Rehber NextDNS kullanımı

Bu ekran alıntısı ile birlikte NextDNS desteğine yazabilir misiniz? Bu alan adının, tracert komutunda nasıl gözüktüğünü anlayamadım. Ek olarak, NextDNS ayarlarında "Anonimize EDNS İstemci Alt Ağı" özelliğini etkinleştirdikten sonra tekrar test yapabilir misiniz?

NextDNS'de 300.000 sorgudan sonra özelleştirmeler devre dışı kalıp default ayarlarla engellemeye devam ediyordu. Fakat bu ay sıkıntı yaşıyorum, 360 bin sorgu olmuş, 2 gündür yeni sorgu filtrelememiş, son sorgu 18 Mart. Aslında sorgu sayısı artıyor ama günlüklerde gözükmüyor.

IP Bağlı onda bir sıkıntı yok, DDNS otomatik güncellemeye devam ediyor. (Modeme ayarladım.)

Bu sıkıntıyı tek ben mi yaşıyorum? Biraz araştırdım fakat başka kimse yaşamamış sanırım, 300 bin sorgudan sonrası ücretli olmuş olsa illa ki bununla ilgili bir şeyler görürdüm sanıyorum.

Sürekli sorgu atması normal. Bununla ilgili telegram kanalında çok daha iyi açıklayıcı arkadaşlar mevcut. İsterseniz Google'da basit aramayla o kanallara erişebilirsiniz.

Normalde 300.000 sorgu sınırını geçince varsayılan yapılandırma ile devam ediyorsunuz, varsayılan yapılandırma ile kullandığınızdan emin olmak için NextDNS test sitesinden kontrol edebilirsiniz. Eğer sınıra takıldıysanız, AdGuard DNS'i de kullanabilirsiniz. Beta sürümde olduğu için ücretsiz.

Sürekli sorgu atması normal. Bununla ilgili telegram kanalında çok daha iyi açıklayıcı arkadaşlar mevcut. İsterseniz Google'da basit aramayla o kanallara erişebilirsiniz.
Google aramasında bulamadım da, Telegram aramasında çıkan anlık 103 üyeye sahip bir grup var. Oradan mı bahsediyorsunuz?

Test sitesinde "status": "ok" olarak gözüküyor hocam. DDNS'i falan ayarlamak bayağı uğraştırmıştı beni zamanında, ilk defa kurcaladığım için. O yüzden şu an başka alternatife pek sıcak bakmıyorum sorunu çözebileceksem eğer. Ayrıca AdGuard betadan çıkınca ücretli olacaksa eğer kısa süreliğine değmez düşüncesindeyim şahsen. NextDNS Pro alır devam ederim en kötü. (Yanlış düşünüyor da olabilirim.)

Dns değiştirmek internet hızına etki ediyor mu? ya da sorgu hızlarına?

DNS değiştirmek internet hızına etki ediyor mu? Ya da sorgu hızlarına?

İnternet hızına etkisi olmaz. İlk sorgudaki hıza etkisi olur. Bu sorgudan kasıt arama motorlarındaki sorgu sonuçları değildir. Sonuca tıkladıktan sonra gerçekleşen tepki süredir.

İnternet hızına etkisi olmaz. İlk sorgudaki hıza etkisi olur. Bu sorgudan kasıt arama motorlarındaki sorgu sonuçları değildir. Sonuca tıkladıktan sonra gerçekleşen tepki süredir.
Nextdns kullandığımızda sorgular açık ağlarda gözüküyor mu? Mesela Üniversite ağları veya kafe ağları vb. gibi ağlarda. Sonuçta sorgular bizde gözüküyor.

Nextdns kullandığımızda sorgular açık ağlarda gözüküyor mu? Mesela Üniversite ağları veya kafe ağları vb. gibi ağlarda. Sonuçta sorgular bizde gözüküyor.

Sonuçta bir modem ve ağ arayüzünden geçmesi gerekir. Elbette incelendiğinde ilk bağlantı noktasında gözükmesi muhtemeldir. Ancak şifreleme direk kullandığın cihazda başlarsa modem sadece SSL bağlantısı ya da HTTPS olarak görecektir. İçeriğini göremez. Sonraki aşamalarda güvenlik seçenekleri yüksek oranda korur ancak görmek imkansız değildir. Adamlar tor ağının bile sahte sunucusunu (pop noktası) yaparak trafiğini çekiyorlar. Ama bunlar uç olasılıklar, eğer istediğin şey telefona nextdns bağlayarak izlenmekten korunmak ve reklamları engellemek ise evet yüksek oranda başarılı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…