Hocam üzülecek bir şey yok, elinizdeki cihazdan memnun musunuz, takılma, donma, kasma yapmıyorsa ve kullandığınız uygulamalarda problem yaşamıyorsanız bir cihazın Android 12 olması Netflix, Disney, Amazon Prime, Youtube, IPTV gibi uygulamalara ekstra dişe dokunur hiçbir şey katmayacak.
Elimde Android tabanlı taşınabilir bir müzik çalar var Android 5'e dayalı modifiye edilmiş bir arayüze sahip. 6 yıldır kullanıyorum güncelleştirme var mı yok mu umrumda bile değil çünkü halen Deezer, Spotify ne varsa hepsini takılmadan çalıştırıyor.
Elbette ilk alacak olsanız yüksek donanımlı almak daha iyi olabilirdi. Ancak o kadar model var ki ben Dreamstar 4K'yı görmeme rağmen hiç inceleme gereği duymamıştım. Bir sebebi de Dreamstar markalı dandik birçok modelle de karşılaştım bu yüzden belki de. Ama bu 4K iyi bir modelse almak isteyenler listelerine ekleyebilir.
Kısacası elinizde sorunsuz çalışan ve işinizi gören bir cihaz varken donanımsal bir arıza yaşamazsanız zaten en az 3-4 yıl arkanıza bakmanıza gerek olmayacak. 3-4 yılda bir TV box değiştirmek kabul edilebilir bir süre.
Ben Amazon Fire TV Stick 4K (2018) modelini kullanıyorum Android versiyonu nedir bilmiyorum. 2020'den beri kullanıyorum, uygulamalar halen akıcı çok küçük bir yavaşlama oldu son aylarda, neredeyse günde 16 saat aktif kullanımda (Uydu TV kullanmıyorum, bütün izleme ihtiyacımı bu cihazdan yapıyorum) ve 7/24 sürekli enerjisi bağlı.
GeForce NOW bile kurup oyun oynuyorum (2 tane BT gamepad ile eşli oyunlar da oynuyorum) mesela.
O yüzden siz elinizdeki cihazın performansından memnunsanız gönül rahatlığıyla kullanın.