Merhaba hocam, öncelikle bu yarışlar gerçekten zorlar, herkes zorlanıyor o yüzden sizin de zorlanmanız çok doğal. Oyundaki sürüş fizikleri ciddi derecede saçma ve zor. Durduk yere araç kontrolden çıkabiliyor veya duvara sürtüp kaza yaptırabiliyor. Gamepadden oynadığınızı varsayıyorum, klavyede bitirebilmek imkansız çünkü. Ben xboxta bitirmeyi denemiştim bu prestigeyi. Hepsinde bronz almayı başardım ama onu yapana kadar bile canım çıktıydı. Sadece bir tane goldum var o da ilk yarış. Size örnek ve yardımcı olması açısından kendi yarışımın linkini bırakayım.
Birkaç tavsiye verebilirim size prestigeyi bitirebilmenizi basitleştirmek adına. İlk olarak yarışlar için iki tane araç var ve sadece onlar kullanılarak gold medal alınabiliyor. Beck Customs Hot Rod ve Porsche 911 Carrera RSR 2.8. Drift yarışları içinse tek bir araç var ve sadece o kullanılarak gold alınabiliyor. O da Lamborghini Huracan LP 610-4. İlkten bu üç araca sahip olmanız lazım. Sonra aşağıya bıraktığım rehber bağlantısında bu üç araba için ince ayarlar yazılı. O ayarları eksiksiz uygulayın araçlara.
How to unlock the Gold Plated achievement in Need for Speed: Win Gold on all Prestige events. This achievement is worth 80 Gamerscore.
www.trueachievements.com
Ayarları uyguladıktan sonra sadece tek bir yarışa odaklanın. Bir yarışta bronz aldıktan sonra diğerlerine geçin. İlk olarak hepsini bronzlamayı deneyin. 40 tane yarışı bronzladığınızda final yarışı açılacak 41. en uzun yarış, onu da bronzlayabilirseniz başarım açılıyor. Onun ardından hepsini goldlamayı deneyebilirsiniz. Zaten bu süreçte oyunun fiziklerini yalayıp yutar hale geleceksiniz. Benim planım bu şekildeydi ancak hepsini bronzladıktan bir süre sonra konsolum bozuldu o sebeple yarım kaldı benim.
Bunun dışında verebileceğim tavsiyeler solo yarışta olun, oturumunuzda başka online oyuncular olmasın. Prestigeye o şekilde girin. Önünüze aniden AI trafik araçları spawnlanacak ve çok ters yerlerde spawnlanır çoğunlukla. Onlara çarpmamaya çalışın, yarıştayken bir tane kaza bile yaparsanız goldlamayı unutun. Direkt yarışa baştan başlayın. Kusursuz yarışıldığında bile ancak birkaç saniye farkla gold alınabiliyor. Manuel viteste oynamaya alışın. Özellikle drift yarışları için manuel vites önemli etken. Bir de şans gerekiyor ve odaklanma istiyor. Kafada ne varsa kenara koyup yarışa odaklanmanız gerekli. Aşağıya tüm yarışları goldlayan bir adamın playlistini bıraktım, belki faydası dokunur dilerseniz göz atarsınız.
Bol şans dilerim, kolay gelsin. Bu arada zamanında merak edip araştırmıştım ve benim bildiğim, tanıdığım Prestigeyi Türkiye'de hepsini goldlayabilen tek bir kişi var. (Xbox için) Bayağı zor bir challenge.