NFC Açılımı

• Konuyu başlatan Barış Şentürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.907
B

Barış Şentürk

Ziyaretçi
NFC özelliği tam olarak nedir ne için kullanılır ? Araştırdım ama tam olarak ne işe yaradığını öğrenemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Near Field Communication yani NFC yakın temas ile bilgi aktarımını sağlar. Birçok kullanım alanı vardır. Mesela temassız kredi kartı olarak kullanabilirsiniz telefonu bu sayede. Ya da NFC özelliği açık iki telefonu birbirine dokundurduğunuzda telefonlar arasında bilgi aktarımında bulunabilirsiniz.

Ya da ev, iş yeri vs. gibi farklı ortamlarda kullanmak üzere farklı telefon profilleri tanımlayıp (ses, arama, wireless bağlantısı vb.) bunlar arasında ortam değiştirirken hızlı geçişler sağlayabilirsin. Kullanıcının yaşam tarzına hitap eden bir uygulama daha çok.

Ya da ev, iş yeri vs. gibi farklı ortamlarda kullanmak üzere farklı telefon profilleri tanımlayıp (ses, arama, wireless bağlantısı vb.) bunlar arasında ortam değiştirirken hızlı geçişler sağlayabilirsin. Kullanıcının yaşam tarzına hitap eden bir uygulama daha çok.

Bunu bilmiyordum. Sen yazınca inanmadım ve araştırayım dedim, gerçekten varmış böyle bir şey. Hatta bunun için uygulama da varmış:

NFC Profiles for SVC (tags) - Google Play'de Android Uygulamaları

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı