, zor oldu ama oldu.
Sizden bana bu bütçeye uygun sistem önermenizi, hatta bu paraya git bu sistemi al demenizi bekliyorum, çünkü donanım konusunda bilgili birisi değilim.
New York'ta yaşıyorum, buna bağlı olarak yabancı sitelerden sistemi toplayabilirseniz güzel olur.

Yaşadığım yere daha yeni geldiğim için pek bir güvenim yok etrafımdaki insanların tavsiyelerine bilgisayar konusunda, kazıklanmak istemiyorum malum.
Bildiğim birkaç site var :

CyberPowerPC - UNLEASH THE POWER - Create the Custom Gaming PC and Laptop Computer of your dreams
Pick Parts, Build Your PC, Compare and Share - PCPartPicker

Bu siteler iyi midir değil midir pek bir bilgim yok , sizin önereceğiniz daha iyi siteler olabilir, hepsine açığım.

Ayrıca bu 1500 $ 'a dahil olmadan bir monitör önermenizi istiyorum uygun bir fiyata.

Diyeceklerim bu kadar, artık kavuşmak istiyorum güzel bilgisayarıma.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler, iyi haftasonları hepinize..

Benim bildiğim ve tavsiye ettiğim bir yer vardır o da Newegg'dir hocam. Toplamayı bilmiyorsan hazır toplanmış bir kasa ve yanında bir monitör almak en mantıklısı olacaktır.

Bu bağlamda ilk olarak bu kasa diyecektim ama siz sadece kasaya 1500 dolar verecekseniz daha iyi bir şey önerebiliriz.

Mesela bu:

CyberpowerPC Gamer Xtreme 1359LQ No Screen Desktop PC Intel Core i7 3820(3.60GHz) 16GB DDR3 2TB HDD Capacity NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB Windows 8 64-Bit - Newegg.com

LGA 2011 soket üzerine kurulu, i7 işlemci ve GTX 660 Ti ekran kartı ile bütün oyunları yüksek ayarda oynatacaktır. Tek eksiği SSD ki onu da alırken sipariş verebilirsiniz.

Monitör tavsiyem ise alabiliyorsanız budur:

Newegg.com - ASUS VG248QE Black 24" 144Hz 1ms (GTG) HDMI Widescreen LED Backlight LCD 3D Monitor Height&pivot adjustable 350 cd/m2 80,000,000:1 Built-in Speakers

İlgin için teşekkür ederim Recep Baltaş, Bu sistem ve monitöre durumum yeter.

Birkaç sorum var iznin olursa.

Ssd olarak hangi modeli seçmeliyim? 120 gb seviyesindekiler beni rahat rahat idare edecektir tahminimce, ama hangi marka ve model iyi bilemiyorum.

2. Olarak da, bu bilgisayar ileride performansı yükseltmeye açık mı? Yani atıyorum 660 ti modelini değiştirmek istedim, bunu herhangi bir sıkıntı çıkmadan değiştirebilir miyim ?

Zamanını bana ayırdığın için çok teşekkür ederim, kolay gelsin ve iyi haftasonları.

Ayrıca bir arkadaşım bana sistem toplama konusunda yardımcı olmaya çalışmış. Sistem şu :

http://pcpartpicker.com/p/K1V5

Bu bilgisayarla şu sistemin performans farkı nedir acaba ? İkisi de eşit fiyatta neredeyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD konusunda Refurbished olmayan en ideal ürün bu idi NewEgg'de:

OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-120G Solid State Drive - Newegg.com

Refurbished de alırım derseniz bunları tavsiye ederim:

Newegg.com - Computer Hardware, SSD, Internal SSD, $75 - $100, 2.5", 91GB - 128GB, 128GB

Sistem yükseltmeye gayet açık. GTX 660 Ti'ı söküp yerine Titan bile takabilirsiniz. Kasa buna elverişli.

Arkadaşınızın topladığı sistem bazı açılardan bundan daha iyi. Mesela ekran kartı daha iyi. Ama işlemcisi daha düşük. Eğer arkadaşınızın topladığı sistem size monte edilmiş olarak gelecekse onu alın derim. Ama siz monte edecekseniz o sistemi monte etmeniz çok zor. Su suğutma sistemi vs karışık...

Recep Baltaş yazınca bakayım dedim sisteme, yurt dışında ne kadar uzuz öyle bir sistem. Türkiyede öyle sistemi 4-5 bin Tl'den aşağı alamassın (zaten türkiyedeki bilgisayarlarda i7 3770k koyunca ekran kartını sallıyorlar örn: 7350 gibi).

Edit : 7350 diye bir ekran kartı falanda üretilmiyor, hangi kartın GPU'sunu kullandılarsa artık.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı