Newegg'den laptop alınır mı?

trksmr

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,, aşağıda linkini bıraktığım MSI laptopu Newegg'den almayı düşünüyorum. Sizce ödemede gösterdiği gibi sadece o vergiyi mi öderim yoksa gümrükte ek olarak bir vergi vs daha çıkar mı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba arkadaşlar,, aşağıda linkini bıraktığım MSI laptopu Newegg'den almayı düşünüyorum. Sizce ödemede gösterdiği gibi sadece o vergiyi mi öderim yoksa gümrükte ek olarak bir vergi vs daha çıkar mı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Vergi ödeme sırasında peşin alınıyorsa ek vergi çıkmaz. Amazon ve Aliexpress'te süreç bu şekilde işliyor.

Vergi alıyor görünüyor ödeme sırasında normalde 55.010 TL olan laptop 64 bin TL'ye çıkıyor ama yine de emin olmak istedim gümrükte vs problem çıkar mı acaba?

Gümrükte tabii ki ekstra vergi çıkar. Newegg'in hesapladığı vergi normal gümrük vergisi.

Ancak ürün 150 Euro üzeri olduğu için ticari kapsamda değerlendirilir ve gümrük müşaviri tutarak gümrükten çekmen beklenir. Bunu da newegg karşılamaz sen karşılarsın. Ücreti de ürün fiyatı ile doğru orantılı olarak artar.

Gümrükte ne olacağı belli değil, 60 bin tl ile bu riske girilmez.

3080 için tek seçenek bu gözüküyor şu an trde.

Son düzenleme:
Gümrükte ne olacağı belli değil, 60 bin TL ile bu riske girilmez.

3080 için tek seçenek bu gözüküyor şu an TR'de.

Yok hocam gösterdiğin modelleri ben pek beğenmedim Amerika'dan 1 ay sonra bir arkadaşım gelecek ona aldıracağım gibi duruyor teşekkürler.

O vergi Amerika'nın satış üzerinden aldığı vergi olabilir. Çünkü alınan vergi tutarı düşük görünüyor.

O sadece KDV imiş. Ayrıyeten gümrük vergiside söz konusu o yüzden arkadaşıma getirteceğim sanırım.

Yok hocam gösterdiğin modelleri ben pek beğenmedim Amerika'dan 1 ay sonra bir arkadaşım gelecek ona aldıracağım gibi duruyor teşekkürler.

O sadece KDV imiş. Ayrıyeten gümrük vergiside söz konusu o yüzden arkadaşıma getirteceğim sanırım.
İlaveten üzerine gümrük vergisi geleceğinden emin miyiz? Newegg'den daha önce alışveriş yapan varsa bilgi verebilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı