NieR için lore sırası mı, çıkış sırası mı önemli?

292469

Megapat
Makaleler
5
NieR serisine bi' giriş yapayım dedim. İlkin de ilki oyunlarından ziyade sadece Automata ve Replicant satın aldım.

Replicant'ın hikayeye göre önceyi konu aldığını biliyorum. Ama Automata da Replicant'dan daha önce piyasaya sürülmüş. Benim derdim şu, Automata'dan başlasam hikayenin ortasından girmiş olacağım. Replicant'dan başlasam oyunu bitirdikten sonra, daha önce çıkış yapmış eski sayılabilecek bir oyuna geçiş yapmış olacağım. Mekanikler yavan gelir korkum var. Nedir tavsiyeniz?

İki oyunu da oynadım oldukça keyifliler. Raplican remake/remaster karışımı bir oyun olduğu için çıkış tarihi kafanı karıştırmasın. Ben önce Automata sonrasında Replicant oynadım pek yavan gelmedi. Oyunun başında Automata'yı biraz arıyorsun ama alıştıkça ve hikaye ilerledikçe etkilemiyor.

Yıllar geçmiş ama ufak bir not. Tüm hikaye için önce Drakengard serisini oynamanız gerekiyor.
Doğru doğru, zaten "ilkin de ilki" derken kastettiğim oydu. Drakengard oyunlarına da şu an erişilebilir mi bilmiyorum. PS 2 ve 3 oyunları sanırım hepsi. Konuya ileride rast gelecek arkadaşlar için: Emulator vs. çözebilirsiniz sanırım.

Doğru doğru, zaten "ilkin de ilki" derken kastettiğim oydu. Drakengard oyunlarına da şu an erişilebilir mi bilmiyorum. PS 2 ve 3 oyunları sanırım hepsi. Konuya ileride rast gelecek arkadaşlar için: Emulator vs. çözebilirsiniz sanırım.

RPCS3 ile Drakengard 3 bitirdim. PS2 oyunları için PCSX2 var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı