newegg.com'dan Alışveriş Yapmak

armorgamesid31

Hectopat
Selamlar herkese. Bu konu hakkında hem benim hem de ilerde newegg.com'u tercih edecekler adına bilgilendirici bir başlık olmasını umuyorum.

Öncelikle bilmeyenler için newegg.com online bir alışveriş sitesi. Ürünleri inanılmaz ucuza satıyorlar ve bu beni şahsen şüpheye düşürdü. SSS kısmına girdiğimde şöyle bir bilgilendirme makalesi buldum. Ve az buçuk ingilizcemle anladığım kadarıyla sanırım siparişiniz gümrükte vergiye tabi tutulursa bunun için bir ücret ödemeyiz veya sorumlu tutulmayız diyorlar ama şöyle bir tutarsızlık var durumda
Screenshot_20181120-174626.png

Gümrük vergisi için almıyorlarsa eğer Est. Vat diye ücretlendirdikleri vergiyi ne için alıyorlar konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa iyi olur.

Bir de şimdi gerekli konuşmalar yapılsa gönderilen ürünlerin fiyatının normalden az gösterilipte gümrüğe takılmasını engelleme ihtimalimiz var mıdır?

Fiyatları gerçekten inanılmaz cezbedici ve internette doğru düzgün açıklayıcı hiç bir yazı bulamadım...

Gerekli açıklamalar aslında burada bulunuyor. Sizin adınıza bazı ülkelerde gümrük vergisini ödeyebileceğini yazıyor. VAT dediği şey KDV olabilir. Öyleyse senden alınan ücret vergi işlemleri için kullanılacak demektir.
İyi güzel diyorsun ama bunun kesin olması gerek çünkü hani atıyorum herşey dahil 1000 tlye sipariş verip bir de üstüne 200 tl ödemek istemez kimse.

İyi güzel diyorsun ama bunun kesin olması gerek çünkü hani atıyorum herşey dahil 1000 tlye sipariş verip bir de üstüne 200 tl ödemek istemez kimse.
Valla açtık sitesinden baktık, yazan bu şekilde. Varsa canlı destekleri aç sor o kesin bilgi verebilir ancak.

Genelde ürünler takılmadan geçiyor. İlk TR yollamaya başladıklarında gümrükte sıkıntı oluyordu. Şuan bu durumu aşmışlar takılmadan geçiyor ürünler.

Genelde ürünler takılmadan geçiyor. İlk TR yollamaya başladıklarında gümrükte sıkıntı oluyordu. Şuan bu durumu aşmışlar takılmadan geçiyor ürünler.
Evet ben de öyle gördüm genelde forumlarda ama bu da 2 soru doğuruyor;
1-)Eğer gümrüğe takılma sorunu kalktıysa ve gümrüğe takılmadan geliyorsa VAT denilen vergiyi ne için ödüyoruz, gümrüğe takılmazsa geri ödenen bir ücret mi?
2-)Eğer gümrüğe takılınca o ücret kullanılarak vergi ödeniyor ise, neden kargo dışındaki tutarın yani ürünlerin ücretinin %20'sinden daha az bu VAT denilen vergi?
Arkadaşlar ingilizcem iyi olsa mail atacağım endişelerim hakkında ama o kadar iyi değil ingilizcem. Canlı destekleri yok yani tek seferde derdimi anlatmak zorundayım mail yoluyla. İngilizcesi iyi olan bir arkadaş yardımcı olursa harika olabilir.
Uplamak yasak mı konuyu

Son düzenleme:
VAT denilen şeyin açılımı "value-added tax" yani KDV :D. Daha önce alışveriş yapmış tecrübeli bir arkadaş gelse de gümrüğe takılıyor mu onu söylese keşke. Amazon'da gümrük vergisi de ödüyoruz burada ödeniyor mu bilmiyorum.

VAT denilen şeyin açılımı "value-added tax" yani KDV :D. Daha önce alışveriş yapmış tecrübeli bir arkadaş gelse de gümrüğe takılıyor mu onu söylese keşke. Amazon'da gümrük vergisi de ödüyoruz burada ödeniyor mu bilmiyorum.
İyide dostum o vergi hangi ülke tarafından kesiliyor veya ne için kesiliyor ben onu da anlayamadım ki :(

Son düzenleme:
video linki ekledim arkadaşlar. Youtube'dan düzgün paylaşımları olan birisi. Newegg'den almış olduğu ürünün kargosunu anlatmış videoda. Bu arada VAT dediği dikkatli incelerseniz KDV tutarı %18 ekleniyor yani.

KDV bizim ülkemiz için kesiliyordur tabii. Son çıkan kanunlardan sonra yurtdışından ülkemizde ürün satmak isteyen satıcılarında KDV ödeyeceği şeklinde bir düzenleme yapılmıştı diye hatırlıyorum.

video linki ekledim arkadaşlar. Youtube'dan düzgün paylaşımları olan birisi. Newegg'den almış olduğu ürünün kargosunu anlatmış videoda. Bu arada VAT dediği dikkatli incelerseniz KDV tutarı %18 ekleniyor yani.

KDV bizim ülkemiz için kesiliyordur tabii. Son çıkan kanunlardan sonra yurtdışından ülkemizde ürün satmak isteyen satıcılarında KDV ödeyeceği şeklinde bir düzenleme yapılmıştı diye hatırlıyorum.
Screenshot_20181120-195441.png
Screenshot_20181120-195435.png

Sanirim dedigine gore gumruge takilirsa vergiyi kendileri oduyorlar.
Arkadaşlar önceki attığım mesaj bana güven verdi black fridayde sipariş vereceğim gelişmeleri yazarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı