Rehber NextDNS kullanımı

Pastebin falan açılıyor ama 18+ siteler açılmıyor nasıl çözeriz?

Windows appi hep almanya sunucusuna atıyor yoga dns ist a niye boyle kafaya göre atıyor anlamıyorum.

Son düzenleme:
VPN kullanıyor olabilir misiniz? Modem arayüzünde vb.
hayır kullanmıyorum ip turkey kullandığın appe gore ayrı server atıyor ne zamandan beri farkettiğim bişey zaten ,modemden atarsam egeunoda duruyor hiç çıkmıyor, windows app i almanyaya atıyor, yoga piremum, edgeuno arasında dönme dolap oluyor hatta bazı modem şifreli dns bolumlerine iki dns girersen yine almanya atıyor tek girersen ist.

Son düzenleme:
Instagram ve TikTok uygulamalarında hatalarla karşılaştım. Instagram'ı kısmen düzeltebildim ama TikTok için beyazlisteye ekleyecek domain bulamadım, hatayı gidermek için. Anasayfada sorun olmuyor ama birinin profiline girdiğimde içerikleri göremiyorum, internet bağlantısı yok diyor. Bunlar ve benzeri uygulamalar için bir beyaz liste güncellemesi yayınlar mısınız? Şimdi baktım da Papara uygulamasına da giriş yapılmıyor, onun için de bir düzenleme gerekli.

Son düzenleme:
my.nextdns.io > logs kısmına girdiğinde engellenen şeyleri gösteriyor.
Papara'da şimdiye kadar sorun yaşamadım.

2 gündür internete bağlı sorun yaşıyordum. Söyle ki; Steam PUBG de hile önleme sistemi çalışmadığı için beni 10 dakika sonra şüpheli davranış adı altında oyundan atıp kickiyordu.
NextDNS önleme geçmişine baktığımızda 1hos pro energy isminde 2 tane daha engelleyici eklemiştim. Bu PUBG nin anlık olarak bilgisayarı hileye karşı taramasını engel oluyormuş. PUBG arka plan bağlantıların engellendiği bilgisine ulaştım. Güzel birşey fakat oyunumuzun mahvolvası daha kötü.
Pinterest, Facebook, İnstagram gibi sosyal medya uygulamalarının çalışmadığını gördüm.
Bu bir kaç engelleyiciyi kapatınca iş çözüldü.
Kıssadan hisse; Her ne kadar güzel olsada engelleyiciler bazen sorun çıkartıyor.

Son düzenleme:
Maksimum 2 haftada bir güncellenen listeleri takibe alabilirsiniz. Yanlış engellemeler en aza düşecektir. Pro - Extreme - agressive gibi agresif listeleri de eklemenizi önermem. Liste seçme yerinde " x gün önce güncellendi" ibaresi var.

Liste takibine gerek kalmadan hallettim. Dediğim gibi bir kaç tane sağlam engelleyiciyi kapatınca çözüldü. Sadece VPN, Proxy engelleme özelliği çok iyi çalışmıyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…